2024-08-14

2 thoughts on “Краят на приказката СДС

  1. Уважаеми Sin,

    Тук не се родиха нито Меркел, нито Оланд не защото сред българите няма и политически таланти, а по по-сложни причини. Нямаше база, обстоятелства, благоприятни натрупвания и достатъчно време за тях, които да доведат до това, на което тези имена са символи (или могат да бъдат използвани за символи, както е в текста по-горе).

    Този текст не е написан, впрочем, за да се затрие спомена за СДС, ДСБ или сините лидери. Този текст е написан с тъга от един отдавнашен бивш седесар, който никога не е искал да се спасява поединично, ако това има някакво значение.

  2. Само изпускане на парата ли беше СДС ? Разбира се, че не. То показа, че е възможен и друг път на развитие на България, че не само комуноидно-мафиотският обществен строй е възможен в страната. Много трудно, много рядко се случва добро, но е възможно. Затова още дълго мафиотизираните медии ще се хвърлят върху СДС, И.Костов и ДСБ – трябва да се затрие спомена дори, да се пренапише отново историята по стар, отработен навик. Да се внуши, че „промяна не може да има“.
    Няма и да има такава, докато не поискаме да я има тази промяна. Докато вярваме, че „не е могла да роди Меркел, Оланд“. Напротив, те бяха родени, но ние не разбрахме. Ние избрахме лесното – поединично спасяване у дома или навън. Без да осъзнаем, че такова всъщност не може да съществува поединично. Но един ден ще го осъзнаем.

Вашият коментар