2024-08-14

1 thought on “Наши кучи синове

  1. Стела,

    Ти си права. Един от първите закони на назначените ръководители от окупатора бе забраната да се търси образование и знание от ръководителите. Важното е да си “наш”. Това бе закрепено с изхвърлянето от унивреситеите на всеки, който би могъл да бъде знаещ и способен. Способния човек,бе пясък и враг в тяхната машина. И това продължи и продължава и в наши дни. Както някога учителите и професорите пишеха бележките в зависимост от това, кой на кого е дете, така и сега се пращат за образование децата на “нашите”. Така се създадв държавата крепена от поколението на “нашите”.

    Страхът от способните прокуди хиляди. И страхът, че те моагт да се върнат и като по способни да изместят “нашите”, запали огъня на омразата към тях.. Способните станаха избегалци, алчни предатели и какво ли не.

    И какъв е резултатът. Тъй като некадърните не знаят и не могат да доставят и да плащат, единствената възможност е да крадат. И държавата се крепи на кражбите на некадърните. Икономически закон, който управлява България. Иначв бихме могли да приличаме на Австрия, но не сме.

Вашият коментар