2024-07-18

Всички авторски страници

Spread the love

Авторски

  • А. Оганов: Страна без наука няма бъдеще

    Той работи успешно на три континента и вероятно бе на крачка от Нобел по химия тази година. Кристалографът Артьом Оганов, за своя метод за откриване на нови материали, за финансирането на науката и предизвикателствата пред учените

    Интервю на Светла Василева,  Сhara.blog.bg

    .

    Артьом Оганов е едва на 38 г., а вече беше сред артикулираните имена за Нобелова награда по химия тази година. Той е един от най-известните и цитирани минералози-теоретици в света. Носител на множество научни награди. На 12-о място в класацията на Newsweek (2008 г.) за руски учени, работещи в чужбина и 6-и в класацията на Forbs (2011 г.) за най-успешни руски учени.
    Роден е в Москва през 1975 г. Завършва геоложкия факултет на Московския университет. Защитава докторати в Лондон (2002 г. University College London) и Цюрих (2007 г. ETH Zurich). Работил е в университетите на Англия и Швейцария и като гост професор в университетите в Милано (2005), Париж (2006, 2007, 2010) Хонконг (2008), Лил (2009, 2010, 2012), Гуейлин (2009). От 2010 г. до момента е професор в State University of New York at Stony Brook и завеждащ лабораторията по компютърен дизайн на нови материали към същия, адъюнкт професор в Московския държавен университет и почетен професор на Гуейлинския университет. Ръководи и създадената тази година в Московския физико-технически институт (МФТИ) научна лаборатория и също такава в Китай.
    Специалността на Артьом Оганов е кристалография – наука за строежа на веществата, оперираща на границата на физиката, химията, менералогията и материалознанието. Руският учен е автор на метод, предсказващ структурата на веществата USPEX (Universal Structure Predictor: Evolutionary Xtallography). Разработената от него програма е достъпна за всеки, който иска да я ползва. Фирмите заплащат за нея право на ползване, а учените, работещи в академичната наука, я получават безплатно. Програмата има вече около 1500 ползватели в целия свят. Благодарение на алгоритъма, създаден от Оганов, с помощта на компютър и знаейки само химичната формула на минерала, могат да се откриват нови материали.
    Резултатите от проучванията му са описани в 109 научни статии (в т.ч. 5 в Nature, по една в Nature Materials и Nature Chemistry, 2 в Scientific Reports). Член е на редакционната колегия на „Journal of Superhard Materials“ и „Scientific Reports“, основател и председател на Комисията по кристалография на материалите към Международния съюз по кристалография.

    .

    – Г-н Оганов, разкажете с какво се занимавате и за какво бяхте номинирани за премията на Нобел по химия тази година? 

    – Аз съм кристалограф-теоретик. Създавам методи за предсказване на нови материали. Благодарение на тях отпада необходимостта от дългогодишни трудоемки експериментални опити „на тъмно“. Сега компютърът може да покаже каква структура и какъв състав трябва да притежава материалът със свойствата, които са ни необходими.

    – Кристалографията е безполезна наука, макар и да привлича умни хора. Готови ли сте да оспорите това мнение на Гьоте?

    – Не е необходимо да го оспорвам. Гьоте е бил любител-кристалограф и тези думи ги е казвал на шега. През 20-21 век кристалографията създаде фундамента на химията, физиката, материалознанието и молекулярната биология. Отричането на ползата от тази наука е невъзможно.

    – Методът, който вие сте разработили, къде намира приложение?

    – С негова помощ могат да се разработват нови материали с нужните ни свойства. Това се прави в редица компании – Тойота го ползва при разработване на материали за нови акумулатори. Има много и различни приложения – за изучаване на веществата в екстремни състояния, например при високите налягания на земните недра. Разбирането на много от химичните процеси предполага познаване на структурата – и тук моят метод често се оказва незаменим.

    – Назовете някои от проектите, най-интересните, върху които работите в момента?

    – Единият проект е за откриване на нови съединения, устойчиви под налягане и противоречащи на класическата химия, например  Mg3O2. Аз се занимавам със създаването на нови модели, които биха описвали такива вещества. Другият проект е за търсене на нови силни постоянни магнити. Третият – изучава химията на повърхността на кристалите. Тук също класическите правила на химията невинаги работят и има огромно поле за изследвания.

    – През последните години все по-често сякаш имаме поводи да казваме, че младежите не се интересуват от „тежките“ физико-математически науки. Така ли е в действителност, според вас?

    – В богатите страни младежта рядко се стреми да се занимава с физика, химия или математика. Но има и приятни изключения. В Русия тенденцията е същата, но за сметка на това в Китай има масово увлечение по науката и множество талантливи хора в науката.

    – Вие работите на границата на химията и физиката, а, струва ми се, понякога и на други науки. Кажете, какво удивително все още предстои? Все пак това, което сте направили, някога е смятано за фантазия и вълшебство?

    – Предстои да се направи още повече! Ние се научихме да предсказваме материали с нужните ни свойства, но все още предстои да се научим да предсказваме как да ги синтезираме в лабораторни условия. Ние предсказахме множество необикновени химични явления в условията на високи налягания, но все още предстои тяхното обяснение, както и създаването на нови химични правила и теории, които биха ги описали.

    – В България преди година тогавашните управляващи имаха намерения да закриват Българската академия на науките. Аргументите им бяха следните – фундаменталната наука вече не е модерна, тя е по-малко атрактивна и е скъпоструващо удоволствие. Така ли е?

    –  Това би било голяма грешка. Страна без наука няма бъдеще. Науката дава качествено образование, образовани хора, култура и технологии, които в края на краищата ще изплатят разходите, направени за науката. Да се убие науката – значи да се убие културата. За какво ни е тогава общество, ако то не създава култура?

    – Български докторант на Лайбниц университет в Германия ми разказа в началото на годината, че САЩ привличат учени от цял свят, но въпреки условията, които им се предоставят, те, все пак според него, работят за жълти стотинки, както и че системата е много рестриктивна по отношение спазването на срокове, качество на експертизата.  Конкуренцията е огромна. Така ли е това?

    – Системата на науката в САЩ е трудна! Но тя има и ред силни страни. На първо място, американците практически са лишени от ксенофобия и заради това да се живее в САЩ за чужденците е много по-лесно, отколкото в Европа. Второ. Университетската система е достатъчно гъвкава и на тези, които са успешни и успяват, тук се дава голяма свобода и подкрепа. Това няма как да не привлича учените. Нали основната нужда на който и да е творец, в това число и на учения – е от свобода. Да не ти „стоят на главата“, да те оставят да работиш работата си.

    – Дори и да приемем, че в САЩ учените работят за „жълти стотинки“, с цялата условност на това твърдение, все пак желаещи от цял свят непрекъснато щурмуват страната отвъд океана. У нас в България непрекъснато се говори, особено последните години, че пари за наука няма и че трябва да се печелят грантове и да се пишат проекти. Могат ли проектите да бъдат панацея за решаване на всички проблеми с финансирането и не мислите ли, че тези разговори само за пари вече са малко прекалени? На мен ми се струва, че първо трябва да се оценява ползата за хората, която идва от труда на учените, а после да се говори за пари!

    – В САЩ също има залитане по темата за парите. Но парите и науката съвсем не са едно и също! Има тенденция на преклонение пред „златния телец“ и на мен тя не ми харесва. Аз имам спечелени голям брой грантове и в тази система съм успешен, но аз не забравям и помня, че критерият за научните постижения не са парите.

    – Вие работите и имате преки впечатления от САЩ и Китай. Как се финансират там фундаменталните изследвания?

    – Чрез различни фондове за научни изследвания. В Китай всяка година финансирането на науката, в това число и на фундаменталната, нараства с около 30%. В САЩ няма такъв ръст и финансирането на фундаменталната наука е недостатъчно, но все пак е по-добро, отколкото в много други страни. В моята лаборатория например съотношението между фундаментални и приложни проекти е 50 на 50.

    – Вие обучавате и докторанти при това не само от САЩ. Има ли сред тях учени по душа и сърце?

    – На практика всички мои аспиранти и сътрудници не са американци. Те са забележителни хора и учени, талантливи и открити. Аз вземам само онези, за които науката е призвание.

    – Вашата последна „рожба“ е лабораторията по компютърен дизайн на материалите в Московския физико-технически институт. Но вие работите и в САЩ, и в Китай, както е правил един български професор – Марин Върбанов. Като гражданин на света ли се чувствате, или все пак сърцето ви си остава в Русия?

    – Аз се чувствам комфортно във всяка страна, но считам, че Русия е моят дом и именно Русия обичам повече от другите страни. Аз имам много приятели в Китай и обичам тази страна. Корените на семейството ми са в Армения и аз винаги си спомням за това с любов. По-голямата част от годината живея в САЩ. Тук е работата ми, тук е домът ми – това, което ми е близко и скъпо. Но най-важната страна за мен е Русия.

    – Каква е вашата рецепта за успех. Безнадеждно ли е заниманието с наука днес? Какво ще кажете на младите хора, които са на кръстопът – да се занимават с наука или с друго, което носи много пари?

    – Всеки трябва да избира онова, което му лежи на сърцето. Ако науката е онова, което обичате с цялата си душа и не можете да си представите друго занимание за себе си, вървете смело в науката. Няма да е лесно, но ще е интересно! Ако можете да живеете и без науката – вероятно си струва да потърсите нещо друго за себе си. Интересът към науката задоволявайте с четене на книги. Занятието, което си избирате, трябва да бъде вашата страст, вашето призвание. Тогава ще бъдете щастливи. 

     

  • САЩ отбелязват 50-годишнината от убийството на Джон Кенеди

    Със сваляне наполовина на националните флагове пред официалните сгради в САЩ ще бъде почетена паметта на президента Джон Кенеди, убит преди 50 години на днешния ден 22 ноември в Далас, щата Тексас.

    В цялата страна ще бъдат отслужени възпоменателни меси, ще има минути мълчание, лекции, посветени на делото на 35-ия американски президент и други прояви.

    Точно в 12.30 ч местно време (20.30 ч българско) ще има минута мълчание, за да се отбележи точният момент, в който президентът беше прострелян от 24-годишния симпатизант на комунистическата идеология Ли Харви Осуалд.

    Възпоменателни прояви ще има на всички места в САЩ, носещи името „Джон Ф. Кенеди“.

    Музеи, библиотеки, училища и църкви в цялата страна също ще отбележат смъртта му с изложби, лекции и мемориали.

    По последни данни след убийството на Кенеди са публикувани 40 000 книги, в които престъплението е представено под най-различни ъгли. Преди годишнината на пазара излязоха още десетки книги. Една от тях, озаглавена „Ако Кенеди беше жив“, разказва какво би се случило със САЩ, ако Кенеди не беше убит. Годишнината беше отбелязана от Епъл с разработването на приложения за айфон, които препращат към исторически документи.

    Тезата с конспиративна теория е все още е широко отразявана в книгоиздаването, а според анкета на Галъп 61% от американците са на мнение, че Лий Харви Осуалд не е единственият убиец. Но според института това е най-ниският показател от 50 години насам.

    На 22 ноември Музеят на печата във Вашингтон „Newseum“ ще излъчи отново като на живо три часа репортажи на Си Би Ес. Годишнината беше отбелязана от „Епъл“ с разработването на приложения за iPhone, които препращат към исторически документи.

    Президентът на САЩ Барак Обама обяви 22 ноември за Ден в памет на Кенеди.

    Повече информация четете тук

    PABLO MARTINEZ MONSIVAIS — AP Photo
    Президентът Барак Обама със съпругата си Мишел, бившият президент Бил Клинтън с бившия държавен секретар Хилари Клинтън на церемонията по полагане на венци на гроба на Джон Кенеди на военното гробище Арлингтън, близо до Вашингтон, на 20 ноември 2013 г.

    Източници: mediapool.bgnovinar.bg

  • Nation pays tribute to President Kennedy on 50th anniversary of assassination

    Few tragedies loom as large in the American psyche as the assassination of President John F. Kennedy, who was gunned down in Dallas a half-century ago today.

     

    By Daniel Arkin, Staff Writer, NBC News

    3-year-old John F. Kennedy Jr. salutes his father’s casket in Washington on Nov. 25, 1963, three days after the president was assassinated in Dallas.

    Now, we pause to remember that dark day in the country’s history — recalling a shared trauma that can feel both political and personal.

    „I remember it as if it were yesterday,“ President Bill Clinton told NBC News’ Tom Brokaw earlier this year. „He meant something to the country and he symbolized the future. And it was as if he was snuffed out.“

    It was raining in Dallas on the morning of Nov. 22, 1963, when Kennedy and First Lady Jacqueline Kennedy touched down at Love Field amid a five-city swing through the Lone Star State.

    But the clouds soon cleared, and the day began as bid to boost Kennedy’s re-election prospects in right-leaning Texas.

    It ended with Vice President Lyndon Johnson being sworn in on Air Force One — with a stunned, stricken widow at his side.

    For the last month, NBC News has explored the legacy of the Kennedy assassination — from the mysteries surrounding Lee Harvey Oswald, the man officially held responsible for gunning down the president, to the most compelling conspiracy theories that have become part of national mythology.

    And now, with the 50th anniversary of the Kennedy assassination finally upon us, here is a snapshot of some of the memorials and tributes taking place across the nation Friday.

    Dallas: A solemn ceremony

    Thousands of people are expected to flood a free event at Dealey Plaza, which is bounded by the Texas School Book Depository building where accused assassin Lee Harvey Oswald fired three shots from a 6.5-mm Mannlicher-Carcano rifle from his perch on the sixth floor. The somber ceremony will include short remarks from Dallas Mayor Mike Rawlings, the tolling of church bells and a moment of silence at 12:30 p.m. — the moment Kennedy was fatally shot. A monument on the infamous grassy knoll is slated to be unveiled during the mayor’s speech. The organizers behind the gathering wanted to wanted to put emphasis „in a positive way more on the legacy of President Kennedy,“ Rob Kirk, a former mayor and a member of the planning committee, told the Associated Press.

    Dallas will also host other events on the occasion of the auspicious anniversary, including a ceremony at Parkland Memorial Hospital, where Kennedy was declared dead, to lower the American flag to half-staff, according to the AP. Meanwhile, in Fort Worth, the city’s Chamber of Commerce will host a breakfast at the hotel where Kennedy delivered his final speech — and spent the last night of his life.

    Boston: A nod to the past

    The JFK Presidential Library and Museum in Boston — just a short drive from Kennedy’s birthplace in Brookline, Mass. — will unveil a small exhibit of never-before-displayed artifacts and tokens from the president’s state funeral and host a musical tribute that won’t be open to the public. According to the library’s website, some of the priceless items on display include: the American flag that was laid over the president’s coffin and was later presented to his widow; the saddle, sword and boots from Black Jack, the riderless horse that accompanied the president’s horse-drawn coffin in the funeral cortege; the Green Beret placed by a serviceman on the president’s gravesite; and historic film footage and photographs of the state funeral.

    Washington, D.C.: „44“ honors „35“
    President Barack Obama, the 44th president, will meet privately at the White House with leaders and volunteers from the Peace Corps program — an iconic American program Kennedy established in March 1961.

     

     

  • Българи от Харвард, Оксфорт и Кембридж подкрепиха студентите в България
    Протест на студенти пред парламентаФотограф: Анелия Николова
    Протест на студенти пред Народното събрание в София. Снимка: Анелия Николова, в. „Дневник“

    Възпитаници на водещи международни университети обявиха подкрепата си за студентите и техният протест в декларация, изпратена до медиите. В нея са се подписали 86 випускници, които заявяват „огромното си уважение към гражданската позиция на студентите и решимостта им да отстояват ценностите, необходими за успешно развитие на гражданското ни общество“. Освен това те застават зад искането на оставка на правителството на Пламен Орешарски.

    Декларацията е по инициатива на випускници от бизнес училището INSEAD, към която са се
    присъединили техни колеги от Харвард, Уортън, Станфорд, Оксфорд, Кеймбридж и други. Те са се подписали поименно.

    Възпитаниците на международните университети се обявяват против „употребата на сила и тоталитарни форми на пропаганда и натиск – както срещу студентите, така и срещу всички, изразяващи своя протест срещу корупцията, беззаконието, некомпетентността и цинизма в политиката, които властват в България“, пишат още възпитаниците.

    Ето пълният текст на декларацията:

     

    Декларация от български възпитаници на международни университети и бизнес училища в подкрепа на студентските протести в България

    Ние, група българи, възпитаници на водещи международни университети и бизнес училища, изразяваме безусловната си подкрепа към мирните и независими протести на студентите от СУ „Св. Климент Охридски“, НБУ, УАСГ, Лесотехнически университет, НХА, НАТФИЗ, ЮЗУ, МУ, НМА, ПУ „Паисий Хилендарски“, Американски университет в България, ВТУ, УНСС, Русенски университет, Технически университет – София, Бургаски свободен университет и други висши училища.

    Заявяваме огромното си уважение към гражданската позиция на студентите и решимостта им да отстояват ценностите, необходими за успешно развитие на гражданското ни общество. Солидарни сме с исканията за незабавна оставка на дискредитираното правителство на г-н Пламен Орешарски, промяна в изборните правила и провеждане на нови избори. Oбявяваме се категорично против употребата на сила и тоталитарни форми на пропаганда и натиск – както срещу студентите, така и срещу всички, изразяващи своя протест срещу корупцията, беззаконието, некомпетентността и цинизма в политиката, които властват в България.

    Подкрепяме действията на студентите, защото смятаме, че те са чакана и небходима стъпка към изграждането на общество и държава, в която младите хора искат да останат и да се развиват в личен и професионален план.

    Подкрепяме действията на студентите, защото те показват ангажираност с бъдещето на България от хората, които сега влизат в разцвета на силите и способностите си. Тяхната енергия и желание за промяна са жизнено необходими на България днес, когато повечето българи ежедневно са притиснати от бедност и разочарование, превърнали апатията и усещането за безизходица в норма.

    Подкрепяме действията на студентите, защото техният протест заявява право в лицето на морално-осакатената ни политическа класа – не искаме въпросът „В България или в чужбина?“ да бъде риторичен!

    Гордеем се с вас и ви желаем успех!

     

    Източник:  в. „Дневник“

  • Искате да пуснете атомна бомба? Където и да е? Моля! Това вече е възможно

    Георги Котев,  Gikotev.blog.bg

    .

    Какви творчески пориви възбужда ядрената мафия само, а?! Вече е почти възможно всеки един от вас да се приближи максимално плътно до злокобноста на творенията им – атомните бомби. Това можете да сторите, ако кликнете ТУК. За по-мързеливите от вас съм подготвил, както винаги, кратка серия от снимки, онагледяващи възможности на виртуалния продукт. Всички показани по-долу снимки се увеличават след кликване с мишката върху тях. Продуктът предлага много повече възможности за правене на оценки и анализи, отколкото аз ви показвам тук. Оставам това на въображението ви.

    Така изглежда остров Манхатън, в град Ню Йорк, САЩ, след като над него е „пусната“ бомбата „Момченцето“ (Litle Boy), използвана на 6 август 1945 г. над град Хирошима, Япония. Можете да се на върнете на навигационното табло, като натиснете бялата стрелка в горния десен ъгъл на снимката. (В препубликувания вариант на материала може да се върнете чрез стрелката за връщане в предишно състояние в горния ляв ъгъл на монитора ви – бел.ред.)

    Така изглежда островът, на чието име е кръстена най-злокобната програма в човешката история, за създаването на ядрените оръжия, преди да сте избрали и взривили нещо над него.

    Служебен списък от цели, сред които можете да избирате. Но ако там не се среща желаното от вас място, не се отчайвайте, вие можете да си го посочите лично.

    Столицата на България, град София.

    Над София е „пусната“ бомбата „Тълстяка“ (Fat man). Същата като онази над Нагазаки, Япония, на 9-ти август 1945 г.

    Можете да наблюдавате в режим на анимация, ако активирате съответната опция.

    Други опции, ако си ги активирате де.

    „Случайно“ избрано място и бомба („Цар бомба“ – 50 мегатона тротилов еквивалент). Бомбата, предпоследната от списъка с предложените варианти, е хибрид – атомно-водородна, и е най-мощната, взривявана някота на Земята. По-мощна от нея в списъка е само нейния прототип, два пъти по-мощна (100 мегатона тротилов еквивалент), както се е планирало да бъде изградена, но това никога не се е случило.
    Какво ще се случи, като я взривите с помощта на червения бутон? Вижте сами.

    Все пак е по-добре да се взривяват виртуални, а не реални бомби. Това „удоволствие“ дължите на многогодишните усилия на ядрената мафия.

    .

  • Бедна България

    Материал на Дойче Веле

    Нескончаем недоимък, хронични страхове, симулация на преход, ново Средновековие – така двама експерти описват дневния ред на съвременното българско общество. Дневен ред, който продължава вече твърде дълго.

    Почти два милиона българи живеят под прага на бедността – тоест, с по-малко от 214 лева на месец. Близо четири милиона души оцеляват с минималния доход от 310 лева, а половин милион граждани попадат в категорията „работещи бедни”, тъй като заплатата им е под 400 лева. Евростат обобщава нещата така: близо половината от българите са застрашени от бедност или социално изключване, а според най-широко използваната мярка за благосъстояние – БВП на глава от населението – България е на последно място сред 28-те страни-членки на ЕС.

    В рамките на дискусия в парламента, организирана с помощта на фондация „Фридрих Еберт”, председателят на НС Михаил Миков заяви, че борбата срещу бедността е „основен приоритет за 42-то Народно събрание”, а министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов настоя за „активно използване на европейските средства” за справяне с недоимъка. Президентът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев заяви на свой ред, че положението в провинцията е страшно и че „бедността и безработицата са страховити”, а другият голям синдикат – КНСБ, организира предупредителен протест с искания за промени в проектобюджета за идната година.

    Да се храниш с хорските страхове

    Безизходицата, бедността и ниските доходи са в основата и на тазгодишните граждански протести, казва за Дойче веле президентът на КНСБ Пламен Димитров. През февруари основен акцент бяха мизерните доходи, докато през лятото общественото недоволство се взриви заради липсата на морал в политиката. През цялото това време обаче управляващите и много от новите лица в политиката се „хранеха” със страховете на българина – това важи както за опасенията от недоимък, така и за новия страх от бежанците, казва Димитров и добавя: „Много от политическите лидери се опитват да експлоатират страховете на българина, като ги проектират в едни абсолютно невъзможни проекти и заявки. По този начин те засилват напрежението, правят завръщането към политическата нормалност де факто невъзможно и в крайна сметка доказват, че промяната е наистина необходима”, посочва президентът на КНСБ.

    Години наред безизходица и безпаричие

    .

    За перестройката и новото Средновековие

    През последния половин век българските политици престанаха да мислят за бедността на хората, твърди на свой ред проф. Тодор Танев от Софийския университет. „Българският „естаблишмънт” – тази отчетливо доминантна група, която държи в ръцете си властта и нейните лостове, е центриран единствено върху партиите и така той се отделя от хората, страхува се от тях, презира ги дори. Ако беше иначе, нямаше да имаме тези възпроизвеждащи се проблеми с мизерията. България е бедна не само сега, тя е циклично в тежък недоимък – тоест, става дума за систематичен процес. Нито една партия от сегашния политически елит не може да реши проблема с бедността, защото това са всъщност партии на „перестройката”. А самата „перестройка” е симулация на преход, който никога не бива да свършва, за да могат определени „феодални” фамилии от миналото да узурпират властта и да я предават на наследниците си. В този смисъл става дума за един вид ново Средновековие”, смята проф. Тодор Танев.

    Идва зима…

    „В основния финансов механизъм на държавата – бюджета и свързаните с него данъчни закони – не виждаме намерение за нова, различна от досегашната политика, не виждаме намерение за глътка въздух за най-засегнатите”, посочва профсъюзният лидер Пламен Димитров. Той е на мнение, че ако до окончателното гласуване на бюджета не настъпи някаква промяна и не се обърне внимание на енергетиката, на нейното съживяване и оздравяване, през зимните месеци хората отново ще изпаднат в положението да не могат да си плащат сметките. „Това неизбежно ще предизвика срив, който може да доведе до режим на електроенергията, а той от своя страна ще предизвика силно социално недоволство. Тези бунтове може и да не са точно „хлебни”, но със сигурност ще бъдат резултат именно от безизходицата, немотията и глада”, заключава Пламен Димитров.

     

  • Андрей Ковачев призова социалдемократите в Европа да помогнат за свалянето на Станишев

    В емоционална реч пред Европейския парламент евродепутатът от ПП ГЕРБ Андрей Ковачев призова социалдемократите от цяла Европа, да помогнат за свалянето на Сергей Станишев от власт

    andrey-kovatchev

    Евродепутатът Андрей Ковачев

    Скандалното правителство, създадено с мандата на БСП, води антиевропейска политика и потъпква демократичните ценности, посочи с примери Ковачев – който заема в Европейския парламент важни постове и се ползва с уважение.

    Вече шест месеца усилията на Станишев да се държи на власт, задълбочават кризата в България, посочи българският евродепутат. Лидерът на БСП, който европейските леви избраха за председател на ПЕС, създаде една парадоксална коалиция между социалисти, националисти и чисто етническа партия, с откровената подкрепа на олигархията.

    Орешарски и Станишев действат в услуга на геополитическите цели на Москва и грубо потъпква демократичните ценности, още с първите стъпки във властта, заяви Андрей Ковачев и призова европейските социалдемократи да заемат отговорна и правилна позиция с думите:

    kovatchev-rech

     

    Източник:  Razkritia.com

     

  • ДАНС: Има опасност от тероризъм, джихадисти и конфликти с бежанци

    Има две основни заплахи за националната сигурност – тероризъм и влизане на джихадисти в България, както и обществено-политическа криза. Това са изводите в докладите на МВР и ДАНС пред Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС). Заседанието при президента, което се проведе под обсадата на движение „България без цензура“ на Николай Бареков, засегна основно бежанската вълна и политическата конфронтация.

    Рисковете за националната сигурност, посочени в доклада на ДАНС, са:

    1. неблагоприятно отражение върху институциите и бюджета,
    2. възможността за изграждане на логистични звена на международни терористични организации, в т.ч. за подпомагане придвижването на европейски джихадисти към конфликтни зони,
    3. прояви на социално напрежение,
    4. влошаване на криминогенната обстановка.

    Рискът от терористични посегателства срещу български контингенти в коалиционни мисии и официални представителства в държави с екстремистка активност също е висок.

    Не следва да се изключват опити за отвличане (в т.ч. с цел откуп) на дипломати или български граждани, пребиваващи в подобни страни по служебни задачи или с туристическа цел, пише още в доклада. 

    Нараства негативното отношение на обществото към имигрантите, свързано с опасения от влошаване на криминогенната обстановка и разпространяване на зарази.

    При увеличаване на лицата с бежански статут, може да се прогнозира изостряне на конкуренцията с местното население за работни места (и социални помощи), основно в сектора за нискоквалифициран труд. 

    В тази обстановка с най-значим потенциал са рисковете от прояви на ксенофобия, се казва още в доклада, представен от шефа на ДАНС Владимир Писанчев.

    В него се посочва още, че се увеличават нелегалните мигранти, като най-голям е относителният дял на тези, които са или се представят за сирийски граждани. Нараства и числеността на тези от Афганистан и в по-малка степен от Алжир, Сомалия, Мианмар, Конго, Нигерия и др.

    В доклада, представен от вътрешния министър Цветлин Йовчев, пък се казва, че изострената обстановка в страната генерира следните основни заплахи:  

    • Отсъствието на конструктивен диалог както между властите, така и в обществото затруднява създаването и прилагането на ефективни политики и прави недостатъчно ефикасна работата на институциите.
    • Насажданата омраза и насилие заплашват единството на нацията.
    • Влошена е бизнес средата и свързаните с това рискове за публичните финанси, за инвестиционната активност, обема на чуждите инвестиции и усвояването фондовете на ЕС.
    • Разпиляване и изтощаване на ресурсите на държавата, както и на обществената енергия в посоки, които не са утвърдени като приоритетни за развитието на националната икономика и държавата.

    При тази ситуация не може да се осъществи ефективна комуникация между институциите и протестиращите, пише още в доклада.

    Спонтанно протестиращите не излъчват лидери и нямат програмни цели. Налице са определени опити за насочване, включително и на спонтанно протестиращите, в посока, която преследва конкретни политически цели. По този начин обществената енергия често се насочва към погрешни посоки и към деструктивни действия.

    Предсрочните избори могат да бъдат стъпка или средство за постигане на националните цели, но сами по себе си не могат да бъдат дефинирани като цел.

    Нещо повече, нови избори няма да доведат до стабилност, напротив, вероятно следващата политическа конфигурация в Народното събрание ще бъде по-нестабилна, докладва още Йовчев.

    Той е разписал план със цели, сред които намаляване на нелегалните имигранти и ограничаването на рисковете, произтичащи от пребиваването им – тероризъм и радикален екстремизъм, пандемии и епидемии, етнически, религиозни, политически конфликти, криминална престъпност.

    Източник:  Dir.bg

  • Истини за демографската катастрофа в България

    Проф. Петър Иванов*,  Bezpartien.com

     .

    Проф. П. Иванов. Снимка: bezpartien.com
    Проф. П. Иванов. Снимка: Вezpartien.com

    Публикуваният тези дни доклад-отчет за изпълнение на демографската стратегия през 2012 г. съдържа ужасяващи факти и тенденции. В голямата си част те са доста скрити и фризирани, казват възможно по-удобни за властта неща, липсват сравнения или просто най-страшното се премълчава.

    Първо, обявеното в доклада население на България 7 282 041 се различава твърде много (с над 300 399 души) от обявеното число на българите 6 981 642 души в сайта на ЦРУ, което учреждение според мен определено заслужава повече доверие от държавните чиновници в НСИ, там нямат причини да крият истини. Докладът посочва, че намаляването на българите, обозначено в него със щадящия статистически израз „отрицателен прираст”, е -5,5‰, но не казва, че намаляването расте и е с цели 10 процента по-голямо спрямо индекса за предходната 2011 г., който е -5,1‰. Такова демографско сриване за само една година не е познато в новата европейската история.

    Второ, в доклада не се посочва достатъчно пълно фактът, че за намаляването на населението влияе не само отрицателният прираст, който е разлика между раждаемостта и смъртността в държавата, но и миграцията, която според сайта на ЦРУ е -2,86‰. Излиза, че общото намаляване на българите е с 8,36‰. Тогава годишното намаляване е в размер на 58 520 души, а не е 45 183, както сочи българската статистика. При запазване на тенденцията е съвсем ясно, че за десет години българите намаляват с повече от половин милион, за двадесет години – с над 1 милион.

    В доклада не се посочва, че в световната ранг листа (Рopulation growth rate), ние сме възможно най-зле, на 229-то място от 232 страни. Според доклад на фонда на ООН за периода 2010-2015 година, ние сме на последно място по прираст в света, т.е. абсолютни световни шампиони по намаляване и изчезване. Що се отнася до компонентите на намаляването на българското население, то истината е, че по статистически данни раждаемостта рязко намалява и от 69 121 родени бебета през 2011 г. само за една година те са намалели до около 63 000 през 2012 г., а през 2013 г. ще са още по-малко.

    Интересно е, че в доклада не се казва нищо за една важна личностна характеристика на всеки новороден български гражданин – неговия етнически произход. Това е строга тайна, но все е известно от публикувани данни, че, например, от 1907 родени в Русе бебета 1004 не са от майки с майчин език български, а 1070 са извънбрачни. Можем да предположим, че това са циганчета. Нямаме основание да не мислим, че не е така навсякъде в България. За това сочат по косвен път и данни в доклада, според които 57,4% от новородените през 2012 г. са извънбрачни. Известно е, че циганките винаги се възползват от възможността да вземат пари от държавата и заради това родилките се водят самотни майки и получават съответните за този свой статут държавни помощи от бюджета. Само за 20 години – от 1992 до 2012 г. – извънбрачните раждания са скочили от 18,5% до посочените 57,4%. Увеличението е фантастично – с цели 210% спрямо базата за 1992 г. Според мен този процент показва и размера на увеличаването на циганския етнос у нас, който според преброяването на НСИ рязко намалявал.

    Докладът не анализира и фрапиращите факти, че в някои региони извънбрачните раждания са изключително голям процент: в Ловеч – 76%, в Сливен и Видин – 73% и т.н. Всичко това говори за много сериозни етнически деформации в структурата на българското общество, но този проблем въобще не интересува демографската стратегия. Тя не иска да знае, че етническите българи просто постепенно изчезват.

    Смъртността в България според доклада е 15‰, починалите през 2012 г. били 109 000 души, и това било с около 1 пункт повече в сравнение с 2011 г. Според данните на световната ранг листа на смъртността в различните държави, България е на 8 място между Афганистан и Сомалия, до Лесото, Чад, Гвинея-Бисау и други най-изпаднали африкански страни, които обаче са с много висока раждаемост… С по-малка смъртност от нас е даже Свазиленд, където 25,9% от населението е болно от СПИН. Докладът не прави сравнителен анализ на проблема с изключително голямата смъртност, не съобщава, че само преди две години България беше на малко по-благоприятното 12-то място, че само за две години се приближи плътно до върховете на най-голямата смъртност сред всички 232 държави в света. Докладът не използва термина „демографска катастрофа”, който е задължителен при тези обстоятелства.

    Държавните демографски стратези не се интересуват от шокиращите факти на регионално различие по отношение на броя починали български граждани. След като средната смъртност за страната е 15‰, би трябвало те да бъдем разтревожени, че смъртността при жителите на столицата е 11,8‰, а смъртността в селата на Видинския регион, например, е 38,3‰ е 27,5 (!) промила, в региона на Монтана е 33,1‰, в Габровско – 32,6‰. Тревожна е разликата. За една година във Видинско всеки 25-ти човек умира, а в София умира всеки 80-ти човек. Детската смъртност тук е 15,7‰, а в София е 4,1%, т.е. близо четири пъти е по-висока детската смъртност на север от София. В Разград смъртността при момченцата е 30,6‰. Подобно е положението в Ямбол, Разград, Силистра и др. Всичко това е много тревожно.

    Пак според НСИ, заболелите и починали от болести на органи на кръвообращението български граждани, живеещи, например, в Северен централен район, са с 32% (!) повече от живеещите в Югозападния район, включващ и София, т.е. на всеки трима от хиляда починали по тази причина от региона на софиянци се падат четирима починали от региона, в който са Русе и Велико Търново. Така стоят нещата и по отношение на раковите заболявания, диабета, астмата и т.н.  Докладът не посочва, че по 17 причини за смъртност ние сме над средния показател за Европа, а по 5 причини за смъртност (инфаркти, инсулти, рак и др.) сме абсолютни европейски шампиони.

    В доклада не се анализират състоянието, факторите и динамиката на миграционните процеси. Известно е от социологически данни, че 70% от младите българи искат веднага и завинаги да напуснат страната и да търсят препитание в чужбина. Демографските стратези сочат съмнително ниско число на емигриралите от България през 2012 г. – 12 147 души, което очевидно е занижено число. Според данните на ЦРУ (2,86‰ нетен миграционен коефициент) емигрантите са поне 20 100 души, т.е. с около 8 000 повече. Средното число на емигрантите за последните две десетилетия е 35 000 и 45 000 души.

    Докладът се въздържа да покаже проблема с регионализма, представляващ пристрастеност само към интересите на един регион – София – за сметка на мизерията във всички останали региони на България. Регионализмът, заедно с корупцията, престъпността и монополната алчност, са основните фактори за демографската катастрофа. Според данните на НСИ, общият доход средно на лице от домакинство, както и темпът на неговото нарастване, са драстично по-високи в София, в сравнения с останалите региони на България. Общият среден доход на лице от домакинство в София според НСИ е 1159 лв., което е с 406 лв. повече от сумата (753 лв.), получавана в Силистра. Разликата представлява близо 60% от средния доход на силистренци. Ако имаме предвид средногодишния процент на увеличение на доходите, който за София е 12,54%, а за Силистра е 5,98%, и ако настоящата тенденция се запази, то след двадесет години силистренци ще получават около една пета от доходите на столичани.

    За демографските стратези в България сякаш няма никакви проблеми с бедността на хората, с образованието им, със здравеопазването им и т.н. Не се анализира и проблемът за вътрешната миграция, която по тези причини представлява просто един увеличаващ се поток от заселници в София и напускане на бедните села и малки градове, в които остават да живеят само старци. За последната година преселилите се в София българи са около 20 000 души. Населението на Северна България намалява седем пъти по-бързо в сравнение с Южна България със София. Стотици български селища се обезлюдяват.

    В този си вид докладът-отчет не може да не бъде определен като напълно безполезен, даже вреден, тъй като не посочва нито важни факти и тенденции, нито търси пътищата за преодоляване на демографската катастрофа, ако все още има такива.

    –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

    * Авторът работи в Център за демографска политика (www.bgdemography.eu)

  • Протести на синдикалисти, студенти и таксиметрови шофьори в София

    Елена Бейкова,  Dariknews.bg

    .

    Масови граждански протести блокират днес центъра на София – синдикалисти, студенти и таксиметрови шофьори излизат да протестират с различни искания.

    Протестната демонстрация на КНСБ тръгна от площад „Македония”, като протестиращите са планирали да спрат пред здравното министерство и Министерския съвет, а крайната им точка ще бъде пред Народното събрание. Шествието се води на работещите в здравеопазването, следвано от Синдикатите на миньорите, работещите в сферата на земеделието и горите, културата, държавните служители, енергетиците и транспортния сектор.

    По данни на КНСБ са се включили около 6000 души. Има участници от различни градове на България като Габрово, Харманли, Монтана и други. Участници в шествието носят транспарант, на който пише: „Работеща България – по-високи заплати и сигурност”.

    Представители на „Ранобудните студенти” вече пристигнаха пред сградата на Народното събрание на протест срещу правителството на Пламен Орешарски. Чуват се обичайните скандирания „Оставка”.

    Основните искания на КНСБ към управляващите са свързани с въвеждане на възстановяване на платения годишен данък за работещите със заплата до 400 лева, увеличаване на заплатите в бюджетния сектор с поне 10% и замразяване на пенсионната реформа за период от 7 години.

    Лидерът на КНСБ Пламен Димитров формулира основното послание на протестиращите така: „Най-накрая правителството и управляващите да чуят гласа на работеща България, да чуе исканията за доходи, работни места, гаранцията им за пенсиите на работещите българи. Ако това не се чува, това ще бъде само първият предупредителен знак към властта. Ще следват доста по-тежки, макар и на локални и браншови нива, конфликтни ситуации”.

    КНСБ настоява също за спешни мерки в енергийния сектор и последователна политика в здравеопазването. Протестиращите синдикалисти ще се влеят в блокадата на „Ранобудните студенти” около парламента. Там ще бъдат и протестиращите таксиметрови шофьори. Междувременно пред сградата на президентството ще се съберат гражданите, подкрепящи правителството, които от няколко месеца настояват за оставката на президента Росен Плевнелиев.

    В същото време „Ранобудните студенти” организират общонационална блокада на парламента, която започва в 11.00 ч. Таксиметрови шофьори от цялата страна пък се събират пред храм-паметника „Александър Невски” в знак на протест срещу намерението за въвеждане на патентен данък в бранша.

    Напрежение се очаква и пред сградата на президентството преди началото на Консултативния съвет за национална сигурност. Вчера лидерът на „България без цензура” Николай Бареков настоя да бъде допуснат да присъства на дискусията и заплаши да окупира Президентството, ако не бъде допуснат в залата.

  • Десетки къщи във Вашингтон, Илинойс, са изравнени със земята
    Вашингтон, Илинойс
    Вашингтон, Илинойс

    Извънредно положение е обявено в седем окръга на щата Илинойс заради серията мощни бури-торнадо, бушуващи в Средния Запад на САЩ в неделя, разрушавайки градове и отнемайки живота най-малко на 5 души.

    В град Вашингтон в щата Илинойс с население от 15 000 души една от вече 60-те бури-торнадо изравни със земята най-малко 70 къщи. Десетки ранени местни жители са откарани в близкия Пеория за медицинско лечение, докато спасителните екипи продължават да претърсват разрушените квартали за оцелели под развалините. „Беше тотално унищожение. Има хора по улиците, който просто плачат“, каза за Си Ен Ен Антъни Кхури, който живее във Вашингтон.

    По думите му, единственото, което той е можел да стори по време на стихията, е да се моли на Господ, докато е гледал как торнадото удря града и се приближава към дома му. „Торнадото направо удари в задния ми двор. Чувах как хората пищят от ужас. Всички много се бяхме изплашили“, каза още той. Кхури и домът му успяват да оцелеят.

    Пет жертви са взели бурите-торнадо в Средния Запад на САЩ. Съдебният лекар в окръг Вашингтон обяви, че 80-годишен мъж и 78-годишната му сестра са загинали, когато торнадо е ударило дома им в Ню Миндън, Илинойс. По-късно бе потвърден трети смъртен случай в град Вашингтон.

    Жител на Вашингтон, Илинойс, сред руините на дома си
    Жител на Вашингтон, Илинойс, сред руините на дома си.

    Въпреки, че градовете Ню Минден и Вашингтон в щата Илинойс се намират на около 300 километра един от друг, и двата бяха ударени от силни бури-торнадо в неделя. Разстоянието показва силата и скоростта на групата бури-торнадо, върлуваща в Средния Запад на САЩ.

    Снимки, направени след удара на торнадото във Вашингтон, показват разрушени квартали и къщи, изравнени със земята, и коли, качени по дърветата. На тях още се вижда как местни жители обикалят засипаните с отломки улици, умувайки как да започнал да събират парче по парче разбитите си от стихията животи.

    Вашингтон не бе единствения ударен от стихията град. Тони Лаубах е гледал как друго торнадо удря Лебанон в щата Индиана, разположен на около 300 километра от Вашингтон. „Бурите се движат много бързо днес, трудни са за следене“, казва Лаубах, който е преследвач на бури.

    Около 50 бури-торнадо бяха регистрирани до 16:00 часа в неделя. Два часа по-късно броят им бе вече над 60.

    Източник:  БЛИЦ

    След торнадото. Снимка: БГНЕС

  • Governor Quinn Adds Six Counties to State Disaster Declaration

    Volunteer Efforts Underway to Assist Victims of Recent Tornadoes

    SPRINGFIELD – Governor Pat Quinn today declared Douglas, Jasper, Pope, Wabash, Wayne and Will counties state disaster areas following violent storms and tornadoes on Sunday that affected several regions of the state. The declaration increases the number of declared counties to 13. On Monday, Governor Quinn declared Champaign, Grundy, LaSalle, Massac, Tazewell, Washington and Woodford counties state disaster areas after a severe storm system ripped across Illinois, spawning at least two EF4 tornadoes.

    “Yesterday I saw firsthand the devastation caused by these deadly storms,” Governor Quinn said. “While the recovery will be long and hard, we will work in the coming days, weeks and months to assist these communities and help the people who live there rebuild their lives.“

    On Monday, Governor Quinn personally inspected the damage in some of Illinois’ hardest hit communities: Washington, Diamond, Gifford, Brookport and New Minden.

    The state disaster declaration makes available a wide variety of state resources that can help affected communities respond and recover from the storms. The state of Illinois has personnel and assets that can be mobilized to help local government officials with disaster recovery, including such things as trucks, heavy equipment to remove debris, communications equipment and provide assistance with security and other public safety issues.

    Governor Quinn also announced that volunteer efforts are well underway to assist the victims of the November 17 tornadoes that devastated several communities in Illinois. Financial donations to volunteer disaster response agencies are the best way to help. Cash donations allow these agencies to purchase exactly what is needed, when it is needed. If materials are donated, they should only be those items specifically requested by officials, and these should be brought to officially designated collection centers.

    Those who wish to volunteer in person should not go to the disaster scene, since there are far more volunteer offers than there are volunteer needs, and the arrival of unexpected volunteers will interfere with recovery efforts. Volunteers should first go to a reputable volunteer agency that is responding to the disaster, and they will be assigned when and where their services can best be used. Volunteers should be patient and wait until they can be adequately trained by relief agencies. The most crucial need will be for volunteers during the long-term recovery phase, which could last for several months.

    Volunteer information for specific areas is listed below. For more information visit Ready.illinois.gov for information on specific sites that can utilize volunteers.

    • Gifford (Champaign County). American Red Cross-Central Illinois chapter, (217) 351-5861.
    • Coal City (Grundy County). Coal City High School, Mr. Rich Kapinus, (815) 207-0926.
    • Washington County. No need for volunteers or donations at this time.
    • City of Washington (Tazewell County). Call (309) 573-4035.

    In addition, the Illinois Department of Insurance (DOI) will offer free one-on-one insurance counseling services to assist Washington residents recovering from the November 17 tornado. DOI staff will help individuals with the insurance claims process by providing information on how to properly document storm damage, whether to make temporary repairs, what a consumer’s homeowner policy covers and what to expect during the claims process.

    The first day of counseling will take place on Tuesday, November 19 in the Wal-Mart Supercenter parking lot at 1980 Freedom Parkway in Washington. Those seeking assistance should arrive by 10 a.m. DOI staff will offer free counseling daily thereafter from 9 a.m. to 4 p.m. If available, consumers should bring an inventory of contents, policy information and all documentation they have received from company adjusters or public adjusters.

    Other state assistance to impacted communities to date includes:

    • Four Technical Rescue Teams were sent to Washington.
    • One Technical Rescue Team was sent to Gifford.
    • Two three-man engine companies will work 12-hour shifts through Wednesday in Gifford to provide much-needed relief to the town’s firefighters.
    • More than 40 light towers have been delivered to assist with nighttime operations in Washington (26), Pekin (6), Gifford (10) and Brookport (2).
    • Command vehicles have been deployed to Washington and Pekin to support response operations.
    • Law enforcement support has come from the Illinois State Police, Illinois Department of Natural Resources conservation officers and Illinois Commerce Commission officers.
    • One five-person Emergency Management Assistance Team support trailer and 10 Starcom radios have been provided to Brookport.
    • 40 Starcom 21 radios have been provided to assist Washington responders with emergency communications.

    More info: Governor Quinn Declares Seven Counties State Disaster Areas

    Washington, Illinois, on Monday, November 18
  • Полк. Николай Марков: Таен план „Йовчев” налага до май червен фашизъм

     

    Рестартирането на „Белене” е главната цел на тази власт

    Агенти с  бели костюми овладяха окупацията в Ректората, без младите да усетят

    Обществото е под упойка,  в България се извършва метеж, но не от студентите, предупреждава експертът по сигурност

     

    Полковник Николай Марков е бивш служител на НСО, отстранен от службата след скандал с президента  Георги Първанов, че гардове събират нерегламентирано информация за политиците, които охраняват.

    .

    Интервю на Стойко Стоянов, Faktor.bg

    .

    – Г-н Марков, реалистични ли са опасенията, че през следващата година може да ни залее вълна от 200 хил. бежанци?

    – Бъдещото развитие на тази криза няма да бъде по-различно от случващото се сега в България. Тоест, всичко остава обвито в мъгла.  И това състояние произтича от факта, че извън ангажиментите, които сме поели към ЕС и НАТО, всичко друго в България се диктува и направлява от една политическа сила, която е реалният мандатоносител.

    – За БСП ли говорите?

    – Мандатоносител на всичките политически партии в България е ДПС, и който има други представи за политиката просто се заблуждава.

    – Каква е връзката на ДПС с бежанския проблем?

    – За навлизащите у нас неконтролируемо и масово имигранти, трябва да се даде обяснение от лидера на ДПС, говоря за почетния и за юридически регистрирания в съда лидер. Но в никакъв случай няма нужда да се обясняват на обществото хора, които са свързани с БСП. Просто трябва да е ясно, че в позиционирането на тази власт БСП са маша, или инструмент, но от най-простите оръдия.

    – Управляващите успяха ли да дефинират заплахите пред държавата от този поток от нелегални имигранти?

    – Заплахите за нас са същите, които дефинира г-жа Меркел в Германия. Проблемът не са хората, които търсят някакво убежище, проблемът е радикалният ислям, който навлиза чрез определени лица, които имат мисия. Чрез тях навлизат и опасни капитали на ислямистки фондации, които идват у нас със стратегически цели и в един бъдещ етап, могат да се окажат фатални за България. Радикалният ислям е средна опасност за Европа, но стъпил в България може да унищожи страната. Европа все пак е силна, има богати държави, които могат да отделят ресурс, за да противодействат, но България е беззащитна. В момента на нашата територия се случват неща, които се прокарват от една политическа партия и пак повтарям – тя не е БСП.

    Като говорим за тази съдбовна за нас тема, трябва да е ясно, че не става дума за омраза към чужденците, нито за ксенофобия, а за национални интереси. А  още по-важно е, ако обществото осъзнае този проблем и като национална кауза, защото нашата сигурност и идентичност вече могат да бъдат защитени само, ако се превърнат в кауза на българите.

    – В телевизионно интервю преди дни министър Цветлин Йовчев категорично отрече Турция да стои зад целенасоченото вкарване на джихадисти у нас?

    – Министър Йовчев не е добър пример за стратегически анализ. Твърде млад е, но освен това е и твърде зависим, за да може да представи реална оценка на случващото се в България. Добре да се избягват съвети и оценки от зависими хора. Освен това, в негово лице аз не припознавам политик или държавник, за който българският народ да си е дал гласа на изборите, за да дава Йовчев оценки и анализи. Ако думата преврат има реално измерение в лексиката на тази страна в настоящия момент, то тя е свързана с този силов министър, а не с ранобудните студенти.

    – Да оставим Йовчев настрана, влизат ли контролирано опасни ислямисти на наша територия, наясно ли са държавниците с този проблем?

    – Влизат и това е безспорен факт, който и Йовчев не отрича. Но става дума за политическо решение, което е взето в България. То не е официално, а задкулисна договорка в случая с Република Турция, но не и без знанието на ЕС. Проблемът е, че нашият национален интерес, ако въобще можем да говорим за национален интерес не се припокрива в момента с временния интерес на южната ни съседка, или на партньорите от съюза.

    – Реалистичен ли е сценарият, че този пробив в националната сигурност се случва планирано на фона на политическа конфронтация, стачки, протести, окупации, митинги?

    – Като хипотеза е възможно, но няма толкова добри диригенти в България, за да свържат много събития в една мащабна провокация. Аз не познавам такъв човек или организация с потенциал да осъществи подобен заговор по такъв сценарий. По-скоро политици и свързани с тях корпоративни интереси се възползват от тази лабилна ситуация в държавата и подлагат на риск националната сигурност. Но трябва да е ясно, че всичко това не е проблем на настоящето, а преди всичко на бъдещето. Бъдещето на България е заложено на карта. Дори сега, когато се говори от МВР и службите за сигурност, че има контрол на нелегалните бежанци, у нас реално влизат много повече, отколкото преди да се пусне в действие планът „Йовчев”. Гражданите просто са сугестирани и не виждат и не чуват истинските проблеми.

    – Таен ли е планът „Йовчев”?

    – Говоря за напълно реален план, който е създаден в Института по психология на МВР, но в никакъв случай не е факт за обществото. Той предвижда няколко точки, с които да се  ограничат източниците на напрежение и да се стабилизира  държавата. Но в същността си този план предвижда цялата държавност да се изземе в ръцете на поредни политически и олигархични кръгове, а на хората да се внуши, че имаме стабилно и силно управление на държавата и негов гарант са главният прокурор Цацаров, Цветлин Йовчев и Сергей Станишев. Тези намерения разбира се са забавни, но в действителност те са реални и вече са вкарани в действие. Надявам се всеки да ги усети.

    – В новия бюджет за 2014 г. за подслушване са предвидени към 50 млн. лв., а предишното правителство бе обявено за най-опасното „ухо” с ресурс от 20 млн., каква завера се крие зад тези удвоени цифри?

    – Всяка политическа класа, която изземе власт има определен план, как да постигне това по най-оптимален начин. Генералният план на тази власт, която управлява в момента, е да се реализира без апелационно проектът „Белен”. Докато не се стигне до реализирането на тази точка, няма да се спре с изземването на властта и тоталното контролиране на държавата. Всичко това се извършва по образец, който ние сме забравили преди 24 години. Но в момента ни промиват мозъците и ни внушават, че едва ли не се прилагат европейски модели и форми на управление в условия на демокрация. Тоест, ние отново сме в пълна заблуда и този голям бюджет за подслушване е само малка част от този мащабен план за контрол на държавата. Контролират се политици от опозицията, от извън парламентарните партии, контролират се журналисти, интелектуалци, всички са хвърлени в кюпа. Ако бъдем достатъчно търпеливи до месец май догодина, просто ще бъдем в ситуация на червен фашизъм. Но това може да се случи, ако бъдем дебилно търпеливи –  нямаме избор, чака ни червен фашизъм.

    – Последните седмици улиците на София са пълни с полицаи, доколко с насилие може да се задържи една диктаторска власт?

    – Последните 50 години властта в България се държа с милиционерщина, а сега може да се случи с полицейщина.

    – Къде отиват тогава европейските ценности?

    – Добрите пожелания за Европа не са конкретните измерения за ставащото в България. България не е Европа, това, че сме формален член на съюза, съвсем не ни прави носители на ценности, култура и демокрация, които са непознати на наша територия. Да не забравяме, че сме източна държава, с източни нрави, и при нас продължават да важат източни правила повече, отколкото западни. За  да станем западно общество, трябва първо да имаме съзнание на общност, да започнем да си говорим открито и да осъзнаем ценността на този народ каква е и да разберем, че сме българи и трябва да сме единни в защитата на националните ни интереси, независимо на кой сме член. Интересът на една нация за мен не е ксенофобия, а национално осъзната гордост. Ние не можем да забравим Паисий Хелендарски, само защото знаем, кой е Бисмарк. Но европейските ценности изискват и германците да знаят кой е отец Паисий.

    – Има ли задкулисие, което обезсили студентските протести и вместо радикализация, младите свиха тихо знамената?

    – Задкулисие има винаги, но в случая студентските протести бяха овладени с полицейската машина, от полицаи, които не действат с щитове, каски и палки. Неслучайно на обществото набиха в съзнанието плътните полицейски кордони. Целта беше с това масирано присъствие на униформени в София да се отклони вниманието към тях, а реално цивилни с костюм – агенти, овладяват студентите и намеренията им без никой да ги вижда и усеща. Най-тъжното е, че се използват познатите комунистически методи. И всички тези стратегии за овладяване се изготвят в Института по психология на МВР. Сега там работят ударно. Нямам никакво съмнение, че развитието на студентската стачка е овладяно чрез службите, а не е резултат от личната воля на младите. Ако трябва да сме точни – окупацията е потушена, тя не е овладяна. Скоро ще бъде и смазана, дори и самите студенти няма да разберат как. Срещу тях е изправена машина, работила дълго и с голям опит. С нея не могат да се справят деца на 20 години. Срещу тази машина може да се изправи успешно само цялата нация, но както виждате нацията е в състояние на пълна упойка. Змийска отрова тече по вените ни, ако сами не си вземем антиотровата – сме мъртви.

    – На фона на тези задкулисия в държавата, как се проектира аферата „Бисеров”?

    – С тази тема се прави политическо преиграване. Отдавна задавам въпроса – как се движат определени стратегически капитали, свързани с ислямски организации. По какви пътища и чрез кои банки тези пари стигат до България. Съвсем не става дума за капитали, които се носят в джоба. По един или друг начин Бисеров е бил заплетен в мрежа от такива капитали. Вероятно е играл ролята на предпазен бушон, но по тази схема всички българи можем да се окажем бушони. Христо Бисеров в крайна сметка няма да види полза ни от пари, ни от позиции. В момента идват неговите черни дни. Но  по-сериозният въпрос е кога ще излязат сметките на хора, които са над него в тази партия. Съмнявам се, че само Христо Бисеров има такива сметки. Не ме притеснява ДПС като партия, а ислямизмът и неоосманизмът, а те вече са част от тази система.

    – Реалистична ли е претенцията на Волен Сидеров атакист да поеме ръководството на МВР?

    – Волен Сидеров не е част от схемите, които се реализират, твърдя го с категоричност. Той е част  от периферията. И каквото и да казва, никой не се интересува от него. Ситуацията е неопределена, за всичко се говори само в бъдеще време. Обществото се отклонява от факта, че в България се извършва метеж, но не от студентите, а от властта, която ни управлява. Защото само хора с власт, интереси и много пари могат да правят метежи. Тези хора се знаят кои са, но проблемът е, че няма кой да им отговори на този етап.

    – Каква е възможността за реакция на опозиционните партии?

    – Те също са в желязна хватка, няма лидер от опозицията, който да не е хванат за гушата за определени неща, които е вършил. Неслучайно всички мълчат. Или, ако кажат нещо, то ще е със задъхващ се глас, трептящ. Все пак има лъч светлина, той е част от народопсихологията ни. Ние българите съвсем не сме толкова кротки и търпеливи и в определен момент робът се надига, и отговаря на тези, които се опитват чрез политика да си прокарват много големи финансови интереси, превръщайки България в роб, а народът в безгласна буква. Почти съм сигурен, че много скоро с решенията, които взимат тези хора, ще възпроизведат реакция срещу себе си. Да нямат усещането, че като са на власт, имат сигурност. Ще им бъде отговорено и то точно така, както не очакват, съвсем не сме телета. Българинът може да е всякакъв, но не е и глупак. Вече има хора, които са вдянали какво се случва в държавата и анализите на Цветлин Йовчев вече не са актуални.

    – Изоставени ли сме от Европа и САЩ?

    – На този етап да, но българинът се ориентира и действа най-добре, когато е изоставен. Така е по време на Съединението и по време на Априлското въстание. И тогава се е случвало великото чудо. Българинът изразява себе си, когато е сложен до стената. Тогава се събужда нашата енергия, тогава Бог ни помага. И сега има хора, които са готови да се жертват с цената на всичко. Добре ще е, ако политиците бъдат достатъчно интелигентни, да не се стига до тази крайност.

     

  • Открих границата на безочието

    Избягвам личните нападки, освен ако не става дума за честта на България. Оставям вие, приятелите и читателите, да прецените дали в настоящия случай постъпвам правилно.

    .

    Миглена Кунева в последното си амплоа - като лидер на Движение "България на гражданите". Снимка: Анелия Николова, в. "Дневник"
    Меглена Кунева в последното си амплоа – като лидер на Движение „България на гражданите“. Снимка: Анелия Николова, в. „Дневник“

    През 2009 г. на европейските избори НДСВ печели 8%. Водач на листата е Меглена Кунева, по това време еврокомисар, представител на България в Брюксел. Лозунгът на партията е: „Европейското лице на България“. Като бивш служител в пропагандния апарат на БКП, госпожа Кунева владее отлично силата на лозунгите. Стотици билбордове с нейния образ гледат настоятелно българските избиратели. И те й гласуват доверие. НДСВ получава два мандата. Между другото, истинският спасител на листата НДСВ от окончателното му елиминиране се оказва Ахмед Доган, който дава нареждане на избирателите си да гласуват за партията на Симеон Сакскобургготски. Избрани са Кунева и Антония Първанова. Последната е замесена в някакви фармацевтични далавери, но реномето на Кунева служи за оправдателен чадър.

    Веднъж изборите приключили, Меглена пренебрегва гласуваното й доверие, като се отказва от мандата си. Поради липса на време, загадъчното отдръпване на дамата е оставено настрана и на нейно място в Страсбург е пратен друг член на „царската“ партия Станимир Илчев. Неговият син Владимир Илчев развява знамето на „Европейското лице на България“ в испанските затвори за сводничество, но това не пречи на никого. Малко след това избухва бомбата за назначението на Кунева за администратор в управителния съвет на френската банка Париба. Според нея, тя била „избрана“. Защо – е друга загадка.

    Няма по-грозен и явен пример за използване на обществена позиция в услуга на лични интереси. Шпагата мeжду думи и дела на Меглена Кунева не може да носи друго име, освен безочие или гьонсуратлък. В своята страница в Уикипедия Кунева се опитва да се изплъзне от обвинението за „Конфликт на интереси“, като се позовава на Етичната комисия към Европарламента. Други еврокомисари, като Гюнтер Ферхойген и Бенита Фереро, също преминали в частния сектор. Това е така, но с тази огромна разлика, че те не са захвърляли своя избирателен мандат, както постъпи Кунева.

    И още една значителна подробност. Кунева не беше осъдена за „Конфликт на интереси“ не защото беше невинна, а защото Европарламентът не разполагаше със закон, който да осъжда подобни случаи. Преминаването на българката от Комисията в Банката повдигна в Европа (за разлика от България) вълна от възмущение. 160 неправителствени организации се обединиха срещу подобни действия и наложиха нов правилник, който забранява за 3 години на Еврокомисарите да продават натрупаните в Комисията познания.

    След всичко случило се считам, че призивите на Меглена Кунева за нов морал в политиката, като има предвид себе си – след като се подигра с българските избиратели, след като злепостави България в очите на европейците – са истинско безочие. Глутницата службогонци, която върти опашки около нея, ми помогнаха да открия границата на безочието. Тя се казва СЛЕПОТА!

    .

    Божидар Чеков,

    Kajeteda.com

  • „Ройтерс“: САЩ ще обучават хиляди либийски войници в България

    Военните в САЩ разработват план за обучение на между 5 и 7 хиляди либийски войници, както и специални антитерористични части, съобщи агенция „Ройтерс“.

    .

    Съвместни българо-американски военни учения на полигона "Ново село"Снимка: Красимир Юскеселиев, в. "Дневник"
    Съвместни българо-американски военни учения на полигона „Ново село“
    Снимка: Красимир Юскеселиев, в. „Дневник“

    Обучението ще се извършва на ротационен принцип за период от няколко години в България, казва неназован представител на американската армия. Той обаче подчертава, че все още е необходимо изясняването на много детайли, преди обучението да започне.

    През септември министърът на отбраната Ангел Найденов за първи път разкри подробности за предложението. То е постъпило през юли и се предвижда обучението да се провежда в съвместните поделения със САЩ в Ново село и в Граф Игнатиево.

    „Това към този момент е двустранно предложение, но то се обсъжда и в рамките на НАТО и може да се очаква, че това ще бъде част от мисията на НАТО за следвоенното възстановяване на Либия и съответно подготовка и обучение на части от либийските сили за сигурност“, посочи още Найденов, цитиран от „Труд“. Министърът е допълнил, че премиерът Орешарски е информиран за предложението на САЩ. Найденов също така казва, че ще поиска Народното събрание също да се произнесе.

    Либия все още се опитва да обезоръжи групировките, които свалиха от власт полковник Муамар Кадафи през 2011 г. През последните няколко дни в Триполи има ожесточени сблъсъци между различните фракции. В края на миналата седмица Източна Либия обяви, че сформира автономно правителство. Затова се смята, че има нужда от по-добра подготовка на либийската официална армия.

    Адмирал Уилям Макрейвън, който ръководи спецчастите в американската армия, не разкрива повече подробности за плана с изключение на това, че той все още е в преговорна фаза.

    „Достатъчно е да кажем, че това ще е конвенционален опит, да обучим конвенционалните сили, между 5 и 7 хиляди войници. Имаме и допълнителни усилия да обучим определен брой сили, които ще действат срещу тероризма“, заяви Макрейвън през уикенда по време на отбранителен семинар в Калифорния.

    Макрейвън също така казва, че обучаваните от САЩ либийски войници ще бъдат много внимателно проучвани. Той обаче признава, че това може и да не свърши много работа, защото бившите бойци са наемани от официалните сили, но си остават лоялни на командирите или племената, откъдето идват.

    „В момента търсим добър начин да създадем либийски сили за сигурност така, че те не са контролирани от въоръжени групировки. Трябва да приемем, че има определени рискове“, казва Макрейвън. „Съществува риск, че може би някои от хората в обучението няма да са с напълно чисти досиета. Но в края на деня най-доброто решение е да ги обучим, така че те да се грижат за собствените си проблеми.“

    Друг представител за сигурност от САЩ коментира пред Reuters, че обучението ще продължи няколко години на ротационен принцип в България. През септември министърът на отбраната Ангел Найденов заяви, че до 8 хиляди либийци ще се обучават в американски бази в България.

    Източник:  в. „Дневник“

  • Студенти, таксиметрови шофьори и синдикати ще протестират в сряда

    „Ранобудните студенти“ обявиха общостудентски протест за сряда. Тогава  в София ще протестират  и таксиметровите шофьори, а КНСБ ще проведе протестно шествие с искания за по-високи и сигурни доходи.

    865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a8741276b490ee28ddda511882141f36bb026Началният час на общостудентския протест обявен за 11.00, пред сградата на Народното събрание.

    Студентите обявиха протеста в декларация, приета снощи. Чрез нея те призовават както всичките си колеги, така и преподавателите да излязат и да ги подкрепят.

    От КНСБ планират да се съберат на площад „Македония“ в 8.30 часа, а към 11.15 часа ще започне шествието.

    Те ще дадат на здравния министър Таня Андреева декларация с исканията на здравните работници. След това ще продължим до Министерския съвет, където делегация ще внесе декларация, допълни той.

    По думите на Никифоров основния протест ще се проведе в 12.30 часа на бул. „Цар Освободител“.

    Таксиметровите шофьори ще започнат протеста си  в 12 ч. на площада пред храм-паметника “Александър Невски”. Паралелно с демонстрацията в столицата, протест ще има и в Пловдив.

    Източник:  Sofiautre.bg

  • Позиция: Аз платих митинга! Искам сметката!

    Eвгени Петров,  Vevesti.com

    .

    evgeni_petrovДа сме наясно – аз и всички вие заедно платихме митинга на БСП и ДПС в София. Както и този на ГЕРБ в Пловдив. Платихме ги от нашите данъци чрез държавната субсидия за политическите партии. Платихме ги, за да ни правят на маймуни, да ни заблуждават, манипулират и да се подиграват с бедни хорица, подбрани и з цялата страна, натоварени като добитък и докарани за политическо угояване по партийни мероприятия. Платихме, за да ни кажат колко им трябваме, когато не ги искаме.

    Ние им платихме с безобразните, цинично високи „ставки” на глас от по 12 лева в бедната, унизена, корумпирана държава, в която една четвърт от хората почти няма с какво да живее и се очакват зимни бунтове. Да припомня, че в същото време в локомотива на Европа – Германия – държавата плаща по 80 евроцента на спечелен глас или около 1.60 лева. Мотивите за субсидиите са, че държавата трябвало да поддържа партиите, за да крепи демокрацията! А крепи олигархията. Размерът на субсидията трябвало да бъде по-висок, за да няма зависимости от корпоративни интереси. А зависимостите са пълни и блиндирани. Общата партийна субсидия за тази година е 50 милиона, а кабинетът олигави държавата, че намерил 40 милиона за бедните! Няма зависимости от бизнеса, а ДПС тръбят, че влаковете с митингуващи са платени от благодарни бизнесмени!

    Вие луди ли сте или на луди ни правите? И двете! При всяка друга нормална ситуация дори и в България, досега да сте изритани не само от властта, но и от политическата сцена. Защото с нашите пари се произвеждат лъжи и клевети, разработки и компромати, манипулации и дезинформации. Пак с тях самозабравили се националистчета си пият шампанското в Париж, вдигат скандали по кръчми в Брюксел и си правят партийни телевизии, за да ни тровят. Безогледния цинизъм на нашите политици за нас е стигнал дъното, но за тях дъно няма.

    Няма да стане! Питам къде в разходната част на проектобюджета е предвиден размера на партийната субсидия за догодина, поправен ли е законът за политическите партии, колко пари се предвиждат за партийните стомаси за догодина! Защо всички мълчат по този въпрос?
    Като имате толкова спонтанни и искрени привърженици, защо не се финансирате от членски внос? Защо аз трябва да плащам за издръжката на ДПС, след като не харесвам тази партия? Не стигат ли обръчите от фирми и благодарни бизнесмени?

    Аз наистина плащам, за да има демокрация. Не плащам за да има тоталитаризъм, да ме спират и да ми проверяват документите без никаква причина на улицата, плащам не МВР да пази властта от народа, а обратното. Не плащам също така да провокират моите съграждани, изправяйки едни срещу други София срещу провинцията. Не плащам още отсега да си правите първите предизборни митинги.

    Схемата е проста и брутална до отчаяние. ТЕ вземат нашите пари, за да ни убедят с тях, че трябва да ги оставим на власт, която ще употребят в полза на олигархията, която на свой ред също взема от нашите пари. Това е!

    Затова искам сметката. Не само публично и по партийните си сайтове да качат информация колко струваха митингите – знам, че ще излъжат брутално и знам как. Аргументът, че отчетите им са публикувани в сметната палата е толкова сериозен, колкото и декларацията за имущественото състояние на Христо Бисеров. Едно от най-мръсните гнезда за корупция са партийните каси и това е ноторно известно.

    Искам сметката, защото купонът свърши. Повече не ми се стои на една маса с вас.

     

  • Огромен натиск върху България да махне охраната на границата

    БЪЛГАРИЯ ПОДЛОЖЕНА НА ДИСКРИМИНАЦИЯ

    .

    Tzvetlin-Jovchev-300x225В България пристига на изненадваща кратка визита върховния комисар на ООН за бежанците Антонио Гутериш (22 ноември 2013 г., петък). Предвижда се среща в МВР между министър Цветлин Йовчев и г-н Гутериш. Очаква се единствената тема на срещата да е желанието на Комисариата да се продължи с приемането на бежанци на българска територия.

    По рано този месец (6 ноември) комисарят по човешки права към Съвета на Европа Нил Муйжниекс обяви в интервю за БНТ, че идеята за затварянето на българската граница за бежанци не е добра. Той определи строежа на стена по границата с Турция като неефективен и скъп метод за предотвратяване влизането на бежанци. Муйжниекс се обяви и срещу затварянето на бежанците във временни центрове. Фактите със стената в Гърция обаче са красноречиви – тя подпомага граничния контрол и рязко намали нелегалният трафик към южната ни съседка, като същевременно го пренасочи към България.

    Комисар Кристалина Георгиева още от края на лятото започна да убеждава общественото мнение, че заселването на бежанци е положително явление, ще оправи демографските проблеми на страната и трябва да продължи.

    Глобалистки и мултикултурни лобита вътре в България пък, засилват медийния натиск върху управляващите и общественото мнение за приемане на нелегалните емигранти като бежанци.

    Да припомним, че Меркел, Саркози, Зеехофер, Камерън и редица други европейски политици обявиха през последните няколко години, че мултикултурализмът е напълно провален.

    Винаги се атакува най-слабото място.

    Така изглежда гръко-турската граница. Снимка: Еthnos.gr
    Така изглежда гръко-турската граница. Снимка: Еthnos.gr

    Никой не притиска големите страни в ЕС и богатите арабски държави. Гърция си направи стена и връща нарушителите обратно в Турция. Въпреки, че евробюрократите притискаха гърците за твърдата им политика по отношение на нелегалната емиграция, те не допуснаха грубата намеса във вътрешните им работи. Сега целият натиск се концентрира върху малка, бедна и раздирана от проблеми България. Тя е най-удобна, за да могат многобройните международни организации да отчитат дейност, без да дразнят влиятелните държави, които са техни спонсори.

    България е дискриминарана и все още не е обявила своя квота.

    Богатите арабски страни (Саудитска Арабия, Катар, Оман) не приемат бежанци. Големите страни в ЕС обявиха мизерни квоти за прием на сирийци (Франция – 500 човека, Австрия – 500, Германия – 5000, Норвегия – 1000…). България не само, че още не е обявила квота, но на всичко отгоре мълчи за продължаващия натиск, който е форма на дискриминация, която може да доведе до катрастрофални икономически и социални последствия за най-бедната държава в Европейския съюз.

    Цветлин Йовчев е длъжен да удържи на натиска, да остави и засили живата охрана на границата, и да изгради планираните центрове от затворен тип. Оградата трябва да бъде завършена от край до край по цялата граница, а не само на 30 км. от общо 259.

    Ако българските политици се огънат, историята ще ги съди жестоко!

    .

    Източник:  Оbshtestvo.net

  • Благодаря Ви, г-н Станишев!

    Николай КировDariknews.bg

     

     .

    Благодаря Ви, г-н Станишев!

    © Снимки: Sofia Photo Agency  

     

    Браво на г-н Станишев! С малка подкрепа от ДПС той успя да събере 60 000 българи на контрапротест в подкрепа на кабинета на Пламен Орешарски. БСП по безспорен начин доказа, че протестиращите „футболни агитки” и няколко студента са малцинство. А „демокрацията е диктатура на мнозинството”, ако се облегнем на известната сентенция на Алексис дьо Токвил.

    Видяното от митинга на БСП обаче поражда тревожни въпроси. Какво правеха всичките тези автобуси на жълтите павета? И не само там. Автобуси с надпис „случаен превоз” бяха паркирани из целия център на София. Всъщност те задръстваха и повечето стоянки по пътищата към столицата.

    Откъде се взеха всичките тези автобуси? И колко струва цялото мероприятие на данъкоплатците?

    Отговорът на първия въпрос е лесен. Автобусите докараха хората на площада. Отговорът на втория въпрос също не изисква усилия. Автобусите са взети под наем. И тъй като наличният автопарк на транспортните фирми не е стигнал, управляващите са се обърнали и към туристическите агенции.

    И отговорът на последния въпрос не е труден. Наемане на автобус за случаен превоз излиза 1,6-2 лв. на километър. Да приемем, че на площада пред Народното събрание в събота е имало 60 000 човека. Ако съдим по предишните контрапротести и митинги на БСП, над 50 000 от присъстващите са били докарани със „случаен превоз”. При средно изминато разстояние от 150 км в едната посока, по груби сметки, само транспортирането на поддръжниците на правителството е струвало около 1 млн. лв.

    БСП и ДПС могат да си го позволят. Общо двете партии получават от държавата субсидии в размер на 15,9 млн. лв. годишно. Така че трябва да благодарим на г-н Станишев. Той не само не задръсти София с контрапротестиращи в работен ден, но и можеше да докара далеч повече хора от страната. Т.е. дори спести от парите на данъкоплатците. Благодаря Ви, г-н Станишев!

    Тук следва да направим следното уточнение. Това, че хората са дошли с автобуси от провинцията, не означава, че не подкрепят искрено кабинета на Орешарски или най-малкото – БСП. Наистина безплатната екскурзия до София през уикенда за мнозина от тях е едно приятно изживяване, за което не могат да отделят средства от оскъдните си доходи. Но все пак повечето хора на митинга изглеждаха искрени в ентусиазма си.

    И за това са налице съвсем обективни причини. Тази година ще има коледни надбавки за пенсионерите – по 50 лв. Малко, но от сърце. А от догодина пенсиите се покачват и ще се индексират по т. нар. швейцарско правило, според инфлацията. Възрастта и стажът за пенсиониране ще се запазят без промяна.

    Колко дълго ще издържи пенсионната система при тези условия е друг въпрос, чиито отговор вероятно ще трябва да търсят следващите управляващи.

    Минималната заплата също нараства, от 310 на 340 лв. Детската надбавка за второ дете ще се вдигне на 50 лева, като прагът за получаване на помощта ще бъде 350 лева. Това е малък, но добър жест към бедните, многодетни семейства.

    Общо за следващата година в бюджета са предвидени рекордни социални разходи от над 11 млрд. лв.

    Повечето хора на жълтите павета в събота бяха пенсионери и такива, за които достигането на възраст за пенсия не е далеч. Имаше и доста от братята роми. Всички те ще получат по малко, но от сърце, от бюджета на Пламен Орешарски за следващата година. Наистина, така няма да станат по-богати. В случая по-важен е добрият жест.

    Но зад БСП не стоят само бедните, малцинствата и пенсионерите. Партията традиционно се ползва с подкрепата и на големите земеделски производители, които са свикнали с помощта на държавата.

    Да не забравяме, че забавянето на субсидиите за зърнопроизводителите беше една от основните причини за оставката на Симеон Дянков като финансов министър и от там и за преждевременното оттегляне на кабинета на Бойко Борисов.

    Сегашният финансов министър Петър Чобанов се е погрижил подобни проблеми да не възникват. Авансовото плащане на субсидиите на земеделските производители беше включено в актуализацията на бюджета за тази година. Става въпрос за над 1,1 млрд. лв., които ще бъдат изцяло преведени на земеделските стопани до края на януари. Така че трябва да благодарим на г-н Станишев и за това, че не докара тракторите.

     

     

    Всичките тези добрини на управляващите към хората в България ще вдигнат държавния дълг догодина с 3,4 млрд. лв., до 18 млрд. лв. Това е бял кахър. Тук не са важни парите, важно е добруването на народа или поне на онази част от него, която не протестира срещу правителството.

    Ако трябва да бъдем честни, митингът на ГЕРБ в Пловдив не беше много по-различен от този на БСП в София. Наистина беше по-малък, но също така добре организиран и с подсигурен транспорт. Не можем да се сърдим и на г-н Борисов. Водената от него партия все пак е в опозиция и пестеливостта му е разбираема.

    На фона на целия този партиен ентусиазъм, остава проблемът с протестиращите. Онези, които излизат всеки ден на жълтите павета от 14 юни насам. Видно е, че те и „ранобудните студенти” са малцинство в държавата на БСП, ДПС, ГЕРБ и „Атака”. Но ако държавата не се вслуша в гласа на това малцинство, нито тя, нито демокрацията в България ще просъществуват още дълго.

     

  • Мерзостта на запустението или многоръкият Шива на корупцията

    Проф. Янко Янков,  Iankov.blogspot.com

    .

    Само преди броени дни беше разпространена новината за корупционните схеми на Христо Бисеров – една от емблематичните фигури на така наречения български „Преход“, получила незнайно защо етикета „сив кардинал“ вместо много по-подходящото – „обикновен престъпник“. Новината е типична за „Прехода“ и твърде банална за нашето ежедневие – чуждестранни служби са разкрили финансови престъпления в огромни размери, в резултат на което въпросният престъпник, етикиран като „сив кардинал“, си е „подал оставката“ отвсякъде – от ръководството на ДПС, от ръководството на Парламента и дори се е самоизключил от самия Парламент.

    Всеки, който е наясно със случващото се в България знае, че от всички тези неща само едно е вярно, а именно – че чуждестранни служби са извадили на светло далаверите на поредния наш престъпник и са информирали по каналния ред т.нар. български служби.

    Оттук нататък нещата си ги знаем – българските служби, които всъщност са част от проблема, са изтропали информацията не в прокуратурата, а пред Султана на Булгаристан – Ахмед Първи Доган. По-нататък сценарият е банален – ибрикчията се извиква в сараите и му се реже главата по съвременния начин – с изритване отвсякъде и хвърляне на медийните „кучета“. Няма опит за защита, няма смекчаващи вината обстоятелства, няма желание за обяснения, извинения или оправдания – омазнения в мръсотията ибрикчия се изхвърля като гнусен парцал в клоаката на забвението.

    Да, в клоаката на забвението, за да си яде краденото на спокойствие, а не в тъмнината на тюрмата – така е прието у нас.

    По същия начин за корупция, за необуздан и неприкриван ламтеж за богатства и власт преди около три години беше изхвърлен от ръководството на ДПС и друг ибрикчия – небезизвестният идеолог и строител на тази етническа партия, така наречения университетски „професор“ по социална, етническа и политическа психология в СУ „Св.Климент Охридски”, доктор по социология и доктор на психологическите науки Людмил Георгиев.

    Клетата придворна журналистика, толкова кръвожадна за сензации, така и не разбра тогава какво се е случило с въпросния „професор“, но причините за това са вероятно постоянно цитираните от медиите и споменати по-горе титли – хитроумна съвременна маскировка за рафинирани престъпници. Нашенските журналя даже не се запитаха как и защо „султанът“, който е уверен в безпределната лична преданост на своите еничари, посегна на един от тях, не се сетиха да поразровят и да проверят в какво толкова се е провинила „дясната професорска ръка“ на султана, та той с един замах я отряза.

    Ето, сегашното посегателство върху Христо Бисеров беше извадено на светло и обосновано, но със сигурност и то щеше да отзвучи без особена шумотевица, ако „Високата порта“ от Боянските сараи не беше получила депеша от външните „Велики сили“.

    Точно така, както нищо няма да се случи и с Данчо Ментата (или Данчо Салфетката), ако не бъде даден знак от странство. И не може да бъде иначе – защо да се шуми толкова, ако някакъв си ибрикчия е счупил стомната?! Все пак „интереса клати феса“, а ибрикчиите-салфетки са толкова полезни и сръчни, независимо от това, че ръцете си освен по предназначение ги използват и да вкарат от време на време по нещо в дълбоките си джобове. Още повече, че образ като Данчо, примерно, е по-скоро безобиден и по детски наивен, отколкото зъл и подмолен. Вижте го как като дете грее на снимката, отивайки да коленичи в джамията – дори собствената му жена е потънала от срам – срам не, че влиза в джамията, а от самия него.

    Подобни алюзии обаче няма да ни споходят, когато зад „учените“ титли прочетем името на Людмил Георгиев, нито пък когато медиите ни облъчат с неговия образ – защото квинтесенцията на злото по дефиниция е дълбоко скрита, а отвън е лустрото, маскировката, заблудата или просто красивата фраза. Или просто защото слепците по рождение и оперираните от съвест съвременни българи нямат способността да видят образа на мерзостта, намърдала се на пиедестала на науката и в центъра са социалнополитическите процеси – точно така, както в прииждащото бъдеще духовните слепци няма да бъдат способни да видят образа на мерзостта, стояща на Светия престол.

    Защо тогава да се учудваме на онези бъдещи човешки същества, които ще бъдат неспособни да разпознаят „мерзостта на запустението“ стояща на най-святото място, когато ние тук и сега, при наличието на очевадни факти и доказателства не сме способни да съзрем в лицето на въпросния „професор“ квинтисенцията на съвременната българска мерзост.

    Защото образът на корумпирания, безкрупулен продажен, престъпен, подъл и безроден български интелитент-дегенерат е въплътен точно в образа на Людмил Георгиев. Ето илюстрацията, ето фактите, които всеки може да намери като информация в насипен вид в българските медии или в Интернет:

    Людмил Георгиев е роден в град Трън през 1960 г. Както всеки трънчанин, обичащ да се родее и гордее със Славчо Трънски, и той произхожда от яка комунистическа фамилия, здраво свързана с тайните комунистически служби. Точно за такова се подготвя и отрочето на комунистическата фамилия, чието бъдеще по дефиниция е предначертано от Партията-майка. В началото се пробва в разни комунистически вестничета, където се проявява като защитник на комунистическата идеология, но явно пó му прилягат мръсните дела на тайните служби, тъй като, както четем, той още от младини е свързан с тях (http://afera.bg/pozitsia/8768.html).

    За всеобща радост на комунистическата номенклатура и особено на червените отрочета, инсценираният комунистически преврат на 10 ноември 1989 г. им предоставя неподозираната възможност да трансформират своята политическа власт в икономическа. А това е истински шанс за Людмил Георгиев, който по заръка на Партията-майка и по правилата на конспирацията се втурва в редиците на СДС, и с подкрепата на друг палач на съвременна България, Желю Желев, става съосновател на СДС в Благоеврад. Но изглежда за нула време неговата измекярска същност лъсва пред седесарите-активисти и той е изхвърлен от СДС, след което неговите господари му осигуряват важна позиция не къде да е, а в ДПС. Точно тази позиция му пасва идеално, тъй като в тази партия той плува в своите собствени води: известно е, че ДПС е най-съвършеното творение на комунистическите тайни служби и в тази партия по дефиниция всеки е агент. Да не говорим за така наречения Централен съвет на движението, на който Георгиев става член от самото начало – там абсолютно всички са или бивши агенти на ДС, или превербувани впоследствие агенти, превърнали се в активни оперативни работници с тайни офицерски чинове.

    Като идеолог на ДПС и „дясна ръка“ Ахмед Доган лицето Людмил Георгиев нанася неимоверни вреди на раждащата се демокрация и затлачва прехода в тресавището, в което България се намира в момента. Защото именно ДПС е партията, от която зависеше и която контролираше целия т. нар. „Преход“. Контролът, който ДПС упражни върху българския преход, е демонстриран в крилатата фраза на Ахмед Доган, че „пътят на България към Европа преминава през Босфора“, и е доказан от факта, че от началото на „Прехода“ тази етническа партия винаги е била част от властта, контролирайки процесите в българския Парламент. А един от идеологическите архитекти на тази партия и на нейната политика е еничаринът-„професор“ – Людмил Георгиев. Именно той като „дясна ръка на Доган“ е автор и върл пропагандатор на идеологическото клише, че ДПС е крепителят на гражданския мир, бащата на „етническия модел на прехода“, без който България щяла още през 90-те години да затъне в кошмара на междуетническата война.

    Това всъщност е пълна глупост и гнусна лъжа, тъй като обикновените българи и турци стотици години са живеели в мир и разбирателство и подобно твърдение е не само невярно, но представлява провокативен акт, целящ да влоши отношенията между двата етноса и да капсулира електората на ДПС.

    Което наистина се случи в резултат от близо петнадесетгодишното идеологическо ибрикчийство, осъществявано от лицето Георгиев – автор на политическите платформи и организатор на всички предизборни кампании на ДПС.
    Изкуственото противопоставяне на двата етноса не е облечено в някаква невинна пропагандна одежда, а е резултат от груби действия, лъжи, инсинуации и внушения, на които е способен само дълбоко покварен мизантроп и българомразец. Известни са примерно публичните внушения на Георгиев, че турските деца питали родителите си „кога те ще бъдат убивани“, тъй като българските учители ги заплашвали, че трябва да им бъде върнато заради вековното робство. (http://news.ibox.bg/material/id_1268077926/fpage_0/#clist).

    Подобни внушения са пълни лъжи и са част от арсенала на „идеолога“ на ДПС, които за съжаление освен плахата реакция от страна на българските учители не срещат законната реакция на прокуратурата. Както не срещат никакъв отпор и престъпните квалификации на „професора“ за „простичкия“ български „народец“, в който работи „идиотския робски комплекс“ (http://novinar.bg/news/prof-liudmil-georgiev-za-izselnitcite-v-turtciia-ahmed-dogan-e-persona-non-grata_MzY0Nzs3.html)

    Няма лошо, както казва „простичкият народец“, ако наистина подобни квалификации се правят в селската кръчма или на градския пазар, но представете си – това лице се титулува (с извинение) „професор“ и преподава (какво ли?!) на студентите от три български университета – Софийски университет „Св. Кл. Охридски“, ЮЗУ „Неофит Рилски“–Благоевград и Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“.

    Но не си мислете, че лицето Георгиев пребивава в ДПС, само за да сее междуетнически раздори или да хули на всеослушание по медиите „простичкия народец“. То е там за да осребри политическата си активност по перфектен и перфиден начин без оглед на средствата.

    И той наистина успява да се изяви и като крупен „бизнесмен“. До 2009 година „професорът“ върти вече няколко фирми от обръчите на А. Доган. Една от тях е учредена с бившия земеделски министър Валери Цветанов, привлечен впоследствие като обвиняем за корупция – включително и за 35 незаконни заменки на земеделски земи. Те двамата са съдружници в три фирми заедно с бившия шеф на САПАРД Мартин Банов – “Възраждане 1” ООД, “Възраждане 2” ООД и “Ренесанс груп” АД. Малка подробност представлява фактът, че на 18.01.2008 г. “Възраждане 1” ООД и проф. Петър Лозанов Славейков (когото ще видим в бъдещите политически и икономически далавери на Георгиев) учредяват нова фирма – “Възраждане 2” ООД, този път с предмет на дейност професионално, практическо и колежанско обучение. Фирмите на Георгиев развиват трескава бизнес дейност, а той е специалист по всичко: примерно през 2005 година той е „чистач на речни корита“ и печели проект за “Корекция възстановяване коритото на Меран дол – с. Сапарево”. (http://www.bulgaria-news.bg/category/scandal/current-scandals/article/post76022.html)

    Нищо изненадващо – защо докато шефът Ахмед Доган се изявява като хидроинженер, неговата „дясна ръка“ да не се реализира като чистач на речни корита?

    През следващите години обаче шефът Доган изостава далеч в своето бизнес-развитие, тъй като университетският „професор“ вече се е преквалифицирал в мандраджия. В официалната документация и в пресата четем, че през 2008 г. фирмата на проф. Георгиев „Възраждане 1“ печели проект по САПАРД на стойност 1 милион и 300 хил. лева. Този път специалистът по етническа и политическа психология трябва да изготви проект за мандра. Да не забравяме, че съдружник в тази фирма е шефът на САПАРД Мартин Банов.

    По една истинска с л у ч а й н о с т, точно когато земеделски министър е проф. Валери Цветанов (другият съдружник на Георгиев), М. Банов става заместник-шеф на фонд „Земеделие“. И като такъв той трябва не само да отсъди дали професорите Георгиев и Цветанов правилно са получили този милион и триста хиляди чрез фирмата „Възраждане 1“, но и да контролира дали те правилно изразходват парите. Тоест, земеделският експерт трябва да проверява напълно безпристрастно (?) действията на своите фирмени съдружници. В същото време Л. Георгиев му се явява пък пряк началник във фирмата, а В. Цветанов му е пряк… министър. Каква мерзост и безочие, а? (http://starshel.bg/?pos=8&artid=831).

    Когато човек чете тези ужасяващи неща, се пита защо преди време от странство сезираха сляпата българска Темида само за бизнесмените Марио Николов и Людмил Стойков, и накъде гледаха тези чужденци, та не видяха какви ги върши кръгът около един друг Людмил? Щяхме досега да си имаме второ дело САПАРД, но ако междувременно българската Темида случайно прогледне, може и това да стане.

    Не си мислете обаче, че бизнес-кариерата на въпросния „професор“ приключва с неговия мандраджийски бизнес. С течение на времето „кръгът“ на Людмил Георгиев се превръща в сериозен „обръч“, съперничещ дори на обръчите на самия Доган. Не е ясно дали самият Доган е участвал в едно от най-големите престъпления на българския преход, свързано с т. нар. „заменки“, но неговата „дясна ръка“ се оказва много повратлива. И докато „шефът“ се окопити, университетският „професор“ вече е получил щедър подарък от друг земеделски министър на ДПС – Нихат Кабил. Той подписва заповед РД 49-243 за осъществяване на замяна на 32 декара неатрактивни земи във Видинско и Белоградчишко, срещу които Людмил Георгиев получава 20 декара в курорта Сапарева баня, Кюстендилско ( http://www.e-79.com/news-25812.html)

    „Кон за кокошка“ е казал „простичкият народец“, но грабежът, свързан с т. нар. „заменки“ е колосален и отеква чак в Брюксел. През 2011 г. Европейската комисия започва разследване, което да послужи за наказателно дело срещу България за нерегламентирана държавна помощ. Ако бъдем осъдени, страната ще трябва да плаща колосални суми, стигащи до 8 милиарда евро. Така общите загуби от заменките, които се бяха превърнали в основна правителствена политика на тройната коалиция, могат да надхвърлят 12 милиарда евро (http://www.bulgaria-news.bg/category/scandal/current-scandals/article/post76022.html).

    Както си спомнят по-паметливите от нас, преди две-три години се състоя всенародна дискусия във връзка с огромния хонорар, получен от Ахмед Доган като „консултант-хидроинженер“ за строежа на безполезния язовир Цанков Камък. И в „Цанков камък“, и в прочутото „Водно огледало“ всички съзряха образа на Ахмед Доган, но никой не видя какви ги върши скритият зад неговия гръб университетски „професор“ Людмил Георгиев. Дори самият Доган не успя да се усети как така неговата „дясна ръка“ на свой ред се сдобива със своя собствена „дясна ръка“ и се превръща в многоръкия Шива на корупцията, задминавайки далеч собствения си господар. „Дясна ръка“ на многоръкия Шива става не кой да е, а жената, с която той живее. Университетският „професор“ я пробутва в ДПС като специалист по етническите и ромските въпроси, и като активна депесарка тя става едва ли не най-силната жена в ДПС след Емел Етем.

    За да е пълна конспирацията за пред публиката, жената на „професора“ се подвизава под друго име – Мая Любенова Чолакова. Биографичната справка за нея показва, че е завършила в ЮЗУ в Благоевград една от най-невзрачните специалности – дефектология, която й отрежда незавидната кариера на възпитател на бавноразвиващи се. Но Чолакова е готова на всичко и намира своята половинка, с която ще си паснат във всяко едно отношение – наглост, безскрупулност, безочие, посредственост…. И тандемът Людмил Георгиев-Мая Чолакова започва своята вършитба из всички възможни сфери – политическа, образователна, административна, бизнес сфера и пр.

    Разбира се, основният инструмент за извършване на вършитбата е ДПС, но този път с разширена социална база – в ръцете на тандема не е само турското, но и ромското малцинство. За нула време Чолакова от незавидната перспектива на възпитател на бавноразвиващи се, през 2005 година е уредена с позицията на директор в Министерски съвет с ранг на зам.-министър, и то не на кого да е, а на самата Емел Етем – вторият човек в ДПС, министър и вицепреимиер.
    Всичко е точно пресметнато – Чолакова е директор не на дирекция от „девета глуха“, а на най-значимата и стратегическа дирекция – Дирекция етнически и демографски въпроси (ДЕДВ), и е секретар на Националния съвет за сътрудничество по етнически и демографски въпроси (НССЕДВ).

    Това са структури от изключителна важност както за вътрешната, така и за външната политика на България, и засягат такива важни сфери като етническия мир и интеграцията на ромския етнос. И тези сфери са дадени де юре на Чолакова, но де факто са под контрола на един от най-изявените еничари-престъпници – Людмил Георгиев.
    Но нали това е една от неговите цели – да се противопоставят помежду си и да се държат за гушата етносите, да се създава страх и напрежение в българското общество, и … да се властва. А другата цел, естествено заложена в природата на този зловещ семеен тандем, е корупцията, грабежът. Защото точно тук в тези структури са големите пари. На 04.07.2006 г. България поема председателството на „Ромската декада“ – десетилетието на ромското включване, и не към ромите, а в джобовете на мошениците потичат реки от пари. За да бъдем точни, парите потичат към структурите, управлявани от тандема Георгиев–Чолакова. Само за периода 2002 – 2006 г. са инвестирани 14 685 000 евро по ФАР в проекти, в чиито имена се споменават думите „роми“ или „етнически“.
    http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/obshtestvo/2006/06/02/265127_dim_bez_ogun/)

    А в биографичната справка на Чолакова четем, че само през четиригодишния период, по време на който ръководи ДЕДВ, тя е била същевременно и ръководител на десетина проекта, свързани с ромите – „Инициативи за многообразно общество“, „С уважение към различните“, „Урбанизация и социално развитие на райони с преобладаващо малцинствено население”, „Образователна и здравна интеграция на уязвими етнически малцинства с фокус върху ромите” и др. Какво хитроумие – да управляваш структурата, която контролира проектите, и да контролираш самата себе си като ръководител на тези проекти.

    Ало, сляпата Темида…

    Разбира се, резултатите от тези проекти ги няма, но и парите, отпуснати за тях също ги няма или по-точно – има ги, потънали в дълбоките джобове на мошениците. Навремето завесата беше плахо повдигната от сп.“Политика“ с информация за злоупотребите с тези пари, поместена под заглавието „КРАЖБАТА НА ПАРИТЕ ЗА ЦИГАНИТЕ: 12 МЛН. ЕВРО ПОТЪНАХА ПРЕЗ МИНАЛАТА ГОДИНА . ФОНДАЦИИ ОБВИНЯВАТ ЕТНИЧЕСКИЯ СЪВЕТ КЪМ ПРАВИТЕЛСТВОТО В КОРУПЦИЯ“.

    Във връзка с тази публикация се самосезира Парламентарната комисия за борба с корупцията, и Чолакова заедно с чиновниците от НСЕДФ са извикани за обяснения, след което документацията е изпратена до прокуратурана, но… дотук.
    Видяхте на една от снимките по-горе физиономията на Чолакова и предполагам, че от нея ви лъхна безкрайна простащина и надменна наглост. А мен единственото, което ме лъха, е ГНУС – гнус и срам за това, че именно тези са лицата на „Прехода“, управлявали България, окрали парите ни, издевателствали над всички нас в продължение на четвърт век.

    Не сме знаели, не сме ги познавали? Ами те ежедневно ни вадеха очите от медиите и дори в своята нагла самозабрава ни шамаросваха със символите на своето управление.
    Вижте един такъв символ – физиономията по-долу от снимката, която обиколи навремето не само България, но и света.

    Тази снимка е олицетворението на симбиозата между ДПС и ромския етнос в лицето на тандема Георгиев–Чолакова. И ако обикновените българи, обикновените турци и цигани бяха слепи да видят, че зад тази снимка надничат лицата на тези двама мошеници и палачи, къде беше ръководното тяло на ДПС, в което все пак има и интелигенти хора (безспорно, за да ни управляват през последния четвърт век).

    Не знаете, не ви е ясно? Ще ви поясня: ДПС през цялото време на своето четвъртвековно управление ни шамаросваше с наетите ибрикчии-еничари и ни казваше – „Вижте се какво представлявате, вижте се на какво приличате…“.
    Защото, ако направим едно сравнение между ДПС като цяло и бандата наети български еничари, ще видим, че групата на Ахмед Доган сияе като слънце пред Людмиловци, Бисеровци, Цоневци…

    Защото, колкото и да се насилваме, в турския етнос няма да намерим толкова омерзяващ тандем като тандема Георгиев–Чолакова. И толкова овластен!

    Защото по всичко изглежда, че по онова време семейният тандем Людмил Георгиев–Мая Чолакова е не само на върха на корупционната верига, но и в апогея на властовата си мощ. Властова мощ във всяко едно отношение – в политиката, в бизнеса, в образованието, в съдебната система… Да, грешка няма – и в съдебната система.

    Преди няколко години набедиха някакъв провинциален шмекер на име Красьо Черния, че „контролирал“ с едно тефтерче българските магистрати, но българската Темида остана сляпа и глуха какви ги върши абсолютно безнаказано „професорът по универсална корупция“ Людмил Георгиев.

    Примерно по това време всички медии гърмяха и цялото общество се тресеше от подвизите на скандалната личност с прякор „Чората“ – благоевградски престъпник, наркотрафикант, организатор на престъпни групи за кражба на коли, за сексуална експлоатация и пр., и … племенник на университетския „професор“ Людмил Георгиев. (http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=maked&Number=1948251461)

    Не е нужно човек да е гледал много американски криминалета, за да се досети, че някакъв провинциален лилипут от Благевград не може да разгърне подобна широкомащабна престъпна дейност без покровителство „отгоре“. И никой нямаше да разбере името на „покровителя“, ако при полицейска акция „Чората“ не беше внезапно починал и не се беше оказало, че вуйчо на престъпника е не кой да е, а именно Людмил Георгиев.

    Впоследствие месеци и години медиите гърмяха и ни занимаваха не толкова с това какви ги е вършил престъпникът, а с „професора-вуйчо“, който беше използвал цялата си властова мощ да манипулира съдебната система и да издейства на петима полицаи, участвали в акцията по залавянето на „племеника-престъпник“ нечуваната присъда от общо 91 години лишаване от свобода.

    Прокуратурата остана глуха и сляпа за упражнения натиск върху съда, за появилата се в медиите информация за заплахи от страна на „вуйчото-професор“, отправяни към специалиста, изготвил експертизата за смъртта на „Чората“ – Стойчо Раданов.

    „Нема лабаво“, му е казано по трънски на специалиста – трябва да се изготви „правилната експертиза“, която да послужи за осъждане на офицерите и сержантите от МВР – Благоевград, обвинени за смъртта на „Чората“. Защото иначе… Или както дословно пише в медиите: „Стойчо Раданов беше колкото възмутен, толкова и стресиран – шега работа ли е да те заплашват лично от името на Ахмед Доган по времето, когато Доган беше мандатоносител на правителството и главен сайбия на държавата?“
    (http://gerbsenior.blog.bg/politika/2011/12/31/edna-quot-diskusiia-quot-za-boiko-borisov-i-ahmed-niakoi-si-.874957)

    Както казва народът – „Страх лозе пази“, и проф. Раданов изготвя невярна експертиза. Нейната недостоверност и манипулативност са доказани при възобновеното впоследствие дело посредством назначената петорна експертиза и поръчаната независима медицинска експертиза, изготвена от съдебния патолог от САЩ д-р Янг, който е с 20-годишен стаж в патоанатомията, направил е 5 380 аутопсии и 371 пъти е бил съдебен експерт.

    Въз основа на тези неоспорими доказателства членовете на Националния комитет, ангажирал се със защитата на благоевградските полицаи, твърдят пред медиите, че подозират чия поръчка е изпълнявал Стойчо Раданов. Разбира се, никой не можа да докаже кой го е принудил да даде недостоверната експертиза, нито пък самият той можа да се разкае – просто поради факта, че 15 дни след влизане в сила на осъдителната присъда Стойчо Раданов е … намерен обесен на детска катерушка в кв. „Иван Вазов“.
    (http://frognews.bg/news_10626/CHorata_ne_e_ubit_ot_politsaite_razkriva_nova_petorna_ekspertiza/)

    И логично – „Няма човек, няма проблем“, както навремето насърчително думаше „бащата на народите“.
    Като се замисли човек, американските криминалета бледнеят пред криминалната епопея на университетския „професор“, на Многоръкия (или по-скоро – „твърдоръкия“) Шива – особено когато прочетем в медиите, че само за четири години – от 2005 до 2009, когато Георгиев е на върха на своята властова мощ, неговото име се свързва с три смъртни случая – смъртта на „Чората“, „самоубийството“ на Стойчо Раданов и „самоубийството“ на Ахмед Емин („мъжката секретарка“ на Ахмед Доган). (http://www.blitz.bg/news/article/121283).

    А като се поразровим ще по-дълбоко в медийните архиви, ще настръхнем още малко, когато прочетем, че най-близкият съратник в далаверите и бизнес-партньор на университетския „професор“, министърът на земеделието Валери Цветанов, е бил последният човек, който се е срещнал със „самоубилия“ се Ахмед Емин – минути след тази среща Емин е бил мъртъв. (http://afera.bg/pozitsia/9579.html)

    След всичко това вероятно и Ахмед Доган е понастръхнал малко, виждайки какви ги върши облечената във власт негова „дясна ръка“, и … просто е решил да я отреже, но тихомълком, не така скандално, както това се случи с Христо Бисеров.
    Тази тишина около изритването на „професора“ Людмил от ДПС е твърде подозрителна – вероятно престъпленията са страшни, за да се наложи да бъдат обвити в такова мълчание и тайнственост.

    И все пак, ако и да са страшни престъпленията, толкова ли е страшна фигурата на този Многорък Шива, та да се уплаши и самият Доган? Хора като него, които контролират един милиард долара, според Бедри Шефик (http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=3387&Itemid=1), по принцип трудно се плашат от някакъв си пишман „професор“, та макар той да е известен като „професора–мултимилионер“.

    Още повече, че като всеки „султан“ и Доган знае всичко за своите ибрикчии и реши ли да си отвори устата, със сигурност не само ще подпари под краката, но и под ръцете на „Многоръкия“. Но Доган и досега мълчи. Няма реакция от негова страна дори когато Л. Георгиев започва да тръби по медиите, че не Доган го е изгонил от ДПС, а е напуснал тази партия доброволно, тъй като разбрал, че не някой друг, а същият този Ахмед Доган е бил … агент на ДС.

    Разбира се, агентурното досие на Сокола не само се знаеше от началото на 90-те години, но всичко за неговата агентурна дейност беше публикувано, дъвкано и предъвквано от медиите, и дори децата знаеха неговите агентурни псевдоними. Само „професорът“ Людмил Георгиев едва след 15-годишно ибрикчийство при Ахмед Доган бил разбрал, че господарят му е бил агент на ДС.

    Ето какво казва в едно от многобройните си интервюта, посветени на „подлия агент „Сава“, т. нар. „професор“: „Иначе, в личен план Ахмед Доган ме предаде, но после, когато се запознах с миналото му в Държавна сигурност разбрах, че предателствата са част от неговия живот, от светогледа му. Прочетох и анализирах маса неща, които са ми бодяли очите, но не ги виждах“.
    http://novinar.bg/news/prof-liudmil-georgiev-za-izselnitcite-v-turtciia-ahmed-dogan-e-persona-non-grata_MzY0Nzs3.html

    Потресаващо, нали?

    В продължение на петнадесет години гнидата знае прекрасно чия подметка лиже, но си трае и лапа ли лапа, но когато „подметката“ я настъпва и изритва, тя веднага започва да плюе отровната си смрад. Интересното е, че от момента, в който Георгиев „разбира“ за агентурното минало на Доган, той не спира и до ден днешен да сипе в медиите най-върли хули и обиди спрямо бившия си господар, да го охарактеризира с какви ли не страшни епитети – с една дума, да плюе там, където довчера е близал. За срам и позор на българите, на подобна подлост и гнусно омерзение е способен само български ибрикчия от калибъра на Людмил Георгиев.

    Но Ахмед Доган и досега мълчи ли, мълчи, и вероятно причината за това се крие във факта, че той е допуснал „дясната му ръка“ не само да знае какво прави лявата, но е позволил на тази своя „дясна ръка“ да навлезе в най-дълбоките тайни от кухнята на ДПС.

    И вероятно това е така, защото след „голямото изритване“, според източници от ДПС, там споменават името на „професор“ Георгиев като синоним на рекетьор (http://www.blitz.bg/news/article/121283).

    А рекетьорите обикновено изнудват някого и го държат в зависимост чрез тайни факти, които само те знаят. Абсолютно сигурно е, че „Многоръкият“ знае много, тъй като не само пребивава 15 години в ядрото на тази етническа партия, но самият той активно кове нейната политическа докрина и я претворява в дело. Доказателства за това дал Господ, защото е широко известно, че като доверено лице и висш функционер на ДПС, допреди да бъде изритан от Доган, Л. Георгиев е не само кандидат-депутат за българския парламент от листите на етническата партия, но той във всички избори е и редовния кандидат за евродепутат на ДПС, заедно със своята депесарска съподвижничка Ваня Матанова – също пишман „професорка“ в Софийския университет по някаква психология. Ако влезете в сайта на Софийския университет, ще видите, че същата тази Ваня Матанова (съветска възпитаничка с всички произтичащи от това следствия) е шеф на катедра „Социална психология“, в която се подвизава и лицето Л. Георгиев. Не е толкова трудно да се направи връзката, че университетската психология се контролира от ДПС и студентите постоянно са облъчвани съвсем не с наука.

    И, ако Мая Чобанова е „дясната ръка“ на Многоръкия Шива на българската корупция и политическа престъпност, то лявата му ръка изглежда е „професорката-психоложка“ Ваня Матанова. С абсолютна сигурност това е така, тъй като тя е не само активистка на ДПС, но и високопоставено доверено лице, което също присъства във всички кандидат-депутатски листи на тази партия – редом с Георгиев. „Редом“ комай не е точната дума, тъй като фактите говорят, че в кандидатдепутатските листи името на „професорката“ присъства на много по-висока позиция от името на „професора“. Дори в листите на кандидатите на ДПС за Европейския парламент виждаме, че през 2007 година Матанова само по някаква случайност не е станала евродепутат – тя е поставена на пето място, непосредствено след четирима избрани евродепутати, далеч над имената на такива изявени представители на ДПС като Корман Исмаилов, Четин Казак, Алиосман Имамов, Юнал Лютфи и др. (http://17.europe.bg/index.php?category=354&id=21410)

    С какво ли университетските „професори“ са заслужили тази „висока чест“? Може би преподават на студентите особен вид етнопсихология и политическа психология?

    Не си мислете обаче, че техните отровни пипала са обгърнали само студентите. Потресаващ е фактът, че и двамата „професори“ са грейнали от предизборен плакат на ДПС за евродепутати, поместен на стр.172 в един от вариантите за учебник по История за 6-ти клас във връзка с темата “Българите в началото на третото хилядолетие”. Родителите наясно ли са, че това е абсолютно посегателство върху техните деца – „образът на мерзостта“ постоянно да ги облъчва от страниците на детския учебник по История.

    Всестранната дейност и политическото строителство на университетския „професор“ Людмил Георгиев обаче не спира през 2010 година – годината, през която уплашеният Ахмед Доган го изритва от ДПС и не желае повече да има нищо повече с него. Вече изритан заедно с цялата си кохорта, еничаринът-ибрикчия остава верен на своята природа – той търси нова партия, която да използва като средство за своите далавери и като трамплин за поредното му изстрелване във властта. С безпогрешния си нюх на омазнена в мършата хиена той вече е надушил, че предстоящата далавера е в ГЕРБ, и досущ като професионален ибрикчия предлага услугите си и там – вижте как:

    „Трябваше да има предсрочни кметски избори. Двамата (Бойко Борисов и Цветан Цветанов) не знаеха за какво става дума, горките… Така всеки ден сме били с Веско в НДК да им помагаме и да обясняваме на Цветан Цветанов как се правят избори. След всяка проява на Борисов, Цветан ми се обаждаше по телефона и питаше: „Професоре, как беше?!” Казвах: „Цецо, това е добре, другото не е”. „Добре, ще си вземе поука”, отговаряше Цветан.“ (http://www.blitz.bg/news/article/65606)

    Б.Б. и Ц.Ц. може и да намираха министрите си на кръстовищата и под мостовете, но в случая техният милиционерски нюх не им изневерява, и разбирайки с кого си имат работа, те му бият дузпата – грубо и безцеремонно, както всъщност се прави при „Бистришките тигри“. Точно затова Многоръкият никога няма да им прости, и вече в продължение на няколко години българските медии са заливани от неговите заклинанията срещу онези, които не са го допуснали до баницата. От неговите уста са изречени какви ли не епитети за Б.Б. – „тъп генерал“, „гадна мутра“, „престъпник“… Не, че ибрикчията е далеч от истината, но изречени от неговата уста тези определения изглеждат като невинни комплименти – поне точно така се посрещат от този, към когото са насочени. И той също мълчи, ли мълчи – никаква реакция – досущ като Доган.

    Не си мислете обаче, че Многоръкият остава само със заклинанията си срещу Б.Б. и Ц.Ц. След като е изритан от ДПС и не е допуснат в ГЕРБ, Людмил Георгиев се заема с ново партийно строителство – решава да конструира така наречената президетска партия АБВ на Георги Първанов, обявена в началото като движение. Жизнено необходима е каквато и да е партия за низката престъпна същност на лицето Л.Г. – той няма скрупули, не слугува на идеали – просто трябва да е някъде на ясла, за да краде. Доколкото се подразбра от изтеклата информация, Президентът Путин, пръв приятел на Първанов, в началото дава подкрепата си за партията-движение на Гоце, но изглежда не се доверява на „експертния му екип“, от който надничат с вперен към Русия поглед лицата на Людмил Георгиев и на Димитър Томов (бивш шеф на печатницата на СУ, скандално изгонен от нея за корупция).

    По всичко личи, че руснаците не отпускат така жадуваните „големи пари“, и работата се разсъхва – та нали за българските политически шмекери парите не са просто и само средство, а изконна цел. Всеизвестно е, че АБВ-проектът пропада, но съвсем не пропада желанието на лицето Людмил да търси поприще за своята мерзост. И то е намерено за нула време – той учредява заедно със свои „съмишленици“ т.нар. „професорска партия“, носеща хитроумното наименование „България за всички“.

    Едва ли България е за всички, след като партията е учредена от мафиотите, съподвижници на Л. Георгиев – от неговия политически съратник Д. Томов, от неговия бизнес-партньор проф. Петър Славейков (съучредител на „Възраждане 2“), от неговата политическа сподвижничка, изритана също от ДПС – проф. Ваня Матанова, и др. Макар и само заместник-председател на тази нова партия, Георгиев е нейният истински шеф, тъй като той притежава „големите пари“, а освен това е врял и кипял в партийните бардаци на много други партии. Новата ясла обаче така си остава мъртвородена, тъй като университетските професори от „професорската партия“, колкото и да се изкуфели, в крайна сметка са вдянали, че със съгласието си за членство просто влизат в една от поредните мафиотски структури на бившия еничар-ибрикчия.

    Но, както е казал народът: веднъж ибрикчия – за цял живот ибрикчия. И за да потвърди, че няма изключение от правилото, лицето Людмил Георгиев успоредно с ръководената от него „професорска партия“ се заема с нов политически проект. Много скоро той надушва връзката между турския премиер Реджеп Ердоган и другия човек, отлъчен от ДПС – Касим Дал. Касим Дал е единственият български политик, поканен лично от министър-председателя на Турция Реджеп Тайип Ердоган на траурната церемония в памет на майка му. ( http://www.blitz.bg/news/article/119843 ). Ердоган, известен със стратегическата си визия за възстановяването на Османската империя, залага изключително на Касим Дал за осъществяването на турските стратегически цели, както писаха западните медии. Едно от допусканията, свързани с тези цели е, че е нужна втора етническа партия, която при евентуалното си влизане в българския парламент заедно с ДПС напълно да деморализира българския народ, след което създаването на два анклава – Разградски и Кърджалийски – е нещо съвсем лесно постижимо.

    Разбира се, че това би бил краят на България, която макар и съсипана от „людмиловци“ все още таи надежда да се възправи отново… Представата за двата анклава и за разпарчетосаната България и, разбира се, шумоленето на зелените „гущери“, идващи от Турция, с които ще бъде постигната тази цел, опияняват „професора“–алкохолик, и той хуква да гради втората етническа партия на България. Година и половина, близо две той гради нейните структури – не само в разградско, но и в цяла България, и не само по места, но и във виртуалната реалност.

    Кръщава партията със замаскираното име Народна партия „Свобода и достойнство“, и месеци наред е в ролята на имиджмейкър–ибрикчия на новия си господар – Касим Дал. Навсякъде ще го видите седнал от дясната страна на господаря си възторжено да дебатира, да громи противниците и да строи новата цитадела, която ще му даде възможност отново да властва, да граби труда на обикновените българи и турци и да руши, да руши. . .

    Той със сигурност си представя, че ще свири първа цигулка заедно с Касим Дал в новоучредената Народна партия „Свобода и достойнство“. Вижте го „лицето на мерзостта“, грейнало във възможни медии как пропагандира новата си ясла, и в същото време как хапе ръцете, които преди това са го хранили, как плюе там, където е близал, лъже и интригантства сред членовете на ДПС, останали лоялни на А. Доган. (http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=652&aid=15106)

    Вижте го как слугува с ибрика, как лакейства навсякъде, дори и във Фейсбук, където е централна фигура. Там той популяризира платформата на новоучредената партия, заклеймява и громи партийните си врагове и предрича не просто влизането на новата партия в Парламента, а и неминуемото й участие във властта.

    За извънредните избори от май 2013 Народната партия „Свобода и достойнство“ прави коалиция с НДСВ и така се образува новата формация Център “Свобода и достойнство“. Партията не успява да влезе в парламента, а междувременно нейният строител най-безцеремонно е изритан и от нея.

    За всеобща радост, турският етнос има две неоспорими качества, които при нас българите са на изчезване – трудолюбие и достойнство. Каквито и да са Касим Дал и Корман Исмаилов, те преди всичко са достойни хора, а това е достатъчно да изпитват неприязън към мерзавците, подлеците и предателите и да не ги допускат близо до себе си. И „лицето на мерзостта“ този път не е допуснато – не фигурира никъде в депутатските листи на тази партия за отминалите вече парламентарни избори. А това вече е истинска лична трагедия и катастрофа не само за него, но и за неговия най-близък кръг, нареждал се доскоро на софрата на властимащите.

    Но не бързайте – това е България, която не е нищо друго освен една политическа арена, на която банда политически престъпници организират батални сцени пред очите на слисаното население, представят се за негови спасители и благодетели, а всъщност играят жалкия театър на собствената си духовна нищета.

    Тъкмо поради това за университетския „професор“ властовите надежди изобщо не са угаснали, и ето го Людмил Георгиев – един от главните герои в жалкия български театър, отново е на сцената, надянал нова маска. Дори изритан отвсякъде, трябва да бъде забелязан, за да бъде „намърдан“ отново във властта, а той знае как – като громи и плюе там, където довчера е близал. Явно този изпитан метод на мерзавците и подлеците перфектно е усвоен и прилаган от университетския „професор“. И той започва громи не само Доган, Местан и ДПС, не само Б.Б., Ц.Ц. и ГЕРБ, но и последния си господар, когото е обслужвал с ибрика – Касим Дал.

    Погледнете медиите от българската есен на 2013 година, прегледайте Интернет, архивните предавания на водещите български телевизии, и ще видите кои са смъртните врагове на Многоръкия Шива – това са Касим Дал и Корман Исмаилов, а впоследствие – и Реформаторският блок, с когото последните са сключили коалиционно споразумение.
    Невъзможно е да бъдат цитирани от септември до ноември медийните изяви на „професора“, в които той громи Касим Дал, Корман Исмаилов и Реформаторския блок. Обикновен подлец, – би казал някой, – не си заслужава вниманието. Така е, но по-интересното е, че този път амплоато на подлеца изведнъж е заменено със страха от възмездие – и подлеците имали страх, нали?

    Послучай 10 ноември, сакралната дата на тъжната политическа годишнина, окупиралите Ректората на Софийския университет и именували себе си „ранобудни студенти“ добавят към искането си за оставка на правителството на Пламен Орешарски и един нов лозунг – „ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРЕХОДА“.

    И университетският „професор“, довчера проспал всички демонстрации и окупации, изведнъж изпада в паника – как така ще му дирят отговорност за „Прехода“?! Напълнил гащите от страх пред възмездието, което го очаква, той се решава да отиде докрай – обявява се против „ранобудните“ студенти, против окупацията на Ректората и… започва да провежда лекциите си в двора на Университета.

    Привикани са БНТ и други средства за масова информация – те трябва да видят как „професорът“ е дискриминиран, как не му се позволява да чете лекциите си – той, който по мнението на студентите, фигуриращо навсякъде в Интернет, до този момент изобщо не се е интересувал нито от тях, нито от някакви си лекции, нито от някаква си наука….
    Инсценировката обаче не хваща дикиш, неговият образ на „лектор“ не присъства в емисиите на БНТ, и той е бесен – заплашва със саморазправа, с побой над репортери и пр. ( http://www.youtube.com/watch?v=LeR_jpy36mI )

    Когато и тези заплахи не хващат дикиш и не му осигуряват място в новините, където да заклейми студентите и техния лозунг „Отговорност за „Прехода“, пишман „професорът“ хвърля в медийното пространство заплахата от гражданска война. „Нема лабаво“ – или ще снемете лозунга „ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРЕХОДА“ и няма да пипате двадесет и четиригодишното статукво – или гражданска война – това е положението…
    (http://www.youtube.com/watch?v=4bqbAl7MET0&feature=youtu.be ;
    http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-ludmil-georgiev-shizofrenia-okupatzia-15422965)

    Точно и недвусмислено е казано – гражданска война!

    И е казано не от лумпен от улицата, а от индивид, за когото медиите постоянно тръбят и лансират като университетски професор по социална, етническа и политическа психология в СУ „Св. Климент Охридски”, доктор по социология, доктор на психологическите науки, като едва ли не най-големия експерт и властник на „Прехода“…

    Едно такова изказване от подобна позиция е парекселанс заплаха за гражданския мир – „Или приемате моите условия, или ви чака война, смърт, разрушение“. Но, … „това е положението“, както казва и пише постоянно Многоръкият Шива – известно е, че в България няма нито съд, нито прокуратура. Ако тези две институции действително съществуваха, те щяха да влязат в ролята си, тъй като в Глава първа от Наказателния кодекс, Раздел I, чл.98 ясно и категорично е посочено:
    „Чл. 98. (1) Който подбужда чужда държава или обществена група в чужбина към война или друго враждебно действие против републиката, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.
    (2) Същото наказание се налага и на онзи, който извърши действие с цел да предизвика война или друго враждебно действие против републиката.“

    И наистина, какво да се прави – това е положението. Банални истини, банални мерзости, банален живот, банално повтаряни думи, банална и повсеместна погнуса.
    Да си призная – никога не съм сядал над белия лист с такава погнуса и омерзение.

    Но – това е българският „Преход“, такива са лицата, които го дирижираха. И ето сега, когато пиша тези редове, вече сме ноември 2013 – може би краят, може би началото на четвъртвековния Преход на омерзението.

    Резултатите са потресаващи: една напълно разрушена европейска страна, една трета от населението на която е ликвидирано по най-рафиниран начин, един изчезващ български етнос със съсипана култура и унищожена национална идентичност, едно напълно опростачено чалгаджийско поколение – без минало и без бъдеще – навсякъде смърт, страдания, вопъл и плач.

    И сред този океан от мъка и тъга – една шепа самодоволни палачи на собствения си народ, чиято мерзост, подлост и престъпления стоят безнаказани, продължава да пръска своята гнус и да руши, да ни бута по най-безцеремонен начин към пъкъла на ада.

    Тази ГНУС, както е казал народът – няма „сурат“, но е разпознаваема и въздесъща, тъй като присъства навсякъде около нас – в Интернет, в медиите, в сънищата ни, в мъката ни. Ето го лицето на тази гнус – „професор“ ЛЮДМИЛ ГЕОРГИЕВ – квинтисенция на мерзостта и олицетворение на оня бъдещ библейски момент, който ни очаква и който вероятно вече се е случил в нещастната ни Татковина.

    Защото библейската картина не е само във въображението ни, а е пред очите ни – мерзостта на запустението вече е въздигната на пиедестала на българската свобода и достойнство.

    На когото това му се струва преувеличено – нека да си направи труда и да се порови във форумите, в които безпомощният и „простичък народец“ е отразил мнението си, погнусата си, отчаянието си, своята безпомощност и… надеждата си за бъдеща справедливост. За улеснение по-долу прилагам малка част от тези мнения – и не само за улеснение, а и като материал за самосезиране на прокуратурата, като повик към специализираните медицински органи да си свършат работата, като знак към българските студенти, че трябва да изринат подобно олицетворение на пошлостта и простащината от светлия храм на науката, като последен зов към българщината най-после да изтрие срама от челото си.

    Ала констатациите, които ще породи този материал, че мястото на подобни лица е или в затвора, или в специализирано психиатрично заведение, сами за себе си няма да свършат никаква работа.

    Защото присъдата или диагнозата, която бихме отправили към тази „квинтисенция“ на четвъртвековния български „Преход“, трябва да бъде насочена не само към университетския „професор“ Людмил Георгиев, но и към всички нас – към българските журналя, които ежедневно ни тикат по всевъзможен начин лицето на тази гнус; към българските „политици“, които допуснаха това лице да омерзи политическите им формации; към университетите, които разрешиха на това лице да осквернява храма на науката; към студентите, които позволиха на това лице да лее отровата си сред тях… Когато всички ние проумеем за какво иде реч, тогава ще можем с надежда да кажем – българският Преход вече е започнал….

    КРАТКИ ИЗВАДКИ ОТ ФОРУМИ С МНЕНИЯ ЗА ЛЮДМИЛ ГЕОРГИЕВ:*

    (представените по-долу мнения се публикуват дословно, без коректорска намеса)

    ***
    Г-н „професор“, ти си не само шизофреник, ами АЛЧЕН ПЛАТЕН ШИЗОФРЕНИК И СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ.

    ***
    И ТОВА КОМУНИСТИЧЕСКО ИЗЧАДИЕ УЧИ СТУДЕНТИТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯ И МОРАЛ. ЯВНО УНИВЕРСИТЕТИТЕ БЪКАТ ОТ ПРОФЕСОРИ СТАНАЛИ ПО ПАРТИЙНА ЛИНИЯ. ТАКОВА РЕТРОГРАДНО МИСЛЕНЕ НЯМА И ТЪП МИЛИЦИОНЕР!
    ***
    Каква наглост! Дьонмето, което беше изгонено от ДПС дава оценки. На всичко отгоре преподава на децата ни. Няма отърване от тези гадове.
    ***
    Мекерето на Доган, личния ибрикчия, май личния отново говори това което му наредят, човек без морал и гордост, за съжаление това е българската интелигенция, хора с картончета за принадлежност към ДС.
    ***
    Много мазно, мазно говори ефенди професора, значи ДПС можеше да излиза на митинги и протести преди да е регистрирана, а сега студентите незаконно били окупирали. Боже, прости че споменавам името Господно заради този еничарин, на кого сме се доверили за възпитанието и и просветата на нашите деца студенти, пфу, гнус!
    ***
    Болен е въпросният господин! И не само болен, но и нагъл, безочлив, безсрамен! Последните характеристики са негова семейна черта, като си спомним племенника му нарко-дилър и активната защити, която той организира.
    ***
    Георгиев,забрави ли ,че Мирчо Петков/Мирчо Циганина/те вкара в ДПС,че идваше на резиденцията в Правец да искаш пари, че крадеше покрай Касим Дал от изборите,че се намеси в съдебната система чрез Касим Дал и дадоха по 80 г затвор за момчетата който хванаха Чората,чиито вуйчо си ти ,че жена ти /оная старата от Кюстендил, не с тая дето живееш сега и ДПС я назначи на работа/,ТИ И КАСИМ ДАЛ, КОРМАН ИСМАЙЛОВ, ДЖЕИХАН ,..СТЕ ГЛАВНИТЕ ОРГАНИЗАТОРИ НА ПОКУШЕНИЕТО НАД Г-Н ДОГАН. ДАЛ СЪМ В ПРОКУРАТУРАТА ДОСТА ОБЯСНЕНИЯ И ФАКТИ ЗА ТОВА. ЗАЩО ЕДИН УНИВЕРСИТЕТ КАТО СОФИЙСКИЯ ДЪРЖИ ОЩЕ ТАКИВА ХОРА?
    ***
    Доскоро т.н. проф. Людмил Георгиев с прякор „Киряк Стефчов“ пееше други медийни песни. Като бивш идеологически номеклатурен кадър на БКП, при свършване на изгодата, ги напусна и почна да ги залива с помия. Като член на Централния съвет на ДПС е главен лизач на задниците на шефовете и разбира се, персонално на Доган и Местан. Ясно е защо този плъх пак напуска потъващият кораб и е останал верен на повратливата си използваческа природа и характер. Важното и опасното е, че преподава на умните деца в двата основни университета на България. На какъв морал ги учи този неморален мазен тип?
    ***
    Ама да знаете само как яде и пие. Свят ще ви се завие. Л. Георгиев е мекере на Дончо Градев и на комунистическия депупат Бойко Великов- които двамата с Градев направиха доцент. Заверата е станала в Арбанаси с участието на декана на ФФ на ВТУ- Илия Стойков, роден и израснал в колибарското село Ломец. Доказан плагиат.
    ***
    Опа-ла-а…, сега ми падна така нареченият професор Людмил Георгиев…, отдавна търсех подходящ повод да кажа какво представлява този индивид.
    Покойният професор по съдебна медицина Стойчо Раданов, намерен обесен на детска катерушка пред нашия общ с него жилищен блок, беше не само мой непосредствен съсед, но и близък колега и приятел. Една сутрин рано в 6 часа слизаме с него в асансьора – Стойчо отива в клиниката по съдебна медицина, аз отивам на разходка в Южния парк.
    Професор Раданов ме запита познавам ли някакъв професор по психология Людмил Георгиев, който бил много гъст с Ахмед Доган. Познавам Людмил Георгиев, разбира се, преди 8 години той срещу подкуп беше обещал на щатния съветник на Милко Балев, АОНСУ-вския менте-професор Васил Проданов, да напише отрицателна рецензия срещу мен, тъй като с Проданов бяхме конкуренти за Директор на Института за философски изследвания в БАН.
    Но защо ме питаше за Людмил Георгиев професорът по съдебна медицина Стойчо Раданов?
    Питаше ме, защото предишния ден този индивид Людмил Георгиев пресрещнал професор Раданов на улицата при излизането му от клиниката, представил му се също за професор от Софийския университет и същевременно главен съветник на Ахмед Доган, след което в категорична и заплашителна форма поискал от професор Стойчо Раданов да напише такава съдебна експертиза по делото за смъртта на бандита Чората от Благоевград /племенник на Людмил Георгиев!/, че тая експертиза да послужи за осъждане на офицерите и сержантите от МВР – Благоевград, обвинени за смъртта на Чората.
    Покойният професор Стойчо Раданов беше колкото възмутен, толкова и стресиран – шега работа ли е да те заплашват лично от името на Ахмед Доган по времето, когато Доган беше мандатоносител на правителството и главен сайбия на държавата?
    Абсолютна и гадна лъжа е ВСЯКА ДУМА, изречена от менте-професора Людмил Георгиев относно поведението на Бойко при първите КМЕТСКИ ИЗБОРИ, спечелени от него в София през 2005 година.
    “Трябваше – изрича този идиот – да има предсрочни кметски избори. Двамата (Бойко Борисов и Цветан Цветанов) не знаеха за какво става дума, горките. Тогава Касим Дал ни помоли, мен и колегата Веселин Пенев, двамата имиджмейкъри на ДПС, да им помагаме. Така всеки ден сме били с Веско в НДК да им помагаме и да обясняваме на Цветан Цветанов как се правят избори. След всяка проява на Борисов,Цветан ми се обаждаше по телефона и питаше: „Професоре, как беше?!” Казвах: „Цецо, това е добре, другото не е”.„Добре, ще си вземе поука”, отговаряше Цветан. Тогава сr спомням, че беше много трудно да убедим Цветанов да накара Бойко да махне кожената тужурка. Ако си спомняте, той ходеше непрекъснато с нея, въобразявайки си, че е шеф на ЧК, Феликс Дзержински или нещо такова. Но в крайна сметка успяхме, сложихме му дори вратовръзка. Защото за него вратовръзката беше равно на бесило.”
    ПЪЛНА, ГАДНА, НЕМИСЛИМА ЛЪЖА!
    ЛИЧНО АЗ БЯХ ЧОВЕКЪТ, КОЙТО РЪКОВОДЕШЕ АНАЛИТИЧНИЯТ ЦЕНТЪР НА БОЙКО БОРИСОВ НА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ В СОФИЯ ПРЕЗ 2005 ГОДИНА!
    ПОВТАРЯМ:
    ЛИЧНО АЗ, КАТО СЪЗДАТЕЛ И ЧЛЕН ПО ЛИЧНАТА ПОКАНА НА БОЙКО БОРИСОВ И ЦЕЦО ЦВЕТАНОВ НА ИНИЦИАТИВНИЯ КОМИТЕТ, СЪЗДАДЕН НА 18 септември 2005 година в БАНКЯ ЗА ИЗДИГАНЕ КАНДИДАТУРАТА НА БОЙКО ЗА КМЕТ НА СОФИЯ, РЪКОВОДЕХ НЕГОВИЯТ АНАЛИТИЧЕН ЦЕНТЪР!!!
    Никакъв идиот Георгиев, никакъв Пенев нямат АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО, НЕ СА СЕ МЯРКАЛИ В НДК, НИТО ПЪК НЯКОЙ Е ЩЯЛ ДА ГИ ДОПУСНЕ ДА ПРИСТЪПЯТ В ЩАБА НА ГЕНЕРАЛА!
    Жалко, пълзящо НИЩОЖЕСТВО е индивидът, изрекъл такива мръсни лъжи за БОЙКО БОРИСОВ!
    Господи, защо не си прибереш вересиите да дочакат без повече гадости Страшният съд?
    ***
    Абре, че то от гяурски дупедавец-родоотстъпник професор става ли бе ? Я ми АналЛизирайте това, моля … Освен тва, боя се че е с прекалено широки сфинктерни разбирания.
    Ракиджииска физиономия. Очевиден дегенерат. От групата академични мафиоти на Дончо Градев- които колеше и бесеше в ВАК. Продават академични звания за пари. Като торбалани ходят от университет на университет да пишат рецензии и печелят пари. Бяха против Игнатов заради ВАК, но след това спечелиха двойно повече.
    ***
    Този ДЕГЕНЕРАТ е изключително противен, нагъл, гнусен. Вероятно скоро ще загине от алкохолизма си, но преди това сигурно ще гледа да оцапа и усмърди повечко около себе си!
    ***
    Покаянието на потурнака! За Доган е ясно, че е бил слуга на ДС, а днес на турските служби! А, ми ти, титулуван мерзавецо, който с присъствието си увоняваш Алма Матер, не си ли бил ибрикчия на тези служби?
    Защо мълчиш, гьотверен долнопробен, за процесите на ислямизиране и турцизиране в Родопите. Обонянието ти на плъх долавя промени в глобален аспект, които пораждат тревога в мерзката ти особа и правиш опити да се измъкнеш от бъдещо възмездие. Няма да мине! Един път предател, завинаги предател! Ако бях студент в СУ щях да те заплюя в мазния сурат! “Не съм политик”! Какво правиш в турската партия родоотстъпнико?
    ***
    Вуи4ото на 4ората е по големият престьпник..Успя да разпла4е 5 полицеиски семейства. Мръсен ибрик4ия, съвременен Седев4ов, лиза4, дебил .
    ***
    Преподавател по политическа психология… звучи ненормално идиотско:) Поредният безделник изричащ глупости по 6-8 часа на ден за пари. Не знаех, че СУ харчи парите на данъкоплатците да плаща на някаква аграри, които вместо да доят овце и да копат царевица у Шумако, са професори в СУ. Да им пикам и на ректора и университета. И на професорите!
    ***
    Ето защо трябва да стачкуват студентите. Докато има такива търтеи“ професори“,останали от миналото на живковизъм и тоталитаризъм ,умеещи и занещи да преподават единствено Научен комунизъм и Комунистически популизъм, образованието на младежта ще е точно такова безсмислено. Евала на тези млади хора, които искат да отскубнат бъдещето си от лапите на ДС. На този „професор „не помните ли как Доган му купи титлата, защото същият влезе в пратията ДПС преди много години. Досега не го чувахме, сега му плащат отново.
    ***
    Ето такива мутро-комуняги преподават на децата ни олигархизъм и мафиотизъм.
    След прочитането на статията се възмутих, а след гостуването тази вечер в Свободна зона при Коритаров, се отвратих от този малоумен професор.
    ***
    Гнус ме е да му се изплюя в лицето на тоя! Как точно прогнозира гражданска война бе тъпак? Как не те е срам да плашиш хората? Ако не си обърнал внимание годината е 2013 и твоите господари от Държавна сигурност вече не определят 100% от дневния ред! Безкрайно жалък човек! Извини се на студентите и народа!
    ***
    Какъв професор си ти, след като дори един Доган, те изхвърли като кирливо коте. Невероятно как български професор, напада най будните хора на България-студентите!!! Това значи, че този професор е солидарен с други професори, ченгета на ДС, които вярват все още само на партията майка…….по добре се скрий в дупката си …..пр…..!!!
    ***
    Такива „професори“ като Георгиев, които защитават интересите на една чужда по своята същност политическа формация, като ДПС – нямат място в университетските среди.
    ***
    Затова студентите се бунтуват – те са родени след 89 година, свободни, мислещи, информирани от различни източници, не само от български медии, не натоварени от миналото, а този как е станал професор, каква му е научната работа, ох, не дай си боже да е свързана с униформите на червената армия
    ***
    И ТОЗИ Е ПРЕПОДАВАТЕЛ,ЧЕ И ПРОФЕСОР!? АМА, ТО В СУ………….Е, МОЖЕ,ТАМ МОЖЕ.
    ***
    Още един еничар за бесилото. С гражданска война ли ни плаши ДПС? Моля студентите от СУ да се захванат и с този урод на ДС системата. Както многократно изповръщаха от БСП случая с окупацията „Политиката няма място в университетите“. Тоя за къв чеп е там?
    ***
    Свещена глупост!!!! Какъв професор или психолог е този, след като не е разбрал, че в България живеят целомъдрени човешки същества!!! И това целомъдрие и благоразумие все още ни крепи!!!! След като не го е разбрал, ми идва в мислите : Майсторе , казвам ти „майстор“, защото не ти знам името, пък като ти гледам работата, плюя ти на майсторлъка“ Този човек е вреден не само за студентите, но и за обществото, за държавата. С това си изявление въпросния субект показа, че не познава народопсхихологията на народа си!!!!! Колко вреда нанасят такива като него на изстрадалия български народ !!!! Не случайно е бил в ДПС, нали те злоупотребяват с темата “етнически мир”. Ние си живеем в разбирателство и мир по родните места – българи, турци, цигани.
    ***
    Глупости и отново безкрайно промиване на мозъци ! Ей такива люде са преподаватели и учат младото поколение да бъде с робска психика, насаждат страх и разслоение ! Ами как тази нация да се обедини, след като в най-ранните години децата нямат добри преподаватели и тези преподаватели ги манипулират ? Само фактът,че е член на ДПС казва всичко за него.
    ***
    По-добре политически шизофреник, отколкото национален предател, като този тюфлек на снимката. С камъни трябва да бъде изгонен от Университета и от Родината.
    ***
    Още един верен на Партията „професор“. Ясно е как е станал професор. Уви, докато естественият подбор не се погрижи за това поколение, дължащо реализацията си на Партията, трудно прогресивните сили в тази страна ще вземат надмощие над ретроградните.
    ***
    Този мазник колко уиски и ракия е изпил заедно с Доган в сараите, не е за разправяне. Като разкараха Касим Дал и им секна далаверата на двамата, веднага се опънаха на Доган. Наричал Бойко \“мутра\“, знам защо – защото дадоха на съд неговия авер Нихат Кабил.
    ***
    Тоя ли ще ни учи децата, беееее…. Нещастник, далавераджия, корумпиран мазник… Чел съм и друг път за този така наречен професор.Вместо да е на \“Развигор\“, той е в Университета. Позор!!!
    ***
    Проф.Людмил Георгиев да се постави под надзор. Под специален надзор. Той е формен алкохолик. Започва сутрин от 10 и не спира вечер до 2 през нощта. Този е за освидетелствуване!!!
    ***
    професорът е гнусен далавераджия, национален предател и отвратителен субект, заради неговите и на други заменки вижте какво ни чака, тъкмо си пасва с чалмите.
    ***
    E сега става ясно,че професор Раданов се е самоубил,защото наистина е излъгал за смърта на Чората, след като специално е избран от тоя \“професор\“-пияница и мазник.
    ***
    ЕЙ, ГНУСЕН, Г Р О З Е Н, ГАДЕН ГОВНАР – ПРИМИТИВНО РАЗВИТ КАПУТ И ПРОДАЖНИК – ПОЗНАВАМ ТЕ КОПЕЛЕ ТАПИРСКО – ТИ СИ ЗА БАВНО УБИВАНЕ, А НЕ КАТО АНГЕЛ-НАРКОМАНА-ЧОРАТА – НА ТВОЯТА ЖЕНА-ПЛЕМЕННИКА – ТИ СИ ЗА РАЗСТРЕЛ – КРАДЕЦ, ЦЪРВУЛ НЕДОДЯЛАН…
    ***
    Аз съм притеснен от нещо друго:
    Давате ли се сметка, че това е ПРОФЕСОР и той ОБУЧАВА нашите деца! И то точно на правилно рабиране на политическия живот!
    Тук само мога да се радвам ако студентите са бягали от лекциите му!
    ***
    Трябва да си невероятно тъпо копеле, за да наговориш такива неща като този „ПРОФЕСОР“. И по каво е професор? Сигурно по идиотизъм. Как може България да е пълна с такива идиоти и да им се дава гласност на тъпотиите! Но чеангетата от КДС нищо друго не могат да измислят, а е лошоу че има хора, които им вярват.
    ***
    Този професор който е вуйчо на небезисвестния Чората ,който се занимаваше само с пласиране на наркотици ,защо не се скрий и да се засрами защото доста майки проклинат племеникът му пък и него.
    ***
    Как им раждат главите подобни глупости на тези „професори“. След всички неща, които чух от червените „професори и ректори“ на университети съм силно притеснена за това КОЙ учи нашите деца и на КАКВО!!!??
    ***
    АБЕ КАК МОЖЕ ЧОВЕКОПОДОБЕН УРОД КАТО ТОЗИ ДА СЕ ТИТУЛОВА С „ПРОФЕСОР“ ПРОФЕСОР НА КЕНЕФИТЕ СЪС СИГУРНОСТ СТАВА БАСИ НЕЩАСТНИКА ПРОСТ.
    ***
    Същият този „професор“ преди години беше направил прогноза, че ГЕРБ изобщо няма да успеят да влязат в парламента. Типичен платен „учен“, който е на ясла при комунистите и Доган. 80% от преподавателския състав по университетите и 99% от социолозите са платени комунистически слуги…
    Този политически психопат трябва да се прегледа при истински психолог,Ако като него са и други професори тежко и горко на България,Явно е болен той от политическа шизофрения
    ***
    ТОЗИ Е БИЛ АГЕНТ, СЛЕД ТОВА СТАВА ПЛАТЕН ПРЕДАТЕЛ БЪЛГАРИН В ДПС, КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ДА КАЖЕ.
    ***
    Този, тъй наречен професор,си е пълен шизофреник,откъдето и да го погледне човек.
    ***
    Вуйчото на най-големия наркотрафикант излезе от нафталина.Този измислен професор трябва да знае че ако не беше член на ръководството на ДПС никога нямаше да бъде професор.
    ***
    Тоя измислен „професор“ трябва да бъде изгонен от СУ, заради пропаганда в полза на партия с откровено нациналистическо поведение.ДПС е партия, която работи против интересите на България! Поради тази причина, този не трябва да е преподавател в каквото и да е учебно заведение в БГ!! Вън от СУ за всички предатели!
    ***
    „проф. Людмил Георгиев преподавател по политическа психология “ от всичко това надявам се поне името му да е истинско …. Професор по политическа психология??? Той, човекът май не е добре с главата- трябва му политически психиатър – все пак е кадър на ДПС! Предлагам да не му се смеем
    ***
    Егати образованието дето ще даде този на нашите деца.
    Нямаме нужда от Промяна и Реформи. Тотално трябва да се разбие този модел и да съградим нова ама истинска Държава.
    ***
    Член е на Централния съвет на партията Движение за права и свободи. Имате ли други въпроси? аз нямам. Еничер! После защо имало чстка. Ами не е политическа, а по некадърност и негодност! Такъв как са го пропуснали? Той лъже, отбира, преиначава, мошеник. Това не е проф, а лъжец.
    ***
    Какъв е този професор-не знам и не ме интересува,но ПРЕДАТЕЛ И КАРИЕРИСТ е всеки българин,който членува в ДПС ,за щото го прави само за лични облаги! Срам и позор за този професор-народът ще го заплюе.
    ***
    Това е червено копеле, което да бъде одрано, малко му е. Отрепка, накадърник, зубрач и подлога. Срам за човешкия интелект! Такива произведе за преподаватели комунизмът и ни остави на последно място в Европа. А тъкмо нацията ни е взела да се съвзема от турското иго като манталкитет и образованост. Вън такива некадърници и мошеници от университетите!
    ***
    Дано да не те допуснат повече и кракът ти да не стъпи в Университета депесерско говедо!
    ***
    Политически рекет от корумпиран ‘професор’. По-рано мутрите бяха предимно с анцузи и маратонки но вече са рядкост. Сега най-често са с костюми, тоги, или униформи и се кичат с разни титли като този хубостник.
    ***
    Ако в СУ има нормално ръководство и достойни хора, на този човек трябва да му бъде забранено да влиза в университета и да обучава когото и да било. Това е психично болен човек!!!!
    ***
    Винаги съм си мислел, че СУ е най-добрият университет у нас. За съжаление като гледам кой и по какви дисциплини преподава там явно много съм се заблуждавал.
    ***
    Пълни простотии. Този няма връзка с действителността, живее си в някакъв измислен от него свят. Как подобен преподавател въобще е оставен да преподава на студенти и да ги оценява?
    ***
    Шизофренията е обхванала много от българските „рофесори“.И този не прави изключение!Много жалко,че такива хора сега преподават в българските университети.
    ***
    Професоре, какво бълнуваш,
    кому поднасяш пак ибрик?
    На будните гласа не чуваш
    и вярваш си, че си велик…
    ***
    Защо изобщо някой дава гласност на умствените изхождания на поредния родоотстъпник , чиято диплома най-вероятно е придобита в някоя партийна школа? Вменяването на подобни идеи би трябвало да се смятат за подстрекателство и да се наказват от закона!
    ***
    Още един ибрик на политическата дрънканица -наречена психология. Много станаха последователите на х. Иванчо-Пенчович, осъдил Левски. Трябва да му се препоръча обрязване и напускане на университета, на този професор на ДПС.
    ***
    Политическа шизофрения тресе Проф. Георгиев. Съжалявам, че ми е бил преподавател. Като се разбира чие протеже е, ясно как е станал и професор.
    Проф. може да е съкратено и от профан, нали?
    ***
    А бе какъв професор, най-обикновен мошенник и подлизурко. Ако не беше от БСП/ДПС никога нямаше да стане професор. Долен мръсник. Каква „Гражданска война“? Какви 5 лева? Този лъже професор няма акъл за 5 лева. Той е вярно куче на Станишев, Доган/Местан. Студентите трябва да бойкотират лекциите му, без това от тях нищо ням да научат от него, освен поведение на нисък морал.
    ***
    ТОЗИ ПСЕВДО ПРОФЕСОР, НЯМА НИКАКВА ВИНА. НА ТАКИВА ИБРИКА ДОГАН ПЛАЩА ЗАТОВА, ДА ГОВОРЯТ НЕБИВАЛИЦИ, И ДА КАЗВАТ,ЧЕ Е ВЕЛИК, И Е ПРОЧЕЛ 25 ХИЛЯДИ КНИГИ (каточели е съвременник на калигула) ВИНА ИМАТ СТУДЕНТИТЕ,ЧЕ НЕ ЗАМЕРЯТ С КАМЪНИ ТАКИВА КАТО НЕГО. А ТЕ НЕ СА МАЛКО, ПРОИЗВОДНИ НА СОЦИАЛИЗМА!!
    ***
    В България винаги е имало и ще има предатели, хора, които за няколко сребърника ще продадат душата си на най-върлия враг на Отечеството. Днес един от най-изявените представители на тези еничари в страната ни се казва Людмил Георгиев, „професор“(пиша го в кавички, защото за мен професорът, трябва да бъде достоен човек, като проф. Дойно Дойнов например, а не продажник, като това същество Людмил Георгиев) по психология в СУ „Св. Климент Охридски“. Това същество от 1997 г. е в антибългарската партия ДПС и от няколко години в кандидат-депутатските листи на същата партия, за огромно щастие, без да е бил избиран за депутат. Това нямаше да е толкова лошо, ако само си стоеше там, както се казва за цвят и не говореше срещу България и българите. Нооо с какъвто се събереш, такъв ставаш, така стана и с нашия герой, който се уяде и реши, че България не му е нужна вече и може да я плюе колкото си иска. Да припомня, че същия този „професор“ през 2006 г. предложи националния празник от 3 март да бъде преместен на 24 май, защото така се обиждали турците. Разбира се, това не му стигна и продължи с глупостите. С цялата си наглост днес (17.11.2008г.) в интервю за предаването „Тази сутрин“ по БТВ този народоотстъпник обиди българските учители като каза: „Децата питат кога ще ни убиват, защото учителките обясняват, че трябва сега да се връща за всичките години и векове“, разбира се това к*пеле не даде нито един пример, защото много добре знае, че никой БЪЛГАРСКИ учител няма да си позволи да каже такова нещо пред деца, но какво му пука на него, нали го защитава управляващата турска партия, която няма да позволи на никой да му търси отговорност за клеветите, макар, че ако това беше станало в една наистина цивилизована държава всички учители, които се почустват обидени от тези думи, щяха да защитят името си по съдебен път, това за жалост няма да се случи в България, защото на никой не му се занимава. В интервюто този еничар отправя и призива „Моля ви хора, спрете се за малко, всички ние възпитаваме деца!“ и това от устата на човек, чийто племенник, наркоразпространителят Ангел Димитров-Чората, дълги години тровеше децата в Благоевград, ако това не е безочие и лицемерие, здраве му кажете.
    ***
    Кои са хубавите неща бе гаден еничарино? Спрените пари по Сапард и по другите програми? Сараите на Доган ли и яхтите му и летящите чинии?Защо насаждаш етническа омраза като плашиш младите? Кой им е казал че ще ги коли? Няма ли за тебе един прокурор да се занимае с глупостите които приказваш? Не напразно през турско робство еничарите са били много по жестоки от турците.
    ***
    една история и от мен…ама съвсем истинска! Въпросният вуйчо на Чората ми е преподавал в СУ…“водеше“ лекции, обаче всички знаехме, че му е през онази работа, а и рядко се вясваше. Предполагам, че е имал по-важни дела на 6-ия етаж на централата от това да просвещава студентите си. Както и да е, накрая на семестъра трябваше да напишем по един реферат и това ни беше крайната оценка. Схемата бе следната- имаш реферат- 6; нямаш реферат- 5. Лесна работа, и за нас, и за него. С един колега веднага скроихме лиготията, знаейки, че никой няма да ни прочете преписаните страници за колективното подсъзнание и Юнг…Та, преписвайки от книгите, току по средата на някоя страница вмъквахме по 2 реда грозни попръжни, по адрес на вуйчото…Оценката ми по психология от 3-и курс е отличен 6 (с подписа на уйка му Люси…!!!) Ами, както се казва, вадете елките и смятайте;-)
    ***
    Този родоотстъпник е плужек.Дано чете постингините и да знае,че рано или късно възмездието ще го настигне.Тази изтъркана плоча ,че трестъпната шайка от ДПС била гарант за етническия мир е произведена от кукловодите на Доган и слугинажа му.Етническия мир е изцяло заслуга на търпеливите ,толерантни и интелигентни БЪЛГАРИ. Но и това си има граници. Дано размахващите тази карта не се опитат да я разиграят защото това ще техния край в пълния смисъл на думата.
    ***
    Просто ме е срам, че има такива „българи“ като този професор- дупедавец ! Впрочем по какво е професор ?
    ***
    Ах такива боклуци като Людмил Георгиев – лайното, Данчо – ментата и там подобна измет, са ми по-неприятни и от самите турци Такива като тях наистина трябва да се избият Людмиле, КУРВО, парите дето си взел от българския народ за лекарства на теб и близките си да ги дадеш да ти еба пичката майчина
    ***
    Неуважаеми професор Георгиев! Ти си пълен ИДИОТ!
    ***
    „Децата питат кога ще ни убиват, защото учителките обясняват, че трябва сега да се връща за всичките години и векове“, обясни Георгиев и отново призова всички клевети и говорения изобщо да престанат, тъй като ДПС не е демон или чудовище.
    Грубо изопачаване! Този еничар е за разстрел!
    ***
    „Децата питат кога ще ни убиват, защото учителките обясняват, че трябва сега да се връща за всичките години и векове“, обясни Георгиев
    Нека тоя еничарин да излезе и да каже къде и коя учителка е казала това? Ето такива мърлячи като тоя народоотстъпник насаждат напрежение. Ако бяхме нормална държава сега за това му изказване щяха да завалят съдебни искове срещу него от обидени учители, защото аз съм сигурен, че никой български учител няма да си позволи да каже такива думи пред учениците си…
    ***
    И този галфон му трябва спешна психиатрична помощ.
    Как пък най-големите кукумицини са станали професори?
    ***
    Заглавието на книгата на Юрген Рот „Новите демони на България“ е ужасяващо вярно.
    Ето и този професор, нагъл до безобразие и имащ дързостта да насажда омраза на етнически принцип.
    Къде е прокуратурата, която да се самосезира и да го арестува за нарушаване на конституцията на РБългария????
    ****
    Професорът през последното десетилетие успя да влезе в ДПС и после да напусне и да твърди, че бил се объркал и не знаел, че Догант е агентура …
    После възхваляваше Касим Дал и Корман Исмаилов и стана съосновател на партията им. Сега приказва срещу тях и явно пак се е пообъркал в преценката си за хората. Абе как става така, че професор по психология е толкова зле в преценката си за хората, че толкова често се обърква? Нещо май има сериозни проблеми и въпросителни относно познанията му по психология. Интересно как един професор по психология може да е с такова трагично прилагане на психологическите си познания в практиката … Между другото професоре- къде можем да се запознаем със списък на рецензираните ви публикации и какъв Ви е хирш индекса според Scopus?
    ***
    Тази публикация е глупава, невярна и безотговорна. „Проф. Георгиев“ плаче за психопреглед.
    ***
    Г-н еничар, /може да сте и професор-не пречи…/!Кажете нещо за Бисеров-нещо от „кухнята“ в която сте!Кажете колко сте бившите ченгета/от ДС/ в ръководството на ДПС!Кажете защо има такава партия-и права си имат, и свободи си имат всички граждани на Родината, разликата, е че някои са по-богати, много от тези по-богати са откровени крадци…А между другото, когато има някакво събрание по места на противодържавната партия ДПС/в която защо ли членувате?/,отвън са паркирани предимно луксозни джипове, чиито собственици вътре в залите са на трибуната, а отпред са седнали зомбирани, наплашени, бедни хорица-лъгани, лъгани, лъгани…Вие къде сте в тази „картинка“?Каква роля играете?Съзнавате ли колко сте вредни за етническия мир в Родината ни-вие платените еничари и ДС подлогите в ДПС!/етнически турчин съм, но обичам България много по-вече от Вас!/
    ***
    Не мога да се стърпя ….! Възмутен съм страшно от изявленията на тоя гнусен … (Не мога да го нарека „човек“) Нарича Президента НИ „идиот“, а други, които не са на неговото мнение – „сволоч“!
    ***
    Мръсна,гадна бандитска подлога!Това е следващият Бисеров. Гъзът му дъно няма.
    ***
    ЛЪЖЕЦ, ЕЗИКА ДА ТИ ИЗСЪХНЕ,ДО КРАЯ НА НЕЩАСТНИЯ СИ ЖИВОТЕЦ САМО ДА МЪЦАШ.ТОЧНО В ШОУТО НА ПОРЕДНИЯ МРЪСНИК КАТО ТЕБЕ УЧИНДОЛСКИЯ ,ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ПАРДЮ ПЛЮЕШЕ БОРИСОВ.НЕ СМЕ МАЛОУМНИ ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС, ЕБИ СИ МАЙКАТА ЖИВОТНО.

    Източници на мненията от форумите:

    http://frognews.bg/news_60893/Prof_Liudmil_Georgiev_Ako_Oresharski_podade_ostavka_otivame_kam_grajdanska_voina/
    http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/l.-georgiev-dogan-e-bolen-i-reketira-politici-5856091?page=4#commentsContainer
    http://www.glasove.com/prof-lyudmil-georgiev-dps-e-obrecheno-agent-pavel-zamesti-agent-sava–24907
    http://www.blitz.bg/news/article/178935
    http://www.pernik1.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84-%D0%BB%D1%8E%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BB-%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%88%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D1%87%D1%83%D0%BF.html
    http://novinar.bg/news/prof-liudmil-georgiev-za-izselnitcite-v-turtciia-ahmed-dogan-e-persona-non-grata_MzY0Nzs3.html
    http://taiss.blog.bg/drugi/2008/11/17/za-enicharia-quot-prof-quot-liudmil-georgiev.255786
    /dnes.dir.bg/news_comments.php?id=15422965#appComments
    http://news.ibox.bg/material/id_1268077926/fpage_0/#clist
    http://afera.bg/pozitsia/52085.html
    http://www.blitz.bg/news/article/233140
    http://www.blitz.bg/news/article/121283

    ––––––––––––––––––––––––––––––-

    Господин Главен Прокурор Цацаров,

    Господин председател на Парламентарната комисия за борба с корупцията Сидеров,

    НАСТОЯВАМ ДА БЪДЕ ИЗВЪРШЕНО ПРЕЦИЗНО РАЗСЛЕДВАНЕ,
    КАКТО ПО СЪЩЕСТВОТО НА МОЕТО ИЗЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО визираната ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ НА ЛИЦЕТО ЛЮДМИЛ ГЕОРГИЕВ,

    ТАКА И ОТНОСНО ПРЕСТЪПНАТА ДЕЙНОСТ ВСИЧКИ ОБЛЕЧЕНИ ВЪВ ВЛАСТ ЛИЦА, КОИТО СА ПРЕНЕБРЕГНАЛИ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ДОСЕГА НЕ СА ПРЕДПРИЕЛИ НИАКВИ ЗАКОНОВИ ДЕЙСТВИЯ ПО ОСВЕТЛЯВАНЕ И ДЕТАЙЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ НА ОПИСАНАТА ПО-ГОРЕ ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ,

    при което лицето ЛЮДМИЛ ГЕОРГИЕВ, както и длъжностните лица
    не само да понесат съответната наказателна отговорност,
    но и да понесат съответната деликтна и репараторна отговорност.

    Тъй като така визираният казус е пределно и недвусмислено ясен,
    категорично и ясно настоявам

    СПЕШНО И НЕОТЛОЖНО да възложите на съответните институции прецизно да извършат легитимните процедури
    и да бъда своевременно уведомен за хода и резултата от тези процедури.

    Настоявам за най-строго и точно спазване на принципите и нормите на Правото!

    .

    17 ноември 2013 г.                                                          Янко Н. Янков