2024-08-14

32 thoughts on “Меглена Кунева – с лице към диаспората

  1. Меглена Кунева -Пръмова е най-завсимия БКП кандидат.
    Не се заблуждавайте за нея наяма кой да гласува.
    Измряха глупавите и тъпите червени бабички:
    http://www.youtube.com/watch?v=Uyx6QE5-pIc

  2. Уважаеми,

    не гласувайте за другарката Кунева-Пръмова.
    Това е човек с комунистически възгледи.

  3. Страхотно интервю. Представям си в редица всички кандидати за президент – Сидеров, Калфин, Петров, Борисов – когато благоволи да го каже на \"материала\"!!!, и другите. Кунева не се вписва в тази редица, хора. Редицата на партийните централи, които дирижират живота в България вече 20 години и по тая причина сега ние живеем извън България – от майсторското им дирижиране. Прави кампания, която е елегантна, умерена, без да напада, без да е просташки агресивна. Кунева е дипломатичен човек. Уважаван. Тя знае, че с мразене не става. Аз живях в Брюксел и следих съвсем отблизо работата й. И на други комисари. Допреди Кунева да отиде комисар, България беше в периферията на международната политика. Тя промени това, дадоха й награди, \"Почетен легион\" има. Това, което направи за авио-пътницити, на мен ми помогна да взема обезщетение от авиокомпания, която се държа нагло с мен. Аз така разбирам политиката. Не да ме наричат \"материал\". А тази тема за института, която сте я почнали, е въпрос на информираност. Проверете кого подкрепят хора, близки до този институт (Волен Сидеров подкрепят)и тогава говорете напразно. Дала ви е перфектен дипломатичен и много умен отговор. Пестете думи, ако сте си спестили информираност преди това. Ако аз трябва да посоча кой от тези хора да представлява държавата ми, то това е Кунева, да. Тя работи, не мрази. И България печели от тая работа. Калфин също е интелигентен човек, но нали не мислите, че червената партия ще го остави да управлява сам?! Пък и стига 10 години БСП в президентството. В 21-ви век сме все пак. Мишо.

  4. Българийо, Майко несрета,

    кой ли прокле те така –

    чедата ти, Майко, да търсят

    Родина в чужда земя.

    Отиват си, Майко, отиват,

    понесли в сърцата си кръст.

    Те нощем Балкана сънуват

    и майки край прага им пуст.

    Изсъхна от мъка бащата-

    далече от тук е синът.

    Зариха го чужди в земята.

    Отнесе там своята скръб.

    Ти денем и нощем оплакваш,

    Българийо, Майко добра.

    Чедата си, Майко, очакваш

    да дойдат от чужда земя.

  5. Вицето на Кунева е свързано лице(не само според Търговския регистър) с Иво Прокопиев – от Група“Капитал“, който се скри уплашен в Сингапур, за да избегне течащите разследвания на Прокуратурата срещу него, като ОЛИГАРХ. Явно за съмнителните си милиони Прокопиев може да очаква „чадър“, ако дамата спечели, заигравайки и с Доган. А Кунева не се свени да си спести милионът евро, даден й при освобождаването от ЕК, като еврокомисар.

    Жалко е да се чете интервю с подобни лица, които са толкова далеч от героинята на новия документален филм, представен днес в Ню Йорк – „Горчивият вкус на свободата“.

  6. Доста „мазна“ е дамата в отговорите си – винаги през тези години е била такава. На България е необходим президент, който не е бил свързан не само с ДС, но и с никоя партия!!! Виждаме как всички партиици заради кокала(те затова са станали членове на коя да е Партия), се превръщат от Човек в най-помиярско куче. А от послушно куче, Човек не става.

  7. Изглежда подготвена, да, колко му е да се подготвиш, ако това търсим у бъдещия президент, ами тогава да я изберем…да не стане работата като всички предишни кандидати за президенти и премиери – обещават красиви неща,изглеждат подготвени – ДА КРАДАТ…Няма как да ме убеди , че е искрена, след акто тази медийна к…. Слави я подкрепя

  8. Дългия я подкрепя. Много пари играят около нея – откъде ги има, кой и ги дава?

  9. Добре, само да може и да ги направи, ама го не вервам.

  10. Е поне се е сетила, че основната задача на президента е да обединява българите. За къжаление при нея всичко свършва до тук. По нататък започват обещанията – за поголяма роля на емигрантите във вътрешните решения на страната, за по-голямо финансиране на културните и учебни мероприятия, гласуване по интернет и прочие.
    Първо на тази госпожа не и вярвам, защото по много унизителен начинводеше преговорите за приемане в ЕО. Нито съм убеден че ще защитава български интереси и в други интервюта съм я слушал определено да отбягва да защитава интересите на българите.
    Осталото предизвиква повече болка у мен отколкото възторг – откъде ще вземе пари за всичко което обещава – Президента не прави бюджета.
    Българите живеещи извън България да бъдат избирани!? Ами това в доста западноевропейски страни не е разрешено, така че по-добре да оставим конституцията такава каквато си е.
    Гласуване по-интернет – за сега е световна мечта. А когато слушам амтьори да говорят за това настръхвам. В случая ми звучи като човек, който не прави разлика между хляб и брашнена каша, да прави планове за хубавата торта дето ще направи.
    Миглена дано не излъжеш много българи да гласуват за теб.

Вашият коментар