2024-07-16

1 thought on “Р. Угърчинска: Надявам се да доживея и видя българите да протестират за своите права!

  1. Необходимо предварително уточнение.
    Не съм чел книгите на г-ца Румяна Угърчинска по една тривиална причина: пенсията ми на универстетски преподавател [през часовете на който преминаха мнозина от управляващите (и управлявалите) ни президент, министър-председател, министри, депутати, крупни представители на „бизнеса”] е само с 35 (Тридесет и пет) лева по-ниска от средната за страната България; което не ми позволява да дам дори 80 стотинки за митичната кофичка кисело мляко, камо ли 15 (Петнадесет) лева за „КГБ и &”. Нейсе, това само за протокола – да не би г-ца Угърчинска да ми се обиди, че е казала (написала) нещо, пък аз не съм я чул (прочел). Така че: нека моето принудително неведение да не се тълкува превратно.
    Следващите редове са израз единствено на искрената ми почуда от факта, че писаното от симпатичната ни сънародничка се радва на световна популярност в астрономически тиражи, а гласът на друг един човек е „глас на викащия в пустинята” – макар да тръби същото повече от три десетилетия. Говоря за Политическия затворник номер 1 на комунизма в България, който на 21 юни 2010 г. получи поредния си „хонорар” при подновения опит да бъде убит от същите „служби” пред вратите на софийския храм на Темида – счупено на пет места дясно рамо.

    Но и Западът има своя вина. Това не бива да се забравя. Иначе новобогаташите нямаше да съществуват.
    Тази истина проф. Янко Н. Янков-Вельовски е поставил дори като подзаглавие на документалната си поредица „Документ за Самоличност. КОГО ЗАЩИТАВА ЗАПАДЪТ – ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА ИЛИ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ?” (том 4 и следващите).

    – Най-много ме огорчи констатацията, че преходът е бил подготвян още от 80-те години на миналия век. Документите го потвърждават. Което означава, че цялата тая романтична революция от 1989 г. не беше точно това, за което я мислехме, а просто поредната манипулация.
    Книгата на проф.Янко Н. Янков-Вельовски „Легитимните основи на политическата власт в България” (София, „Янус”, 2007.-491 с.) е разголила тази тема и в най-дребните детайли. Но много по-рано той беше повдигнал булото на големия мафиотски заговор срещу българския народ в „Страната „Х“ след момента „t“ http://iankov.blogspot.com/2007/07/t.html ; “Мълчание в страната „Х“ http://iankov.blogspot.com/2007/08/blog-post_4331.html ;
    “Страната „Х“ в стратегията на КГБ” http://iankov.blogspot.com/2007/07/blog-post_22.html (вж. и: “Кръглата маса – вторият ешелон на комунистическата номенклатура” http://iankov.blogspot.com/2007/08/blog-post_19.html ; “Желю Желев и трансформацията на комунистическата политическа власт в икономическа” http://iankov.blogspot.com/2007/08/blog-post_139.html ).

    Докато не се стигне до очистване на икономическата система и не стане ясно откъде идва капиталът, чий е, как е бил спечелен, как се внася, за какво и кой печели от него, какви доходи има, кой и къде плаща данъци, кой се облагодетелства от това, нещата няма да се оправят.
    Когато начело на българското правителство застана Иван Костов, американска фирма, специализирана в издирването и връщането на заграбени и препрани народни пари, си предложи услугите; отговорът беше мълчание. Защо ли? Днес „Мавърът” безочливо продължава да лансира себе си като морален коректив на гербовата марка („Присмял се хърбел на щърбел…”).

    Бяха приватизирани много канали, създадени по време на Студената война, които служеха за научно-техническо и друго разузнаване. Те се разпределиха между определени хора без никакъв контрол…
    Без никакъв контрол… ама друг път! Редовното отстрелване на опиталите се да не се отчитат „където и комуто трябва” (Eшкенази, Луканов, Павлов, Кюлев, и др.) е само „ягодката” върху тортата. Истината отдавна беше разкрита от проф.Янко Янков-Вельовски в „Червената мафия е само държател на заграбеното народно богатство”
    http://iankov.blogspot.com/2007/07/blog-post_4398.html .

    Дали това е било един огромен организиран план, написан и подпечатан с червените печати на КГБ, не вярвам.
    Така ли? Значи проф.Янков-Вельовски се е заблуждавал през цялото време – от мига, в който прозрял несъстоятелността на комунизма през 60-те години на ХХ век, през арестантските и затворническите килии на тоталитарната система – та до ден-днешен? Трудно е да не вярваш, когато ежедневно терабайти информация го потвърждават. (Друг е въпросът, ако целта на цялото занятие е била да доведеш читателя до предварително постулиран извод).

    И не може несъгласните да бъдат изключени от обществото.
    Може, и още как! Трябва да си сляп, глух и имунизиран срещу човечност, за да не го виждаш, чуваш и усещаш ежедневно върху гърба си. Инакомислещите, ако не са ги все още физически премахнали, са подложени от продажните български медии на тотален остракизъм.
    Е, това, разбира се, не може в никакъв случай да засегне нашата фотогенична сънародничка. Дали да попитаме защо, или е излишно? Все пак Париж е на хиляди километри от София, пък и София не е България…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *