2024-08-14

1 thought on “Милост няма

  1. Ех тези селяни от Калище! Изглежда в България само простаците са способни да отстояват исканията си. Защо умните хора не застанат твърдо и до край против простащината? Защо ограбените в български банки не исискат със същата непримиримост да бъдат наказани крадците? Защо не отпишем по същия безапелационен начин политическата класа на българия от списъците с български граждани?
    Защо само българските простаци са способни заястанат и да искат до край?
    Е, като задавам въпрос ще ми се наложи аз пръв да дам отговор нали? Ами това става защото в България простащината е приета за ценност. Ако си прост, агресивен, шумен и непреклонен то значи си човек от народа, значи си силен, значи си наш, значи си българин.
    Ако си учил, ако си тих, ако спориш използвайки логика и факти, ако си сменяш мнението на базата на тази логика или тези факти значи си женчо, слаб, безволеви и или си еврогей или си русофилистик. Може и да си хамериканец. Но в никой случай не си българин.
    Та аз отговарям, че Калище, Бойко, Цветан, Маргините не е заболяване, то е симптом. Симптом на това, че някъде по време на богатат ни история се научихме, че да си българин означава да си прост. Докато бай Ганьо е истинският българин а Алеко е лустросан интелигентин дотогава ще има и Калище и прасета в парламента а на нас интелигентите ще ни остане да се убеждаваме един друг, колко са полезни калните бани за здравето на нацията.

Вашият коментар