2024-08-14

1 thought on “Закрихме „Днитe на Българското културно наследство“

  1. БРАВО МИСТЪР ДЕТЕВ, НАМЕРИ КУПУВАЧИ ДАЖЕ В ЧИКАГО 🙂

    http://www.investor.bg/forum/viewtopic.php?t=11386&postdays=0&postorder=desc&start=50

    КФН потвърди проспекта за IPO на Орфей клуб Уелнес
    … – 11 Март 16:16
    Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за първично публично предлагане /IPO/ на емисия акции на Орфей клуб Уелнес, в резултат на увеличаване на капитала на дружеството. Емисията е в размер на 4 млн. лева, разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лев и минимална емисионна стойност от 1.01 лв.
    Дружеството е с двустепенна система на управление. Управителният съвет на Орфей клуб Уелнес се състои от 7 лица – Величка Делчева, председател на УС и изпълнителен директор, Наско Начев, член на УС и изпълнителен директор, Радостина Василева, член на УС и изпълнителен директор и Петър Граматиков, Мариана Васева, Светла Томова и Йордан Детев, членове на УС. В надзорния съвет влизат Ангел Гроздин, председател, Анастасия Шопова и Иван Петров, членове. Акционери, притежаващи над 5% от акциите на емитента са КТИ Съединение, притежаващо 45.56% от капитала, ИП Популярна каса – 95, притежаващо 16.42% и Иновационен фонд Д-1, притежаващо 16.82% от капитала на емитента.
    Дейността на Орфей клуб Уелнес е тясно специализирана и фокусирана върху нова ниша на туристическия пазар. В основата му е т.нар Проект Орфей, на който дружеството се явява приемник и цели цялостното развитие и приложение на уелнес-идеята чрез конкретни продукти и програми.

    Някой може ли да ми каже каква е тая нова думичка „Уелнес“ какво значи и какво значи подобен род услуги, баси то това станахме по-католици от папата. Аз сериозно не знам какво е „уелнес“

    фокус-мокус и кинтата дисапиЪ. не е препоръка

    С три думи, дрън-дрън, та пляс… просто поредната взета чуждица, посипана с малко модерни глупости, комбинирано с това което човека по-надолу написа за кинтата.

    МнениеПуснато на: Пет Мар 13, 2009 10:37 pm Заглавие: Отговорете с цитат
    Това ще е най-измекярското и скъпо ИПО в последните години след Херти и Меком. Някой знае ли хотел Смолян? Знаете ли колко стар и долнопробен хотел е това? Пак поредната измама целяща да дръпне парите на малоумниците, които имат още пари за губене. Успех

    Отчет на Орфей Клуб Уелснес за 2008:

    http://orpheusclub.com/site_files/UserFiles/Materiali_OKU.pdf

    Баси “ апетитната “ хапка е това бъдещо ИПО

    Непокрита загуба от минали години 103 хил.лв.
    Печалба за 2007г. 6 хил.лв.
    Печалба 2008 11 хил.лв.
    Активи над /как ли са оценени?/ 22 милиона лева

    Заседание на Научния съвет на „Орфей клуб уелнес“ АД26 Май 2009

    http://orpheusclub.com/?act=news&news_id=3993&category_id=0

    На проведено заседание на Научния съвет на „Орфей клуб уелнес“ АД към КТИ „Съединение“ АД е взето решение за организиране и провеждане на национална кръгла маса на тема: „УЕЛНЕС ЗА ВСЕКИ“.

    Предвижда се обсъждане на теми, свързани с изясняване на целите и стратегията на „Орфей клуб уелнес“, във връзка с разработването на нов и уникален франчайзингов продукт.

    Ще бъдат изнесени доклади, изясняващи основни направления на Уелнес начин на живот:

    Що е Уелнес и неговите 9 направления – д-р П. Нейчев
    Бизнес – стратегия на „Орфей клуб уелнес“ АД – Н. Начев
    Позитивно мислене и уелнес – д-р Хр. Смоленов
    Орфически мистерии и уелнес – доц. Детев
    Уелнес туризъм – проф. Ст. Стамов
    Франчайзинг на продуктите на „Орфей клуб уелнес“ АД – инж. И. Карталов от Българската Франчайзинг Асоциация
    презентация на продуктите на фирма „Био Дар“
    15.05.09 г. от ръководството на НС при „Орфей клуб уелнес“

    Статия за ОКУ в US вестник:

    http://bulgaria21.net/chicago/bg-facts/181-bulgaria-festival-heritage?format=pdf

    Моя съвет е следния:
    Ако тоя хотел струва 22 милиона, по добре незабавно го продаите и сложете парите на влог …..при 10% ще печелите по 2.2 милиона на година.
    Ще ти напомня че печалбата за 2008 г. е 11 хиляди …..Smile

    Няма какво да си мъчите акционерите …

    Искаме да продаваме продукта „Уелнес за всеки“, който е насочен към българина със средни възможности, а също и да го продаваме в чужбина. Има туристическа ниша и ние искаме да я заемем.

    Мнение Пуснато на: Чет Ное 12, 2009 11:43 am Заглавие:

    Аз говорех, че пазарната цена ще е доста под номиналната, което не е незаконно. Видях какви са им приходите на това дружество и ми стана ясно, че пазарна капитализация от 20 млн.лв. е абсурдна в този момент. Балансовата стойност на активите може и да са 100 млн.лв., обаче когато дойде време пазарът да ги оцени нещата стоят по съвсем друг начин.

    Общо взето, дружеството не е могло да избере по-лош момент от настоящия за емитиране на нови акции, което само по себе си говори за неговия мениджмънт.

Вашият коментар