2024-07-16

Всички авторски страници

Spread the love

Авторски

  • Парламентът гласува оставката на кабинета Борисов

    Борисов подаде оставка след най-честните избори, които е виждал. Патриотичният фронт и Реформаторският блок обаче смятат падането на правителството за грешка

    Людмил Илиев, в. „Сега“

    Снимка: БГНЕС
    Снимка: БГНЕС

    В Народното събрание има ново мнозинство, което ще блокира работата на правителството и това прави оставката му неизбежна. Така премиерът Бойко Борисов аргументира в парламента решението си да разтури предсрочно кабинета. Оставката бе одобрена с почти пълно мнозинство – 218 депутати гласуваха „за“, „против“ нямаше, а само двама от ГЕРБ се въздържаха. „Дори ако бяхме спечелили президентските избори, нямаше да можем да приемем бюджета в парламента и пак щеше да падне правителството, тъй като нямаме мнозинство. ДПС, БСП, ДСБ, АБВ, патриотите са опозиция на кабинета. С какво мнозинство ще правим реформи или ще продължим да работим“, оплака се Борисов. И допълни, че всичко се случва след „най-честните избори“. От Реформаторския блок и Патриотичния фронт обаче обявиха, че продължават да се смятат за част от мнозинството. И дадоха да се разбере, че оставката е грешка.

    Борисов оцени пред депутатите положително управлението си. „Нашата оценка е, че се опитахме, и поне в момента нито се е вдигнала цената на тока, трето тримесечие сме трети по ръст в Европа, платили сме каквото трябваше да се плати“, обобщи той. Президентският вот обаче показал, че обществото иска промяна. Както и че има „съвсем друго разпределение на силите“ в парламента. „Голяма част от патриотите и реформаторите гласуваха за Радев. Те имат болшинство в момента“, обясни Борисов. И отправи призив към БСП и Румен Радев да „дадат премиер и министри и да започнат да си носят отговорност“. „Ние ви вярваме. Направете правителство, успокойте държавата и управлявайте. Ние, каквото има като необходимост, включително времето, в което парламентът има да работи, ще бъдем максимално конструктивни“, обеща Бойко Борисов. Собствените си кадри обаче предупреди, че „който отиде в служебния кабинет, забравя за ГЕРБ, защото тези два месеца ще ни ги приписват, че все едно ние управляваме“. Той посъветва политическите сили да внимават при приемането на държавния бюджет. „Популизмът взима страховит връх и ако много от предложенията, които чух по комисиите, станат факт, на годишна база ще губи бюджетът около три милиарда. Втората година ще се мултиплицира, на третата ще счупите държавата накрая“, предупреди той.

    Социалистите дадоха да се разбере, че нямат намерение да се правят на управляващи и да предлагат министри. „Промяна в мнозинството няма. Ние в този парламент сме опозиция и ще останем опозиция докрай“, декларира соцлидерът Корнелия Нинова. „Нашата цел е да убедим хората, че сме по-добри, да получим тяхното доверие и да управляваме със свой бюджет, който ще изразява нашите приоритети“, заяви Нинова. И се обърна към политическите сили с призив да се обединят, за да гарантират спокойствие в страната и организирането на предсрочни парламентарни избори. Както и да обсъдят по какъв начин да отговорят на резултатите от референдума.

    Изявлението на Борисов обиди досегашните му партньори. Съпредседателят на ПФ Валери Симеонов определи подаването на оставка като „сериозно укоримо“ и хвърли вината директно върху лидера на ГЕРБ. „Изборите бяха вот на недоверие към личността на Бойко Борисов. Има едно изхабяване на лидерството и хората решиха да нанесат звучен удар чрез гласуване срещу Борисов. Той сам го организира, за съжаление, като декларира, че ще подаде оставка“, посочи шефът на НФСБ. И се обърна към ГЕРБ да приеме мандата от президента и да състави нов кабинет в същия състав, но без Борисов, иначе щяло да се стигне до анархия.

    ПО ОПАСЕН ПЪТ

    „Държавата ще поеме по несигурен и опасен път“, предрече мрачно и съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски. Той обяви за грешка обвързването на резултатите от президентския вот с предсрочните парламентарни избори. И декларира, че блокът няма да влиза в никакво взаимодействие с БСП, което да се изтълкува като вид „нерегламентирано мнозинство“.

    Сред изявленията на останалите формации преобладаваха призивите към диалог и консенсус. Както и посланията за коренни промени в политическата система. ДСБ, АБВ и ДОСТ наблегнаха на необходимостта от свикване на Велико народно събрание, без да навлизат в подробности.

    „Промяна в мнозинството няма. Ние в този парламент сме опозиция и ще останем опозиция докрай“, декларира соцлидерът Корнелия Нинова. „Нашата цел е да убедим хората, че сме по-добри, да получим тяхното доверие и да управляваме със свой бюджет, който ще изразява нашите приоритети“, заяви Нинова.

    .

  • Коледни заговезни е, почитаме св. Филип

    Днес, 14 ноември, са Коледните заговезни или заговелки, а от утре започват и Коледните пости, които траят до Рождество Христово. Това е последният ден, в който може да се блажи – т.е яде месо, яйца, млечни продукти. Постът  продължава 40 дни и се нарича още Малка четиридесетница за разлика от Голямата (Великденския пост). Преди Коледа вярващите постят, за да се подготвят да посрещнат материализираното Божие слово – сина Божи Иисус Христос.

    Според българска традиция в нощта на Коледни заговезни на трапезата се слага пиле с кисело зеле, вита баница с тиква и много орехи, пълнени чушки с боб.

    Коледни заговезниСлед като семейството се навечеря, стопанката на къщата измива и скрива лъжицата, с която се сипва от блажните ястия на този ден се прибира и се изважда отново на Коледа,когато е и отговяването.

    Строг пост се спазва от 15 до 22 ноември и между 20 и 24 декември. От 23 ноември до 19 декември е позволено да се консумира вино, риба и морски дарове – с изключение на дните сряда и петък, когато пак се спазва строг пост.

    Постът  далеч не е обикновена диета. Той е очистване не само на тялото, но и на душата от суета, гордост, злоба и престъпни помисли. Постигналият това единство на смирение, любов и доброта човек се превръща в духовна личност.

    Коледният пост не бива да е самоцел. Още по-малко диета. Ето защо е добре при започването му да се получи благословия от духовник. За да се сдобиете с нея, е важно първо да изповядате греховете си пред свещеник. Важно е още 40-дневният пост да не се афишира.

    Постът не е свързан само с физически лишения, вярващите християни трябва да се откажат и от другите си пороци. На алкохола и цигарите не се гледа с добро око. Разрешено е само виното, стига да не се пие в сряда или петък. Хазартът е забранен, както и шумните купони. Постът предполага пречистване и самовглъбяване, затова в 40-те дни до Коледа можем да се отдадем на четенето на книги. Не трябва да се ядат храни от животински произход – месо, мляко, сирене, яйца, кашкавал. Олио и вино може да употребява без сряда и петък. На Никулден – 6 декември, се разрешава риба и вино.

    Венчавките са забранени отначалото на Коледните пости (14 ноимврш) до Въведение Богородично (21 ноември)  и от Игнажден (20 декември) до Богоявление, Йордановден (6 януари).

    В следващите 52 дни до Богоявление ще се правят само граждански бракове. Протестантските църкви изцяло отричат поста. Католическата църква изисква по време на коледните пости да не се яде месо – само в петъчните дни.

    Св. Филип
    Св. ап. Филип

    На 14 ноември църквата почита и Свети Апостол Филип – един от дванадесетте апостола.
    Според библията, след Христово разпване заедно със сестра Мириамна и апостол Вартоломей, Филип тръгнал да проповядва христовото учение. Езичниците от град Йерапол ги хванали и влачели из целия град. Били обвинени в магьосничество, за което трябвало да умрат разпнати на кръст.

    Докато събличали дрехите им – изведнъж Мириамна се превърнала в огнен камък. Разпнали на кръст апостол Филип с глава виснала надолу, Свети Вaртомолей разпнали до стените на храм – а земята се разстресла в тътен, отворила се и погълнала езичниците. Тези, които останали живи помолили Бог да се смили над тях, свалили Вартомолей, земята върнала погълнатите. Апостол Вартомолей свалил Филип, но той вече бил преминал от земята на небето. След това Вартомолей покръстил всички, а три дни след това на мястото където капела кръвта от Апостол Филип, порастнала лоза като знамение за това, че заради пролятата в името на Христа кръв светият се наслаждава на вечно блаженство.

    На 14 ноември имен ден празнуват всички, които носят името Филип (означава обичащ коне) Фильо и Филип

    Още по темата Коледни пости

  • Плевнелиев готов да избере заедно с Радев служебното правителство

    Новоизбраният президент допуска правителство в рамките на сегашния парламент

    Никола Лалов, Mediapool

    Снимка: БГНЕС
    Снимка: БГНЕС

    Въпреки че не е задължен от Конституцията, президентът Росен Плевнелиев е готов да определи състава на бъдещето служебно правителство в консултации с новоизбрания държавен глава Румен Радев. Двамата се срещнаха на „Дондуков“2 в понеделник, ден след като Радев спечели президентските избори и часове след като премиерът Бойко Борисов депозира оставката на правителството си. Така политическата криза, в която Борисов тласна държавата, залагайки оставката си срещу победа на президентските избори, изглежда по-контролируема, под навигацията на отиващия си и бъдещия държавен глава.

    Избраният президент заяви на излизане, че на продължилата час и половина среща не са обсъждани конкретни имена, но той е получил „уверението“ на Плевнелиев, че ще определи състава на служебния кабинет след консултации с него.

    След разговорите Плевнлиев не даде изявление, но от прессекретариата му също потвърдиха този ангажимент.

    „За да бъде избегната политическа криза в страната, е необходимо да бъдат избягвани всякакви едностранни действия на която и да е институция, а политическият и междуинституционалният диалог са основа за преодоляване на напрежението в обществото“, посочиха от „Дондуков“ 2.

    И Плевнелиев, и Радев са били на мнение, че са необходими „координирани и максимално прозрачни и действия на всички отговорни институции“.

    Служебен кабинет на двама президенти

    След избора на Радев за президент страната изпадна в политическа криза заради депозираната оставка на кабинета „Борисов“ 2. Сега отиващият си президент е поставен в безпрецедентна ситуация да излъчи трети пореден служебен кабинет в рамките на мандата си. Този кабинет обаче се очертава да управлява повече от обичайните три месеца, тъй като Плевнелиев няма право да разпуска парламента. Именно Радев, след като встъпи в длъжност на 22 януари, ще може да разпусне Народното събрание и да насрочи изборите, които могат да се проведат най-рано през април. Радев, който допреди два месеца беше командир на ВВС и няма политически опит, ще има правото и да подмени частично или изцяло назначения от предшественика си служебен кабинет.

    Очевидно Плевнелиев се опитва да спести допълнителни сътресения в преходния период, каквито биха били смените на служебни министри, както и да осигури легитимност на служебното правителство.

    Радев допуска някоя партия да сформира правителство

    Румен Радев не се ангажира с прогноза кога ще са следващите парламентарни избори. Той припомни, че това зависи от евентуалното сформиране на правителство в сегашното Народно събрание с мандата на някоя от парламентарните сили.

    „Представете си, че някоя от тях има волята или състави някаква нова коалиция. Нека да не бързаме“, коментира той пред репортери.

    Почти невероятно е да се стигне до такъв сценарий, след като двете най-големи партии – ГЕРБ и БСП, обявиха, че няма да се опитват да съставят правителство сега и предпочитат да се върви към предсрочни избори.

    Премиерът Бойко Борисов, който досега размахваше политическата стабилност като основен коз в кампанията за избор на президент, сам тласна страната към нестабилност, като обеща да подаде оставката си, ако ГЕРБ загуби президентските избори. Неговият кандидат-президент Цецка Цачева се провали, а издигнатият от БСП Румен Радев бе избран за президент със съкрушително мнозинство на балотажа в неделя.

    Бойко Борисов внесе оставката на кабинета си в понеделник, а нейното гласуване се очаква да стане в сряда, първия работен ден на парламента за седмицата.

    След това президентът Росен Плевнелиев трябва да връчи на Борисов като лидер на първата политическа сила в НС мандат за формиране на ново правителство. Очаква се Борисов да върне мандата и той да отиде при БСП, чийто председател Корнелия Нинова вече заяви, че ще стори същото. Следва трети опит, при който президентът не е обвързан със задължение да връчи мандата на третата по големина партия – ДПС, но поради липса на подкрепа от първите две сили едва ли някоя трета ще се пробва да съставя правителство.

    Именно тогава Плевнелиев ще пристъпи към формиране на служебен кабинет, който ще е първият, който ще работи при действащ парламент, който да го контролира. Това ще продължи до встъпването в длъжност на Румен Радев, който ще разпусне Народното събрание и ще насрочи датата на предсрочните избори, но служебният кабинет ще продължи да работи без парламент.

    Плевнелиев: Трябва предвидимост и яснота

    По време на срещата Плевнелиев и неговият приемник са обсъдили и необходимите през следващите дни и месеци стъпки, които ще предприеме президентската администрация.

    „От изключителна важност е да бъде запазено спокойствието в България, да бъде осигурена предвидимост и яснота относно предстоящите действия на институциите, съгласно записаните в Конституцията механизми и процедури на приемственост в изпълнителната и в законодателната власт“, посочиха от „Дондуков“2.

    „Благодаря на президента Плевнелиев за поканата. Срещата бе изключително ползотворна, знакова. Това означава приемственост в политиката на президента“, заяви от своя страна Радев.

    Радев още не е готов със съветниците си

    В отговор на въпрос Радев посочи, че все още е „рано“ да обяви бъдещите си съветници.

    Въпросът кои ще са секретарите и съветниците на Радев е от ключово значение, за да се види дали е в състояние да следва независима политика, както твърди самият той, или екипът му ще е изцяло или предимно излъчен от БСП.

    По време на срещата Радев и Плевнелиев са обсъдили и хода на изминалите президентски избори, като и двамата са били на мнение, че са преминали без „сериозни нарушения по демократичен и легитимен начин“.

  • Тръмп се отказа да отменя здравната реформа на Обама
    Снимка: ЕПА/БГНЕС
    Снимка: ЕПА/БГНЕС

    Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп се отказа от първоначалното си намерение да отмени здравната реформа, въведена от настоящия държавен глава Барак Обама. Това заявява Тръмп в интервюта за в. „Уолстрийт джърнъл“ и за тв Си Би Ес. Той обаче щял да направи промени в здравната реформа, придобила популярност като „Обамакеър“. По време на кампанията си републиканецът обещаваше да отмени здравната система с държавни субсидии, което ще лиши от здравни застраховки над 20 милиона американци.

    Въпреки че Доналд Тръмп започна да смекчава тона в изявите си, след като беше избран за държавен глава, протестите срещу него продължават в много американски градове. Демонстрации имаше в Ню Йорк, Маями, Лос Анджелис, Филаделфия, Портланд и други големи градове. Един човек беше прострелян по време на протест в Портланд. 150 души бяха арестувани в Лос Анджелис за предизвикани безредици по време на демонстрация срещу избора на Тръмп за президент. /„Сега“/

    .

  • ЦИК: 12 000 гласа не стигат за да бъде референдумът задължителен

    12 027 гласа не стигат референдумът да мине прага от 3 500 585 гласували на предишните избори и резултатите от него да са задължителни, обяви ЦИК окончателно. Така въпросите от националното допитване ще влязат за гласуване в парламента.

    На специална пресконференция от ЦИК уточниха, че гласувалите според брой подписи в референдума са 3 487 970 души. Броят им според действителните и недействителните бюлетини е 3 486 402, а този на гласувалите според броя на пликовете е 3 488 558.

    За да се отчете активността в допитването е взето най-високото от трите числа – броят на пликовете, подчертаха от ЦИК. Това означава, че в допитването са участвали 50,86% от имащите право на глас.

    Броят на действителните бюлетини е 3 400 890, а на недействителните – 85 512. Бюлетините без плик са 550, а празните пликове – 1893.

    На първия въпрос в референдума – „Да се въведе мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?“, с “да” са гласували 2 509 864 граждани.

    Втория въпрос – „Да се въведе ли задължително гласуване на избори и референдуми?“, са подкрепили 2 158 929 българи

    На третия въпрос – „Да се намали ли държавната субсидия за партиите на 1 лев за всеки получен действителен глас на парламентарни избори?“, положително са отговорили 2 516 791 избиратели.

    „Мога да заключа, че малко не достигна резултатите от референдума да бъдат задължителни със силата на закон за Народното събрание, но активността в тази гражданска инициатива беше изключително висока и съм убедена, че парламентът ще предприеме необходимите мерки при така изразената воля на суверена“, коментира председателят на ЦИК Ивилина Алексиева.

    След като преди дни от ЦИК обявиха, че около 13 000 гласа не стигат, за да бъде валидно допитването, шоуменът Слави Трифонов заяви, че се „извършва чудовищна манипулация“. Той обвини Комисията, че иска да извади тези бюлетини, защото са пуснати в урните без плик, а, по думите му, законът не изисква само действителни бюлетини при отчитане на избирателната активност, а всички гласове.

    Тогава говорителят на ЦИК Цветозар Томов отговори, че дори и избирателната активност да бъде отчетена според броя на подписите в избирателните списъци, той няма да мине прага от 3 500 585, тъй като подписите са по-малко от броя на намерените пликове.

    Вчера недоволни граждани излязоха на протест, като също обвиниха ЦИК, че иска да подмени гласа им.

    Премиерът Бойко Борисов вече заяви, че ГЕРБ ще подкрепи въпросите в парламента, което означава, че най-вероятно те ще бъдат приети. /Dir.bg/

    .

     

  • Какво предстои след евентуална оставка на кабинета

    Дълго служебно правителство на двама президенти плюс НС или какво предстои след евентуална оставка на кабинета

    Полина Паунова, Mediapool

    Снимка: stoyanh.com
    Снимка: Stoyanh.com

    В края на изборния ден на 13 ноември, когато се провежда балотажът на президентските избори, ще стане ясно дали премиерът Бойко Борисов ще подаде оставката на правителството. Тогава практически страната ще навлезе в нова предизборна кампания – за предсрочни парламентарни избори, които обаче ще могат да се проведат едва през април догодина.

    Този необичайно дълъг срок обаче е само едно от всички други необичайни политически процедури, пред които ни изправя този сценарий. И това е така заради безпрецеднтаната ситуацията, в която ще се окаже държавата.

    Първо, защото действащият държавен глава Росен Плевнелиев ще трябва да назначи трето служебно правителство в рамките на своя мандат.

    Второ – и по-важно, защото отиващият си президент няма право да разпуска Народното събрание три месеца преди края на мандата. Това означава, че той ще назначи служебен кабинет, но парламентът ще продължи да работи и ще може да го контролира.

    Още с встъпването си в длъжност на 22 януари догодина новият президент трябва да издаде указ за разпускане на Народното събрание да насрочи нови избори в срок от два месеца.

    До оставка на кабинета при изтичащ мандат на президента се е стигало само веднъж през последните 26 години.

    Това се случва на 10 януари 1997 г., когато правителството на Жан Виденов подава оставка. Оттам нататък обаче ситуацията е коренно различна спрямо сегашната. Дванайсет дни по-късно изтича мандатът на президента Желю Желев и в длъжност встъпва Петър Стоянов. Тогава Желев решава да не връчва проучвателен мандат на БСП за нов опит за съставяне на кабинет и да изчака рокадата в президентството. Служебен кабинет прави Стоянов, който назначи правителството на Стефан Софиянски и разпусна парламента.

    Настоящата ситуация обаче е различна.

    Мандатът на сегашния държавен глава Росен Плевнелиев изтича след по-малко от 3 месеца – на 22 януари 2017 г. и затова той не може да разпусне Народното събрание (чл. 99, ал 7 от конституцията).

    Въпреки това обаче, ако никоя от парламентарните сили, на които връчи мандат, не състави правителство в това Народно събрание, Плевнелиев ще трябва за трети път да назначи служебен кабинет.

    Подобна ситуация се описва хипотетично в конституционно решение от 1992 година. Според него в последните три месеца от мандата на държавния глава служебно правителство работи по подготовката на нови избори, но без да е разпуснат парламентът. За разлика от другите служебни кабинети, този ще подлежи на парламентарен контрол, но пък не може да му се иска вот на недоверие.

    С встъпването в длъжност на новия президент, той ще трябва веднага да разпусне Народното събрание и да насрочи дата за избори. Според двама действащи конституционни съдии, с които Mediapool разговаря, до края на мандата си Росен Плевнелиев не би трябвало да насрочва избори: „Ако изчисли кога би встъпил в длъжност новият президент, т.е. кога би трябвало да се разпусне парламентът, Плевнелиев може да представи ориентировъчна хронограма, от която да става ясно кога ще е вотът. Насрочването става с разпускане на парламента, на което той няма право“.

    Новият президент ще има право както да прави промени в служебното правителството, така и да го смени изцяло.

    „Служебният кабинет е на президента. Той не е на Пленвлиев или някой друг, на институцията е. От тази гледна точка новият държавен глава ще може да прави промени в него“, казаха пред Mediapool конституционалисти.

    Има хипотетична възможност да не се стига до трети служебен кабинет, назначен от Плевнелиев. В конституцията няма фиксирани срокове, в които трябва да приключи процедурата по връчването на проучвателните мандати на парламентарните сили за съставяне на правителство в рамките на действащото Народно събрание. Теоретично е възможно тази процедура и свързаните с нея консултации да се проточат до 22 януари, когато встъпи в длъжност новият президент. В такъв случай през тези месеци страната ще се управлява от правителство в оставка.

    В каква посока ще се развият нещата, ще е малко по-ясно в понеделник.

    .

  • WND: Signs of divine intervention in Trump victory

    Bachmann prayed with millions at crucial moment tide turned

    by Garth Kant, WND.com

    untitled

    WASHINGTON – Election eve 2016 began without any real sign of a gathering storm. No hint a popular revolt was brewing. In fact, just the opposite.

    The networks were reporting the mood in the inner circle of the Republican candidate was subdued, somber, tense, even foreboding – as if fearing the worst.

    In direct contrast, the mood in the camp of the Democratic Party presidential candidate was described as confident, expectant and already almost celebratory.

    Giddy.

    New York Times graph displaying “Chance of Winning Presidency” in real time Read more at http://www.wnd.com/2016/11/signs-of-divine-intervention-in-trump-victory/#TaeRVpyKykMPFpLT.99
    New York Times graph displaying “Chance of Winning Presidency” in real time

    When the first polls closed on the East Coast and the first results began to come in, those moods seemed to be swiftly confirmed by reality. The pre-election polls were not wrong. Democratic Party nominee Hillary Clinton immediately took the lead.

    And she was winning in the battleground states.

    She was leading in Florida. She was leading in North Carolina. She was leading in Pennsylvania. She was leading in Ohio. Clinton was threatening to pull away and end the suspense early.

    Presidential election loser Democrat Hillary Clinton
    Presidential election loser Democrat Hillary Clinton

    At 7 p.m., there was no sign of a popular uprising led by Republican presidential candidate Donald Trump. There was no sign at 8 p.m. There was still no sign as time inexorably marched on.

    Something would have to break.

    And then it did.

    Like a scene out of the film “It’s a Wonderful Life,” people had begun to pray.

    But not just in one small town. Across America. And around the world.

    Simple acts of faith heralded the first faint wisps of a breeze that would soon become a storm that would shake the world.

    It began in Jerusalem.

    Christians from many nations gathered in the heart of Israel to pray and fast for the fate of the United States. Americans knelt on stage as the faithful prayed. Organizers instructed them to pray like never before for a just God to deliver his most Christian nation. They called it the Jerusalem Global Gathering.

    Christians also gathered to pray for the nation outside the U.S. Capitol. As WND reported, pastor Dan Cummins of the small rural East Texas town of Bullard led prayers for a return to biblical principles.

    JoAnn and Dan Cummins lead prayers on election night in front of the U.S. Capitol /www.wnd.com
    JoAnn and Dan Cummins lead prayers on election night in front of the U.S. Capitol. Photo: www.wnd.com

    And it was in Texas that the prayers for deliverance were sent around the world, using modern technology.

    A large prayer group had gathered in Dallas, hosted by Ken Copeland ministries. It was broadcast by the Daystar channel. Presenters David Barton and former Rep. Michele Bachmann, R-Minn., invited viewers to join in prayer.

    Daystar has a global reach of 400 million potential viewers.

    As they prayed, something began to stir.

    “At the precise moment we began broadcasting on Daystar,” Bachmann told WND, “as the polls were still open, and a national audience of believers joined together and prayed in concert, we literally saw the race break in favor of Trump.”

    “At that very minute.”

    She presented proof.

    “The New York Times documented the shift in voting from that minute.”

    Michele Bachmann on Donald Trump’s victory: ‘The Lord did this’

    “The Times put out a timeline tracking the election results as they broke for Trump last night,” Bachmann continued. “We went wild in the Dallas studio last night when David Barton, Ken and Terri Copeland, and various pastors saw that the victory for Trump began exactly at the precise moment believers corporately, over national television, sought the Lord for His favor upon our nation.”

    “We knew it was at the exact same time that believers joined in corporate prayer on behalf of voting for a godly platform. Believers brought the Lord into this election, and that made all the difference,” added the devout believer.

    “That is the story of last night’s victory. I have no doubt. The strong right arm of a holy God heard the prayers of His people and graciously answered our prayers,” Bachmann reflected.

    “It truly explains the Trump victory. I have no doubt. No man can take the credit. Only the strong right arm of a merciful God.”

    President-elect Donald Trump giving his victory speech (Twitter Read more at http://www.wnd.com/2016/11/signs-of-divine-intervention-in-trump-victory/#ZVfKBvtb4ksmEYHQ.99
    President-elect Donald Trump giving his victory speech (Twitter)

    But that was in harmony with the “believers interceding on behalf of the American election last night in Jerusalem, praying in concert with those of us praying in America.”

    And there is no doubt someone was listening.

    In addition to the hundreds-of-millions of viewers within Daystar’s reach, the event drew about a million views online.

    Bachmann said there had been a genuine repentance and coordinated beseeching of God. She told WND, “We saw the effective fervent prayers of righteous believers availing much.”

    “And, prayers so specific,” she explained, “we prayed for elections by county and cities and districts. We literally watched results follow the faithful effectual prayers of righteous people who had humbled themselves and cried out to God for his mercy. This wasn’t credit for us; this was clearly the Lord’s gracious doing.”

    Bachmann proclaimed, “It is the story of the night and the biggest story of the year. I have no doubt.”

    “We were told more believers came out to vote in this election than ever before,” she reflected, and the numbers confirmed that.

    Trump benefited from the largest evangelical turnout in history.

    hispanicsfortrump_getty

    Exit polls showed that an overwhelming 80 percent of white evangelical voters (who made up 25 percent of all 2016 voters) supported Trump.

    Related columns (story continues below):

    The people — and God — have spoken by Pat Boone

    Trump: President by the sovereign intervention of God by Michael Brown

    Evangelicals of color preferred Clinton, but she did not get the same support from Hispanics and African-Americans as did President Obama.

    Polls also showed that Trump recaptured the Catholic vote for the GOP by a margin of 52 percent to 45 percent, after most of them voted for Obama in the two previous presidential elections.

    Bachmann said all of this “shows the necessity of believers voting for biblical principles in the voting booth.”

    Despite the victory, she concluded the work has just begun for the faithful, as well as the president-elect.

    “This is not the time for believers to celebrate and turn away from doing our part affecting our society with the salt and light found in the Bible.”

    “Now is the time,” she continued, “for pastors to preach biblically from America’s pulpits on the various issues we confront in America.”

    “This is a beginning for people of faith. It is an opportunity to share the gospel and educate people on the fundamental primacy of the foundation of western civilization: the Bible.”

    Donald Trump wins election to the White House (Photo: Twitter) Read more at http://www.wnd.com/2016/11/signs-of-divine-interv
    Donald Trump wins election to the White House (Photo: Twitter)

    So, what did happen around 8 p.m. Eastern time, when the Times indicated the odds favoring Trump began a dramatic turnaround in his favor?

    Did prayers sway the vote, or did they coincide with the moment the tabulations began to swing to Trump?

    Either way, there could be a case to be made that the Trump victory was not really the work of man, because man chose Clinton.

    She won the popular vote. Just as the polls predicted.

    But it was where those people voted that made all the difference. Providentially, perhaps, the shift toward Trump happened in the key swing states needed to push him over the top in the all-important Electoral College.

    From that perspective, Trump’s victory might indeed be seen, even by the skeptical, as less the work of man, and more of an act of God.

    Thessalonians 4:16: “For the Lord himself shall descend from heaven with a shout, with the voice of the archangel, and with the trump of God.”

    .

  • 27 години от 10 ноември 1989-та

    Денят на промяната – 10-ти ноември

    Тодор Живков на пленума, на който бе свален от власт
    Тодор Живков на пленума, на който е свален от власт

    10 ноември 1989 г. сложи край на една епоха и постави началото на друга. Тодор Живков e пречка за перестройката на Михаил Горбачов и е отстранен.

    1989 г. Ноемврийският пленум на ЦК на БКП приема оставката на Тодор Живков. Това е краят на 35-годишното му управление на Народна република България като генерален секретар на ЦК на БКП.

    Тази дата се възприема като начало на прехода на България към демокрация и пазарна икономика, въпреки че еднопартийната система на БКП (която продължава да е единственият ръководен фактор в държавата) е премахната едва на следващата година, а първите реални икономически реформи са предприети 15 месеца след пленума.

    С идването на Михаил Горбачов на власт в Съветския съюз започва процес на перестройка. Това оказва въздействие и върху останалите социалистически страни, които са членове на Организацията на Варшавския договор и Съвета за икономическа взаимопомощ. България, не без основание сочена за един от най-верните на СССР съюзници по онова време, също обявява курс към преустройство на съществуващата в страната обществено-политическа и икономическа система.

    В България Тодор Живков констатира в различни изказвания, че досегашната система не успява да отговори на нуждите от промяна на тогавашното общество и се начертава рамка на ново обществено устройство – демократично начало на държавата. Икономическата рамка също се променя от държавно планиране към елементи на частно стопанство.

    При Горбачов и поетия от него курс за самостоятелност на съюзниците, за първи път, откакто Живков е начело, се появяват различия между него и съветски ръководител.

    Думите, с които ще запомним Тодор Живков

    На 9 ноември 1989 г. на заседание на Политбюро Тодор Живков подава оставка като генерален секретар на БКП след организиран от съветското посолство натиск, както и от страна на неговите най-близки съратници Йордан Йотов, Добри Джуров, Димитър Станишев, както и от Станко Тодоров, Гриша Филипов и Георги Атанасов.

    Искането за оставка е организирано от члена на Политбюро Петър Младенов и кандидат-члена Андрей Луканов. Някои от членовете на ЦК като Милко Балев и Димитър Стоянов не са предварително информирани. Живков не подава оставка от поста председател на Държавния съвет на Народна република България (най-високата длъжност в държавата), предложението за това е направено от името на Политбюро.

    В дневния ред на Ноемврийския пленум са поставени две точки. Първата е доклад на Тодор Живков за актуалната обстановка в страната и необходимостта от преустройство на икономиката „по посока на пазарния механизъм, съчетан с планово начало“, а втората е оставката на генералния секретар на ЦК на БКП. Живков произнася встъпителното слово, след което ЦК одобрява доклада му.

    На следобедното заседание на пленума членовете на Централния комитет приемат оставката на Живков, без да му дадат възможност за заключителни думи, и утвърждават Петър Младенов на поста Генерален секретар на ЦК на БКП. Пленумът предлага на Народното събрание да освободи Живков и от поста председател на Държавния съвет на Народна република България.

    Начална страница на в. "Работническо дело" след смяната на Живков с Младенов
    Начална страница на в. „Работническо дело“ след смяната на Живков с Младенов

    Разказът на бивш агент на ДС за срещата между Тодор Живков и Горбачов

    На 17 ноември, на заседание на Народното събрание, предавано пряко по телевизията, Петър Младенов е избран за председател на Държавния съвет. Още на следващия ден – 18 ноември, се провежда първият свободен митинг, организиран от т.нар. неформални организации, начело с КТ „Подкрепа“ и „Екогласност“, на площада пред храм-паметника „Свети Александър Невски“.

    На 18 януари 1990 г. бившият пръв партиен и държавен лидер Тодор Живков е арестуван. Първите свободни и демократични избори след повече от 45 години се състоят на 10 и 17 юни 1990 г.

    Източник: „Дарик“

    .

  • Джонатан Галавис: При Тръмп ще има преразглеждане на баланса по въпросите на световната сигурност

    Това казва в интервю за БНР съветник в кампанията на новоизбрания президент на САЩ

    Джонатан Галавис. Снимка: БНР
    Джонатан Галавис. Снимка: БНР

    Проучванията бяха погрешни, защото те не отразяваха гледните точки на повечето американци за промяна в лидерството на страната и по-скоро на начина, по който то работи по отношение на икономическата, вътрешната и външната политика. Агенциите не си свършиха добре работата – те не разбраха, че част от американското население изпитва сериозна загриженост за бъдещето на страната, ако не започне процес на промени към по-добро.

    Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ Джонатан Галавис, стратегически съветник в кампанията на Доналд Тръмп, по повод разминаването между резултатите и предварителните проучвания за изборите в САЩ. Интервюто е на Ангелина Пискова.

    Той обясни и разочарованието на американците от администрацията на Обама:

    Тук има две страни на въпроса. От една страна, много американци бяха разочаровани от това, че нямаше реален прогрес в законодателството и обществената политика. И макар повечето американци да имаха положително отношение към президента Обама, истината е, че те искаха драматични промени. И сега е време Америка да погледне себе си и да се погрижи за себе си. Администрацията на Обама не оправда очакванията на американската работническа класа. А тя търсеше решения, а не просто приказки. С избора на Доналд Тръмп тя показва, че търси някой, който да действа, а не просто да приказва.

    Твърденията, че Тръмп е подкрепян от Владимир Путин, стратегическият съветник коментира:

    Новоизбраният президент Тръмп много пъти е споделял идеята, че е важно Америка да има добри отношения с всички световни сили и суперсили – с Китай, Русия. А това е много важно за стратегическите интереси на Съединените щати. Има възможности да се работи позитивно с Русия и като партньори, които помагат на света, можем да постигнем това. Според мен, това е положително послание и положителна идея, а медиите просто изопачиха думите на Тръмп. Той просто каза, че Америка първо трябва да се погрижи за своите интереси и после за интересите на партньорите си.

    Съединените щати имат много ясен ангажимент към сигурността на Европа и съюзниците си. По-добрите отношения с Русия не означава да бъдат изоставени съюзниците ни или стратегическите партньорства, особено с Източна Европа. Съединените щати ще продължат да поддържат съюзниците си в Европа, особено в източната част. Истината е обаче, че едното не може да бъде за сметка на другото.

    По отношение на изказването на Тръмп, че другите страни също трябва да плащат повече за сигурността си, той обясни:

    По отношение на стратегическите съюзи и отношения, които съществуват между Европейския съюз и Съединените щати, както и много въпроси по сигурността в рамките на НАТО, президентът Тръмп просто каза, че Америка трябва много да внимава, тъй като средствата, които плащаме за военни програми, предизвикват опасения заради реалността. Американската икономика не е толкова силна, колкото трябва или може да бъде. Просто Америка няма пари за силно военно присъствие и това ще се окаже проблем. Тръмп никога не казвал, че трябва да се оттегля подкрепа или пък напълно да се отказва от отношения. Просто твърдеше, че трябва да сме балансирани в икономическия дял и разходите. Разбира се, някои страни в Европа са по-богати и със сигурност трябва да плащат повече за сигурността. Просто Съединените щати вече не могат да си позволят да плащат за цялата сигурност. Страната има дълг от 20 трилиона долара, хората си стоят вкъщи – има наистина голяма безработица. В собствената си страна имаме доста икономически проблеми и затова е трудно да плащаме и за сигурността на други страни.

    Мисля, че при администрацията на Тръмп ще има преразглеждане и проучване на баланса, за който Съединените щати имат ангажимент към съюзниците си, по въпросите на световната сигурност, както и върху средствата, които се изразходват според сключените споразумения. Това не означава, че Америка се отказва от съюзници и стратегически отношения – новоизбраният президент повтаря това месеци наред. За бюджета ни обаче е важно обаче финансовата ситуация да е добра, за да можем да си позволим такива споразумения. Америка със сигурност ще продължи приноса си в подобни партньорства, но другите страни също трябва да участват в тях. Така е справедливо.

    Отношенията между новоизбрания президент Тръмп и НАТО, както и страните от Европейския съюз, ще останат същите. Ако една или няколко страни в НАТО изпитват затруднения да плащат частта си от общия бюджет за сигурността, то други страни ще им помогнат. Ако дадена страна в Европа има икономическия ресурс, за да плаща, тя със сигурност трябва да го прави. Това е честно и уместно, и точно за това говореше Тръмп. Точният баланс в уравнението няма за цел да създава нестабилност или загриженост, а просто да се даде възможността на по-бедните страни в Европа да бъдат подпомагани от САЩ и други, по-богати европейски страни, ако не могат да плащат своя дял.

    Запис на интервюто с Джонатан Галавис може да се чуе в сайта на БНР.

    .

  • Успехът на референдума виси на 13 792 липсващи плика

    Ако ЦИК не оправи грешките, резултатът не е задължителен за депутатите

    Снимка: Клуб Z
    Снимка: Клуб Z

    Светослав Спасов, Диян Иванов, в. „Сега“

    Грешки в протоколите на избирателните комисии и противоречия между Изборния кодекс и закона за прякото участие на гражданите в държавната власт хвърлиха огромна сянка на съмнение върху резултата на референдума. Инициаторът на допитването Слави Трифонов обвини Централната избирателна комисия в „чудовищна манипулация“. От комисията призоваха за спокойствие, докато не бъдат готови окончателните резултати.

    Спорът е за 13 792 гласа, които ЦИК отказва да включи в избирателната активност за референдума, защото бюлетините са пуснати без плик в урните. За да бъде референдумът задължителен за депутатите, на него трябва да са гласували поне 3 500 585. Ако спорните гласове бъдат извадени, броят на гласувалите пада на 3 487 428 и резултатът не е задължителен. Ако се включат, минимумът е изпълнен.

    На референдум се гласува с бюлетина в плик, а в Изборния кодекс изрично е записано, че броят на гласувалите избиратели се определя от броя на намерените в урните пликове. От началото на демокрацията при избори действа принципът „един глас е равен на един плик“. Затова и ЦИК е дала инструкции на СИК намерените бюлетини без плик да се броят като невалидни, несъществуващи, а не като недействителни (активността на изборите се определя от сбора на действителни и недействителни бюлетини). Законът за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление обаче изисква бюлетина, намерена в кутията без плик, да се брои за недействителна, т.е. да се включи в определяне на избирателната активност (чл.19, ал.1). Законодателят даже е повторил този текст в чл. 38, ал.1.

    Още в изборния ден имаше сигнали, че в някои секции се раздават бюлетини без плик. На някои места това вероятно е било направено поради грешка на комисията, на други – поради липса на пликове. И в двата случая това води до глас, който не се отчита. В други случаи, за които призна самата ЦИК, секционната комисия просто е допускала грешки, като е отбелязвала в протоколите, че действителни бюлетини са намерени без плик. Ако в секциите не е имало достатъчно пликове, за това е виновен кметът на общината, който по закон (чл. 35) е длъжен да осигури снабдяването на секционните комисии с пликове, кутии, бюлетини, протоколи и кабини за тайно гласуване.

    Заради всичко това Трифонов излезе с открито писмо, в което се казва: „Уважаеми сънародници, в момента един от основните слуги на политическата класа – ЦИК, извършва чудовищна манипулация с гласуването за референдум. ЦИК реално е в услуга на политическата класа и очевидно е получила заповед да саботира референдума. Уважаеми зрители, спите ли? Колко още доказателства трябва да получим, че сме изправени едни срещу други?! От едната страна народът, от другата – политическата класа и техните слуги!“.

    От ЦИК заявиха, че обработката на протоколите все още продължава и че окончателните данни от референдума ще станат ясни до петък. „Засега няма да коментирам конкретни данни, защото работата по протоколите продължава“, заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов. И обеща ЦИК да качи абсолютно всички протоколи на сайта си. „Там броят на намерените в урните бюлетини без плик ще бъде подробно описан. Тогава медиите ще могат да преценят дали ЦИК извършва „чудовищна манипулация“. Една бюлетина може да бъде намерена в урната без плик, ако е изпаднала от него, ако е пусната без такъв, защото в секцията е нямало, и ако е пусната умишлено без плик, което е нарушение на закона. ЦИК има информация за секциите, в които са липсвали пликове. Всеки един от казусите се разглежда и предстои да излезем с решение по всеки“, допълни Томов.

    На сайта на ЦИК обаче вече има окончателни резултати от референдума при 100% обработени протоколи. Според ЦИК на първия въпрос – за въвеждането на мажоритарна система в два тура, са гласували 3 488 258 души, на втория – за задължителното гласуване, са гласували 3 488 605 души, а на третия – за намаляване на субсидията на партиите – 3 488 154 души. Не е ясно защо има разминаване в цифрите. Те би трябвало да са еднакви, защото и при трите въпроса се отчитат всички действителни, недействителни и празни бюлетини.

    ПОПРАВКИ

    Графите с недействителни гласове в редица протоколи за референдума са поправяни, показа проверка на „Сега“. Става дума за вот, преброяван по разпоредбите на ЦИК като „без отговор, посочил и двата, неотбелязан или не може еднозначно да се определи“. Такъв тип глас се смята за недействителен спрямо въпроса – участва в определянето на избирателната активност, но не влияе на „да“ и „не“. Драскането в протоколите е в двете посоки – и увеличаване, и намаляване.

    В 49-а секция във варненския район „Одесос“ например след зачеркване този тип гласове растат от 8 на 14 при въпроса за мажоритарната система и от 9 на 20 при другите два. В съседната секция 50, където след драсканици избирателите се увеличават от 561 на 974, недействителните гласове за мажоритарната система от 9 стават 68 и от 8 на 65 при питането за субсидията. В 30-а секция в пловдивския квартал „Изток“ такива гласове намаляват – от 25 на 14 при мажоритарната система и от 42 на 38 за субсидията. Не са подминати от нарушения и малките селища, където едва се намират гласуващи хора. В родопското село Яврово, родно на Николай Хайтов, тези недействителни гласове са увеличават от 0 на 4 за мажоритарната система и от 0 на 8 за другите питания. В Галиче, където се вихри Ценко Чоков, посоката е обратна – намаление.

    –––––––––––––––

    Цветозар Томов : ЦИК не е решила още как ще отчете резултатите от референдума

    ЦИК е обявила единствено резултатите от първото въвеждане на протоколите на сайта на комисията са качени сканираните протоколи. Не става дума за махане на бюлетини по отношение на референдума на Слави Трифонов. Резултатът е междинен, тепърва ще има проверка на този резултат, подчерта говорителят на ЦИК Цветозар Томов пред бТВ. Когато става въпрос за бюлетини без плик, не означава, че не са преброени. Засечени са и пликове без бюлетини, добави Томов. Беше показан протокол от Сандански, според който има бюлетини без плик, но и пликове без бюлетини – там има грешка, подчерта говорителят пред Нова телевизия и добави, че от такива грешки числото на гласове в активността за референдума пада с 13 000. Припомняме, че според последни данни трябват малко над 13 000 гласа, за да стане референдумът задължително закон. Всъщност христоматийният пример в Сандански е, че 446 души са гласували с бюлетина в плик за референдума и 446 бюлетини са без пликове – според вписаното в протокола. Въпросът е дали става въпрос за 446+446 или за само 446, но числото е написано два пъти, без всъщност да е сбор. Според Томов преброяването на подписите показва, че това не е сбор. Централната избирателна комисия не е взела никакво решение по отношение на броя на гласувалите в референдума, заяви Цветозар Томов. Броим броя на пликовете в избирателната кутия. Бюлетини без плик също са участие в референдума, посочи още Томов. От думите му се разбра, че от ЦИК не са решили как да изчислят все още референдума. Тошко Йорданов от инициативния комитет на референдума заяви, че в ЦИК не е ясна информацията от 15 избирателни секции в Лондон. Той съобщи и за нарушения в протоколите в Силистра. Йорданов попита риторично кой е виновният, когато не се дават на хората пликове за бюлетините. Цветозар Томов отново повтори, че се броят и пликове, и подписи, и бюлетини. Томов обясни, че ако в дадена секция няма бюлетини за референдума, отговорност носят членовете на СИК. Примерът е от Студентски град, където в края на изборния ден не е имало бюлетини за референдума в секция в блок 26. На фона на множество нарушения показани в ефира, Цветозар Томов се ангажира с твърдение, че нарушенията на тези избори са били по-малко. Тошко Йорданов отново заяви, че проблемът е, че вече никой не вярва на Централната избирателна комисия. Организацията на изборите е под всякакво ниво, отбеляза още той.

    .

  • Проф. Я. Янков: 42-ри персонален меморандум до Н.П. Ерик Сет Рубин, посланик на САЩ

    Проф. Янко Янков, Iankov.blogspot.bg

    untitled11

    Янко Николов Янков –

    гражданско лице – гражданин на България и на Европейския съюз

    (имащ легитимния статус на самостоятелен индивидуален субект на Международното право

    – тъй като съгласно Решение от 05 Февруари 1963 г. на Съда на Европейските общности по дело 26/62, Rec., 1963, p.3, concl. K. Roemer,

    Общността представлява НОВ ПРАВЕН РЕД В МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО, в полза на който държавите са ограничили суверенните си права и като СУБЕКТИ НА ТОЗИ НОВ РЕД НА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО ВЕЧЕ СА ВСТЪПИЛИ НЕ САМО ДЪРЖАВИТЕ-ЧЛЕНКИ, НО И ТЕХНИТЕ ГРАЖДАНИ);

    Академик, почетен член на Сръбската Кралска академия на науките и изкуствата;

    Дописен член (член-кореспондент) на Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ),

    Директор на Научния център по правни, политически науки и дипломация при БАНИ;

    Председател на Управителния съвет на Базисния Институт за Проучване и защита на човешките права,

    Председател на Съюза на юристите-демократи

    ––––-

    ж. к. „Дианабад”, блок 4, етаж 6, ап. 38, София 1172

    Web site: http://iankov.info

    Web site: http://iankov.com

    Web site: http://velyovski.blogspot.com

    Web site: http://iankov.blogspot.bg/

    Web site: http://iankoiankov.blogspot.bg/

    =========================================================

    07 Ноември 2016 г. (Понеделник)

     

    ЧЕТИРЕДЕСЕТ И ВТОРИ (42-ри) ПЕРСОНАЛЕН МЕМОРАНДУМ

    До Негово Превъзходителство г-н Ерик Сет Рубин Посланик на САЩ

    Питам се, питам и Вас, Ваше Превъзходителство:

                Дали САЩ ще открият своя нов Рузвелт,

                ИЛИ решението ще бъде взето от привържениците на Втората поправка на Конституцията,

                ИЛИ, за да се осъзнае и за да се върне в лоното на Човечността, на днешната банкстерско-мафиотска Америка ще й се наложи да се сблъска със своето много по-зловещо себеподобие?

    Питам се, питам и Вас, Ваше Превъзходителство:

    Защо САЩ убиха Планетарната Американска Мечта и

    Защо Посолството на САЩ в България обезпечава безотговорност за престъпленията на българския клан на КГБ и Червената Мафия,

    А НЕ ЗАЩИТАВА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА НА ЖЕРТВИТЕ?

     

    Моят отговор, Ваше Превъзходителство е:

    Когато Несправедливостта е Закон, Съпротивата е Дълг!

     

    І.

                Преди всичко, тук приложено, Ваше Превъзходителство, Ви предоставям копие от моето ПОРЕДНО отворено писмо, датирано на днешния ден, 07 Ноември, адресирано до Министъра на вътрешните работи и надлежно регистрирано в неговния офис.

     

                Ваше Превъзходителство,

                тук и сега ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ВИ ПРИПОМНЯМ И ОБРЪЩАМ ВАШЕТО ВНИМАНИЕ ВЪРХУ ТОВА,

              че съгласно Решение от 05 Февруари 1963 г. на Съда на Европейските общности по дело 26/62, Rec., 1963, p.3, concl. K. Roemer,

              Европейският съюз има характера на НОВ ПРАВЕН РЕД В МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО,

              според който ВЕЧЕ НЕ САМО ДЪРЖАВИТЕ-ЧЛЕНКИ, НО И ТЕХНИТЕ ГРАЖДАНИ

              са СУБЕКТИ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО;

              и че в този смисъл ВСИЧКИ ПОСЛАНИЦИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО, РАЗБИРА СЕ, И ПОСЛАНИКА НА САЩ,

              са акредитирани НЕ САМО ПРИ (ПРЕД) БЪЛГАРСКАТА МАФИОТСКА (ДЪРЖАВНА) ВЛАСТ,

              НО И ПРЕД БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ,

              И ЧЕ СА ДЛЪЖНИ ДА СПАЗВАТ ВСИЧКИ НАДЛЕЖНИ УСЛОВИЯ И ИЗИСКВАНИЯ НА АКРЕДИТАЦИЯТА!!!

     

                Също така обръщам Вашето внимание, Ваше Превъзходителство, върху факта, че ВЕЧЕ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ПОВЕЧЕ ОТ ЧЕТВЪРТ ВЕК

    ЧРЕЗ ГОЛЯМО МНОЖЕСТВО ОФИЦИАЛНИ ИСКАНИЯ

                ПРЕД ОФИЦИАЛНИТЕ БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ,

                ПРЕД ОФИЦИАЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ НА САЩ

                И НА ПОЧТИ ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ

                И НА ЕВРОПЕИЙСКИЯ СЪЮЗ,

     

                СЪМ СЕ ОПИТВАЛ ДА ТЪРСЯ И ДА НАМЕРЯ СПРАВЕДЛИВОСТ И ПРАВОСЪДИЕ ЗА ВСЯКО ОТДЕЛНО НАДЛЕЖНО ОПИСАНО И ДОКАЗАНО ПРЕСТЪПНО ДЕЯНИЕ,

                ИЗВЪРШЕНО ОТ БОЙНИТЕ КАДРИ НА БЪЛГАРСКИЯ КЛАН НА КГБ

     

                НЕ САМО ПО ВРЕМЕТО НА ПОЛОВИНВЕКОВНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ПРЕСТЪПНАТА КЛАСИЧЕСКА ИНТЕРНАЦИОНАЛНО МОТИВИРАНА И ОРГАНИЗИРАНА КОМУНИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВНА ВЛАСТ ДО 1990 Г.,

     

                НО И ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ ЧЕТВЪРТ ВЕК ПО ВРЕМЕТО НА ТРАНСНАЦИОНАЛНО МОТИВИРАНАТА И ОРГАНИЗИРАНА

    НЕ ПО-МАЛКО ЖЕСТОКА, НО ПО-ПЕРВЕРЗНА ПРЕСТЪПНА НЕО(ПОСТ)КОМУНИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВНА ВЛАСТ;

     

               НО ВМЕСТО НАДЛЕЖЕН ЛЕГИТИМЕН ОТГОВОР

               ВИНАГИ НЕ САМО ЛИЧНО АЗ СЪМ ПОЛУЧАВАЛ И ПОЛУЧАВАМ,

               НО И МОИТЕ СЕМЕЙНО И ФАМИЛНО НАЙ-БЛИЗКИ ХОРА ВИНАГИ СА ПОЛУЧАВАЛИ И ПОЛУЧАВАТ

               ОЩЕ ПО-ОЖЕСТОЧЕНИ ПРЕСТЪПНИ ПОСЕГАТЕЛСТВА.

     

                Обръщам Вашето внимание, Ваше Превъзходителство, върху факта, че още

    на 09 май 2007 г.,

                по повод годишнината от назначаването на Майкъл Хейдън за директор на ЦРУ (с когото, струва ми се, лично съм се запознал в сградата на посолството на САЩ преди постъпването му като военно аташе в София),

    в мое официално публично писмо до него (и с копия до посланиците на Великобритания, Швейцария, Белгия, Франция, Германия, Европейската комисия и САЩ)         изрично съм написал следният текст:

    „(… … … … … ) Поне аз почти всяка седмица срещам по улиците на София личности, които много добре познавам като мои бивши и сегашни палачи, които с различна степен на откровеност, директност, ехидност, наглост, заплашителност и дори цинична „добронамереност” ми казват думи, смисловото съдържание на които в обобщен и синтезиран вид гласи:

    По-рано ние служехме на КГБ и на Червената армия, днес служим на ЦРУ и НАТО – а ти както по-рано, така и днес си и ще бъдеш наша жертва!”.

    И целият проблем за мен в случая се свежда до това,

    че същите тези личности както по-рано, така и днес са и продължават да бъдат

              контингент на българския клан на руската Червена мафия,

              в структурата на която са включени като нискойерархични елементи не само руската, но и българската държава, и дори не само руското, но и българското общество;

    при което за мен остава странен и все още недостатъчно понятен фактът,

    че Западът и в частност САЩ наистина ги приемат, легитимират и енергично защитават именно като „свои демократични партньори”.”

    2007-06-22, ПОМНИШ ЛИ ПРИЯТЕЛИТЕ ОТ МЛАДОСТТА СИ, МАЙКЪЛ?,

    http://iankov.blogspot.bg/2007/06/blog-post_22.html .

     

                Нещо повече – в моя, адресиран лично до самият Вас, Ваше Превъзходителство, датиран

                на 01 Септември 2016 г. (Четвъртък) т. нар.

                „ДВАДЕСЕТ И ПЕТИ (25-ти) ПЕРСОНАЛЕН МЕМОРАНДУМ

                изрично и пределно ясно съм посочил, че

                на 06 Юли 2007 г.

                надлежно съм изпратил чрез официалната държавна пощенска служба мое официално писмо до:

                ***Her Excellency Ms. Condoleezza Rice – Secretary of State, US Department of State 2201 C Street NW, Washington, DC 20520, USA;

    ***His Excellency Gen. Michael V. Hayden, Director CIA, Washington, DC 20505, USA, към писмото ми от 09 май 2007 г.;

    ***До Негово Превъзходителство г-н Джон Байърли – Извънреден и Пълномощен Посланик на Съединените Американски Щати, кв. “Лозенец”, ул. “Козяк” № 16, 1407 София;

                и че отделно от това лично съм посетил сградата на Посолството на САЩ и съм предоставил копие от писмото до Н.П. г-н Джон Байърли;

                и че СЛЕДОВАТЕЛНО същото писмо би трябвало да е и Ваше официално служебно достояние.

                И че в това писмо изрично и пределно ясно се съдържа следният текст:

    „(… … …)При което държа изрично и ясно да ви уведомя, че

              моят интерес към цялата тази документация съвсем не е случаен и съвсем не е продиктуван единствено от чисто лични мотиви. Разбира се, чисто личните мотиви несъмнено присъствуват.

              (… … … ); Все пак, обаче, много по-силните мотиви, поради които съм заинтересован да получа въпросната документация са тези, че аз и почти две трети от българското население

              желаем да узнаем истината относно причините за несъмнения за нас факт,

              че през последните две десетилетия в България се извършва пределно очевиден геноцид над българското население,

              който очевиден за нас геноцид

            не е очевиден единствено за управляващите кръгове на САЩ и на Европейския съюз;

    а последният факт, поне според мен, несъмнено се дължи на това, че

    става въпрос за някаква степен и форма на съучастничество.

    (… … … … … … … … … …)

    В тук „пропуснатият” текст е дадено обширно конкретно описание

              на моята среща

              с държавния секретар на САЩ Джеймс Бейъкър

              и неговият секретар по сигурността Боб Хътчингс.

     

              В този доста обширен текст НАКРАТКО става дума за това, че по повод моето категорично гледище, че

              ОНЕЗИ ОТДЕЛНИ И КОНКРЕТНИ ФУНКЦИОНЕРИ НА ПРЕСТЪПНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ,

              КОИТО СА ИЗВЪРШИЛИ ОТДЕЛНИ, КОНКРЕТНО И НАДЛЕЖНО ДОКАЗАНИ ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ,

              ТРЯБВА ДА ПОНЕСАТ СЪОТВЕТНАТА НАКАЗАТЕЛНА И РЕПАРАТОРНА ОТГОВОРНОСТ;

              НО ЧЕ ЗА РАЗЛИКА ОТ ЖЕСТОКИТЕ НЕЧОВИШКИ КОНЦЛАГЕРНИ И ЗАТВОРНИЧЕСКИ УСЛОВИЯ, ПРИ КОИТО ТЕ БЕХА ПОСТАВИЛИ МЕН И ТАКИВА КАТО МЕН,

              КАТО ИЗРАЗ НА ХУМАННОСТТА НА НОВОТО ВРЕМЕ, АКО ТОВА ЗАВИСИ ОТ МЕН, ТЕ ЩЕ БЪДАТ НАСТАНЕНИ В ЗАТВОРИ ОТ ХОТЕЛСКИ ТИП „ШЕРАТОН”;

     

    И ЧЕ ПО ПОВОД И ВЪВ ВРЪЗКА НА ТОВА МОЕ НАПЪЛНО БЕЗУПРЕЧНО ЮРИДИЧЕСКО И ХУМАННО ГЛЕДИЩЕ

    високопоставеният американец пределно ясно ми даде да разбера, че той не е доволен от този мой юридически и хуманно напълно беузупречен отговор;

     

              И че той, всъщност, изрично и ясно ми даде да проумея, и да осъзная,

    че официалната политическа и държавна американска стратегия е насочена

    СЪВСЕМ НЕ КЪМ СПАЗВАНЕ НА ПРАВОТО,

                      А СРЕЩУ САМОТО ПРАВО,

    НАЙ-ГЛАВНИЯТ ЕЛЕМЕНТ НА КОЙТО Е ИМЕННО ОТГОВОРНОСТТА ЗА ПРЕСТЪПНИТЕ ДЕЯНИЯ.

     

    Впрочем, във визираният текст съм посочил, че за да мога по-бързо и по-лесно да асимилирам и да осъзная този именно факт, на мен ми е „помогнало” „едно напълно случайно, но доста важно за мен обстоятелство”.

              Няколко години преди това бях гледал някакъв американски филм, отнасящ се за следвоенна Япония, в който сюжетът бе изграден върху това, че

            след капитулацията на т. нар. „японски милитаризъм”

            американската окупационна власт не само е възложила извършването на демилитаризацията именно на своите доскорошни противници – милитаристите;

           не само не е защитила от избиване и репресии онези японци, които по време на войната са били техни естествени съюзници;

            но дори е разконспирирала някои от своите най-видни агенти

            и е дала възможност и дори препоръка на “демилитаризиращите се милитаристи” да ги убият.

    Виж: ***Янко Янков, Легитимните основи на политическата власт в България, С., „Янус”, 2007, 491 с. ISBN-10: 954-85-50-14-8, ISBN-13: 978-954-8550-14-7, формат формат 70 х 100 х 16 (голям формат), Глава VІ, §3. Маскарадът „Американска подкрепа на опозацията, с. 336-352;

    ***Виж: 2012-12-03, Маскарадът „Американска подкрепа на опозицията” – първа част

    https://www.eurochicago.com/2012/12/maskaradat-amerikanska-podkrepa-na-opozitsiyata-parva-tchast/

    http://iankov.blogspot.bg/2012/12/3.html

    ***Виж: 2012-12-03, Маскарадът „Американска подкрепа за опозицията“ – втора част,
    http://iankov.blogspot.com/2012/12/blog-post.html
    https://www.eurochicago.com/2012/12/maskaradat-vamerikanska-podkrepa-na-opozitsiyatav-v-vtora-tchast/
              ***Виж: 2012-12-03, Маскарадът „Американска подкрепа за опозицията“ – трета част,
    http://iankov.blogspot.com/2012/12/blog-post_3.html
    https://www.eurochicago.com/2012/12/maskaradat-vamerikanska-podkrepa-na-opozitsiyatav-v-treta-tchast/
                ***Виж: 2012-12-03, Маскарадът „Американска подкрепа за опозицията“ – четвърта част,
    http://iankov.blogspot.com/2012/12/blog-post_9603.html
    https://www.eurochicago.com/2012/12/maskaradat-amerikanska-podkrepa-na-opozitsiyata-tchetvarta-tchast/
            Така, в контекста на горното, тук и сега Ваше Превъзходителство, аз изрично и пределно ясно Ви питам:

            „Защо, спрямо мен и спрямо моите най-близки хора ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ ЧЕТВЪРТ ВЕК САЩ ПРОВЕЖДАТ СЪЩАТА ИЛИ АНАЛОГИЧНА НА ЯПОНСКАТА

            СТРАТЕГИЯ НА СИСТЕМАТИЧНО СЕЛЕКТИВНО УНИЩОЖЕНИЕ?

     

    ІІ.

                Също така ВИ ПРИПОМНЯМ, Ваше Превъзходителство, ЧЕ:

                ТЪЙ КАТО,

                (както много добре знаят Вашите дипломатически предшественици, а и Вие би трябвало да знаете)

              АЗ ИМАМ ГОЛЯМО МНОЖЕСТВО

              НЕ САМО С БЪЛГАРСКИЯ КЛАН НА КГБ,

              НО И С ЦРУ И САЩ,

              „стари сметки за уреждане“ (фр.)

              и „стари кожи за дране“ (англ.),

     

              ПРЕЗ ИЗТЕКЛИЯ

              ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ ЧЕТВЪРТ ВЕК

              НЕ СЪМ СПИРАЛ ДА ПРЕДЯВЯВАМ ПРЕД ВАШИТЕ

              ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ПРЕДШЕСТВЕНИЦИ искането

    да бъдат официално резсекретени,

    да получат официален публичен характер и

    ДА МИ БЪДАТ ПРЕДОСТАВЕНИ КОПИЯ

    от абсолютно всички документи, намиращи се в архивите на институциите на САЩ и

    отнасящи се за мен и свързаните с мен лица.

     

    ІІІ.

    Също така ВИ ПРИПОМНЯМ, Ваше Превъзходителство,

                че тъй като именно заради нашата Духовна и Идейна принадлежност към Висшите ценности на Запада и в частност към Висшите цивилизацонни ценности на Америка,

              моята и на моите семейно и фамилно близки хора житейска ежедневна Съдба и самото ни съществуване като живи същества

              са дълбоко белязани от стоварените и стоварващите се върху нас

              от Септември 1944 г. ДО ДНЕС

              ПОВЕЧЕ ОТ 600 (ШЕСТОТИН) СЛОЖНО-СЪСТАВНИ, КОМПЛЕКСНИ, МНОГОАКТНИ, ПРОДЪЛЖАВАНИ И СИСТЕМНО ИЗВЪРШВАНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ДЕЛИКТИ,

              в които по същество се съдържат НЯКОЛКО ХИЛЯДИ отделни конкретни престъпни актове (престъпления),

              извършени и извършвани с неимоверна жестокост и перверзност от професионалните бойни кадри на българския клан на съветския и съветско-руския комунизъм и неокомунизъм;

     

            и тъй като вече повече от четвърт век същите тези изверги извършват злодеянията си върху нас

            именно в контекста на непосредственото височайше одобрение и обезпечение

            на САЩ и на посолството на САЩ в България;

     

    тук и сега изрично и пределно ясно Ви питам:

            „Защо САЩ убиха традиционното Цивилизационно Величие на Америка

            и се превърнаха в комунистически Съветски Американски Щати?”

     

    ІV.

    Впрочем, Ваше Превъзходителство, както несъмнено превъзходно знаете, аз имам и още от 90-те години до днес официално съм публикувал моя отговор на тук визираните адресирани към Вас мои въпроси, но … искам да получа и Вашият отговор.

    Така, според мен:

              ***още в деня (3 декември 1989 г.) на подписването на „Малтенските Споразумения” и НАЙ-ВЕЧЕ в деня на рухването на „Берлинската стена“  

              всъщност рухна не регионално-империалната съветска комунистическа система (Съветският Съюз),

              а капиталистическата система,

              и фактически бе наложена системата

    на не по-малко жестокия, но много по-перверзен

    глобален банкстерско-мафиотски

    съветско-руско-американски

    НЕОкомунистически НЕОколониализъм;

              като така, по този начин, влезе в реално действие подготвяният в продължение на повече от едно десетилетие

              съвместен Сценарии, съгласно който

              конфронтациата между Системите завърши с конвергенция на елитите срещу собствените им народи.

     

    Впрочем, от този именно момент влезе в ход вторият етап на сценария относно Обединената Европа и интензивно бе предприето „изграждането” на Европейския Съюз като Втори Съветски съюз, не по-малко жесток, но по-перверзен от Първия.

                ***така, всъщност, рухна издигнатата от Адамс и непоколебимо въвъдената от Рузвелт като „семантичен знак” на най-дълбоката същност на държавната власт т. нар. „Американска мечта“, съгласно която не само всеки американски гражданин, но и всеки гражданин на Планетата има правото на равни и неограничени възможности за много по-добър живот, при което единствените „естествени граници” за реализуемостта на това са пределите на индивидуалните трудови способности;

                ***така, всъщност, именно Малтенският и Берлинският „ритуални моменти” встъпиха в историята като официални ритуални моменти, в които съгласно предварителната банкстерско-мафиотска договореност между икономическите и политическите елити и официалните държавни власти на Съединените щати на Америка, на СССР и на Европа

                бе убита основаната върху почтените трудови усилия автентична „Американска и Планетарна Мечта”

                и бе превърната в мечта на транстериториалните комуноидни банкстерско-мафиотски престъпници, издигнали именно престъпността като фактор на ежедневното битие

                (Виж: стр.687-768 от книгата Янко Янков, „Политически и правни учения. Основи на политикоправния генезис, Том 5, Книга 2, С., „Янус“, 2007);

                Виж: Световна криза: „Руската идея“ кастрира „Американската мечта“, http://iankov.blogspot.bg/2008/10/blog-post_25.html );

     

                ***така именно след тези два „ритуални моменти” дори там, като например САЩ, където държавата (държавната власт) наистина бе принадлежна на гражданите и на националните елити, тя (държавата, държавната власт) стана принадлежна на банкстерските транснационални корпорации и мафии.

     

                Впрочем, длъжен съм да Ви припомня, че основателно или неоснователно, но в моята научноизследователска концепция е залегнало гледището, че тук визираното, извършено през 90-те години убийство на американската и планетарната мечта, фактически е ВТОРОТО поред такова;

                и че за много по-кратък исторически период ПЪРВОТО е било станало през 30-те години, когато, впрочем, Америка е имала напълно закономерния исторически шанс да има за свой достоен държавен лидер Франклин Делано Рузвелт, който позовавайки се на доказателствата, предоставени му от прокурора на Ню Йорк Фердинанд Пекора, бе обезпечил издаването на специален закон („Glass-Steagall Act“),

                с който не само бе наказал всички банки, за които е било установено, че чрез осъществяваната от тях два несъвместими вида дейности, с които именно са били широко отворили вратите на жестоката финансова и икономическа криза,

                но и фактически бе върнал в патримониума на американския народ и на националните американски елити

                собствеността им върху държавната власт,

                която им е била отнета именно от т. нар. „банкстери” – банкерите-гангстери“.

     

    Днес, САМО ЕДИН ДЕН ПРЕДИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ВИ ЗАЯВЯВАМ:

                ***ЧЕ МАКАР И АБСОЛЮТНО НИКОГА ДА НЕ СЪМ ИМАЛ ЖЕЛАНИЕТО ДА ЖИВЕЯ В САЩ

                ИМЕННО ПОРАДИ ДЪЛБОКАТА СИ ПРИНАДЛЕЖНОСТ

                КЪМ ИСТОРИЯТА И КУЛТУРАТА НА ЕВРОПА,

    КОЯТО ИМЕННО ИСТОРИЯ И КУЛТУРА

    Е ИСТИНСКИЯТ ТВОРЕЦ НА САЩ;

               

    ***ЧЕ АКО БЯХ РЕАЛЕН (А НЕ ВИРТУАЛЕН) ГРАЖДАНИН НА САЩ И ИМАХ ПРАВОТО ДА ГЛАСУВАМ,

    ЩЯХ ДА ГЛАСУВАМ ЗА ДОНАЛД ТРЪМ,

    С НАДЕЖДАТА ИМЕННО ТОЙ ДА Е

    Новият Рузвелт,

    който да върне в патримониума на американския народ

    и на националните американски елити

    собствеността им върху държавната власт,

              която им е била отнета именно от

              НАДНАЦИОНАЛНИТЕ т. нар. „банкстери” – банкерите-гангстери

              и ТРАНСНАЦИОНАЛНИТЕ корпоративни субекти;

               

    ***ЧЕ АКО БЯХ РЕАЛЕН (А НЕ ВИРТУАЛЕН) ГРАЖДАНИН НА САЩ

                ЩЯХ ДА БЪДА КАТЕГОРИЧЕН ПРИВЪРЖЕНИК НА ВТОРАТА ПОПРАВКА НА КОНСТИТУЦИЯТА,

              И ЩЯХ ЕНЕРГИЧНО ДА УЧАСТВУВАМ В РЕАЛНОТО ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ СРЕЩУ БЕЗУМИЕТО,

              В КОЕТО ПРЕСТЪПНИТЕ НАДНАЦИОНАЛНИ (ТРАНСНАЦИОНАЛНИ) БАНКСТЕРСКО-МАФИОТСКИ ЕЛИТИ

    СА ТЛАСНАЛИ И ТЛАСКАТ САЩ.

     

    V.

    Впрочем, Ваше Превъзходителство, с настоящето мое официално писмо-меморандум, адресирано лично до Вас,

                настоявам да получа Вашият официален отговор, съдържащ Вашето становище относно така визираните проблеми.

    Приложение – съгласно текста.

     

    07 Ноември 2016 г.                          Янко Н. Янков

    .

  • Donald Trump is Elected President

    Donald Trump PresidentDonald John Trump was elected the 45th president of the United States on Tuesday in a stunning culmination of an explosive, populist and polarizing campaign that took relentless aim at the institutions and long-held ideals of American democracy.

    Mr. Trump’s win — stretching across the battleground states of Florida, North Carolina, Ohio and Pennsylvania — seemed likely to set off financial jitters and immediate unease among international allies, many of which were startled when Mr. Trump in his campaign cast doubt on the necessity of America’s military commitments abroad and its allegiance to international economic partnerships.

    Speaking at a victory party in New York, Trump was gracious toward Clinton and called for unity.

    „We owe (Clinton) a very major debt of gratitude to her for her service to our country,“ Trump said. „I say it is time for us to come together as one united people.“

    He added: „I pledge to every citizen of our land that I will be president for all Americans.“

    www.nytimes.com

    Mr Trump and his family watch the results come in

    20161109_020754

     

  • Election Day 2016: Hillary Clinton or Donald Trump

    Washington (CNN). Americans are casting their verdicts on Hillary Clinton and Donald Trump on Tuesday after an exhausting, acrimonious campaign that at times revolted the nation and tore at its fabric.

    History will be made no matter how the vote turns out. Clinton would become the first woman to win the presidency in the 240-year history of the United States. A Trump triumph would represent a massive repudiation of the Washington establishment not seen in generations.

    Both candidates argue the election presents an unusually significant choice for a divided nation. Democrats warn that Trump, with his rhetoric on race, gender and immigration, would represent a rejection of core American values. Trump insists his outsider campaign represents America’s last chance to drive out a corrupt political establishment that has turned its back on hard-working Americans.

    Polling places are now open across the country. Clinton and Trump have already voted.

    The Republican nominee cast his ballot near Trump Tower in New York City and was met with cheers and boos outside the polling station. Clinton voted at a school near her home in Chappaqua, New York, with former President Bill Clinton.

    20161108_173131-1

    By 9 p.m. Eastern time, voting had ended in more than three dozen states that together represent 429 electoral votes.

    20161108_193536

    Clinton was projected to win the District of Columbia, Delaware, Illinois, Massachusetts, Maryland, New Jersey, New York, Rhode Island and Vermont, giving her 97 electoral votes, according to the Associated Press.

    Trump locked down Alabama, Arkansas, Indiana, Kansas, Kentucky, Mississippi, Oklahoma, South Carolina, South Dakota, North Dakota, Tennessee, Texas, West Virginia and Wyoming, racking up 125 electoral votes.

    Voting also ended in the key swing states of Arizona, Colorado, Florida, Georgia, Michigan, New Hampshire, North Carolina, Ohio, Pennsylvania, Virginia and Wisconsin. But those pivotal states were too close to immediately call.

    Donald Trump will win the key state of Ohio. The Ohio victory is especially important for Trump as no Republican has won the White House without taking the Buckeye State. That result and his strong position in Florida make it increasingly possible Trump has a path to the 270 electoral votes needed to win.

    Donald Trump has completely turned the tables on Hillary Clinton, and the race is extremely close.

    His wins in Ohio,  North Carolina and Florida have put a tremendous amount of pressure on Mrs. Clinton to hold traditionally blue states, and her grip on states like Pennsylvania, Michigan, and Wisconsin is shaky. Mr. Trump only needs to win one of those states to have Mrs. Clinton on the electoral ropes.

    Trump wins Wisconsin — a state that hasn’t voted for a Republican for president since Ronald Reagan in 1984.

    20161108_221440

    The Republican candidate was victorious in the Republican strongholds of Utah, Alabama, Kentucky, South Carolina, Nebraska, Indiana, West Virginia, Mississippi, Tennessee, Oklahoma and Texas.

    And he took Georgia, Missouri, Montana, Louisiana, Arkansas, Kansas, North Dakota, South Dakota, Idaho and Wyoming – all solidly conservative states

    Mrs Clinton won the Democratic heartlands of California, Oregon, New York, New Jersey, Connecticut, Massachusetts, Maryland, Vermont, Delaware, Illinois, Rhode Island, Hawaii, Washington, Maine and District of Columbia, as well as New Mexico and Colorado.

    20161109_022212

  • Гласуването в чужбина премина с хаос, нерви и скандали

    Хиляди чакаха с часове пред урните в европейските столици. Стълпотворение имаше и в Турция, където секциите останаха 35

    Диян Иванов, в. „Сега“

    829736-l

    Избирателите – и в България, и в чужбина (на снимката гласуване в Амстердам) – извиха дълги опашки пред секциите. На места чакането пред урните отне над 2 часа, като привечер във Франкфурт на опашката имаше над 400 души. Наблюдателите обясниха задръстването пред избирателните секции с повишената избирателна активност, която вероятно се дължеше на задължителния характер на президентския вот. Заради липсата на адекватна разяснителна кампания много избиратели така и не разбраха, че няма да бъдат санкционирани по никакъв начин, ако пропуснат едно гласуване.

    Опашка от гласоподаватели в Дес Плейнс, Чикаго. Снимка: Петранка Стаматова
    Опашка от гласоподаватели в Дес Плейнс, Чикаго. Снимка: Петранка Стаматова

    С километрични опашки, много нерви и скандали премина гласуването на българите зад граница във вота за президент и референдума. Хората се редяха с часове пред урните, което показа, че изборната администрация не се е справила с организацията в чужбина. Стълпотворения очаквано имаше в Турция, където парламентът ограничи секциите до 35. Но подобна бе ситуацията и в страни от Евросъюза, макар в крайна сметка депутатите да разрешиха повече секции на негова територия. От ЦИК оправдаха хаоса с нуждата от попълване на две декларации – за вота и националното допитване. С тях избирателите удостоверяваха, че няма да гласуват втори път и в повечето случаи ги разписваха на място. Към края на деня се оказа, че и бюлетините са свършили на места.

    Опашка пред секцията в Южен Уимбълдън в Лондон. Снимка: Гергана Манолова, Фейсбук
    Опашка пред секцията в Южен Уимбълдън в Лондон. Снимка: Гергана Манолова, Фейсбук

    Доста тежко бе положението в Лондон, където и на предишни избори се стигаше до опашки. Времето в британската столица бе лошо, което принуди хората или да се отказват, или да пътуват до други секции в града, където обаче навалицата не бе по-малка. Опашките се образуваха малко след началото на изборния ден. „Пълен потрес. Чакаме над 3 часа, по едно време жена ми се скри в колата, не можеше да мръзне“, оплака се Димитър Тодоров, който е от 8 години живее във Великобритания.

    Огромни опашки имаше в посолството ни в Париж, както и в Прага, Лисабон, Атина, Милано и други големи европейски градове с българска диаспора. „Пътувахме три часа до секцията. И тук се позабавихме около един“, оплака се Женя Иванова, живееща в Германия. Макар да е в ЕС, гласуването в Германия бе възпрепятствано, тъй като разрешението за разкриване на урни става до 2 месеца преди вота, а „благословията“ на българския парламент дойде по-късно.

    Опашка пред българското посолство в Париж. Снимка: Найо Тицин, Фейсбук
    Опашка пред българското посолство в Париж. Снимка: Найо Тицин, Фейсбук

    Не по-малка бе и истерията в Турция. „Втори час чакаме, как една секция ще стигне за толкова много хора“, заяви българска изселничка. В истанбулския квартал „Авджълар“ бе разкрита една урна срещу пет на миналия президентски вот. Наложи се транспортиране на избиратели между секциите. Някои от тях попълваха декларациите и си тръгваха с надежда все пак да гласуват в края на деня. Много напрежение имаше в Бурса, където е най-многочисленият контингент от хора с български произход. Изселнически организации заплашиха, че ще отнесат въпроса до европейските институции. Вотът в Турция стана повод Патриотите от ВМРО, НФСБ и „Атака“ да поискат вчера по обяд спиране на гласуването там. „Има сигнали за нередности в Бурса, Истанбул, Текирдаг, Одрин, Люлебургаз и Чорлу“, обявиха те. Основното недоволство на националистите бе, че до секциите в Турция не се допускат наблюдателите им, освен това трети лица попълват декларациите на изселниците. От ЦИК обявиха, че не е незаконно декларациите да не се попълват лично – достатъчно било подписът да е собствен.

    Пред секцията в Сътън, Лондон. Снимка: Гергана Манолова, в. "Дневник"
    Пред секцията в Сътън, Лондон. Снимка: Гергана Манолова, в. „Дневник“

    АКТИВНОСТ

    Най-висока зад граница бе избирателната активност в Турция, следвана от Великобритания, Испания и Германия. Предварителните данни сочеха, че президентският вот събира повече интерес от референдума.

    .

  • Новини от изборния ден. Вероятно ще има балотаж
    Снимка: Нова ТВ
    Снимка: Нова ТВ

    26.2% изборна активност към 13 ч.в президентските избори, 22.79% – на референдума

    26.2% изборна активност към 13 ч.в президентските избори в страната, съобщи говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.
    22.79% са гласували на референдума, което означава, че 1 557 444 избиратели вече са участвали в допитването.
    На частичните избори в столичния кв. „Младост” активността е 22.44%.

    В Турция към 10 ч. българско време в Истанбул са гласували 1165 души, а в Бурса 1430.

    У нас – към 10 ч. в Старозагорска област правото си на глас са упражнили 32 709 души. Избирателната активност е 10.88%. Най-висока избирателна активност е регистрирана в община Опан – 16.11%. В община Стара Загора тя е 10.72%. Община Казанлък – 10.78%. Община Раднево – 12.69%. Община Братя Даскалови – 13.96%. Община Гълъбово – 14.24%. Община Павел баня – 11.90%. Община Мъглиж – 7.84%. Община Гурково – 11.36%. Община Николаево – 11.66%. 8,67 % е избирателната активност за президентските избори в Русенска област към 10 часа, съобщи председателят на РИК Мирослава Маркова. За референдум активността е по-ниска – 5 %.

    До момента е постъпила една жалба от Две могили, свързана с печатите, които се поставят на бюлетината. Жалбата е, че бил е поставен само един, а не два печата. РИК са се произнесли да се спазват разпоредбите и са обърнали внимание на членовете на СИК за пропуска. Тази бюлетина ще се смята за недействителна. В Ловеч избирателната активност е висока тази сутрин, пред секциите се образуват опашки, уточни БНР. В 12 от секциите в Ловеч за първи път се гласува машинно. Под десет на сто е избирателната активност в област Благоевград по данни от 10 часа тази сутрин, най-висока към този час е тя в община Банско-16.4%, следва Белица-15.9 на сто, най-ниска е в Благоевград – 4.6 процента, следва Сатовча с 5.5.

    Потребители в социалните мрежи споделят, че в големите градове се чака около час, за да се гласува.

    Патриотите поискаха спиране на вота в Турция

    „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ поискаха спиране на изборния процес в Турция „заради десетки сигнали за нарушения при провеждането на изборите“. Коалицията е изпратила жалби до ЦИК за нередности в секции в Бурса, Цариград, Текирдаг, Одрин, Люлебургаз и Чорлу.

    От репортаж на Нова тв от Бурса се разбира, че трети лица попълват декларациите за гласуване на българските изселници, а в изборните помещения масово се говори на турски. Репортерите отбелязаха, че в секциите не се забелязват наблюдатели и застъпници. От ЦИК заявиха, че са изпратени спешни разпореждания към секционните избирателни комисии в секциите да се говори само на български.

    Патриотите се възмущават, че наблюдателите им не се допускат до секциите. „Ясно е, че изборният процес в Турция е опорочен, за което предупреждавахме отдавана. В отговор на манипулациите трябва да бъде спрян изборният процес“, казва се в прессъобщение на коалицията.

    Борисов събира министрите в Бояна тази вечер

    Премиерът Бойко Борисов събира министрите от кабинета си на среща тази вечер при него в Бояна, съобщи „Дневник“, цитирайки източници в правителството. ГЕРБ не потвърждава официално за такава среща.

    Очаква се, че на срещата, на която ще се обсъждат изборните резултати, да присъства и ръководството на ГЕРБ. Според някои от източниците срещата е била насрочена още през седмицата.

    Борисов вече няколко пъти коментира, че ако кандидатът на ГЕРБ не спечели, той ще подаде оставка и ще се върви към предсрочни избори. Още в средата на юли заяви, че „ако загубя президентските избори като партия, вечерта обявявам предсрочни избори, защото това ще означава, че в държавата има ново усещане за властта“.

    Източник: в. „Сега“

    ––––––––––––––––––––––––––

    Кой ще бъде новият президент на България? С голяма вероятност това ще стане ясно след балотаж, но каква подкрепа събират кандидатите в гласуването днес – ще може да проследите през целия ден в профилите на „Дневник“ във „Фейсбук“ и „Туитър“.

    И на тези избори забраната медиите да огласяват данни преди официалното приключване на изборния ден не беше отменена в Изборния кодекс. В „Дневник“ винаги сме имали проблем – как едновременно да успеем да спазим закона и да информираме читателите си и тъй като забраната не обхваща лични блогове и социални мрежи – ще получавате данни там.

    Вижте първи резултати за президентските избори в профилите ни във „Фейсбук“ и „Туитър“, и как се движи активността и подкрепата по въпросите за референдума.

    Източник: „Дневник“

    .

  • Днес е Архангелова задушница

    Днес 5 ноември е Архангелова (мъжка) задушница – една от трите задушници, които православните християни почитат всяка година. Тя се отбелязва в съботата преди празника на Св. Архангел Михаил, който се чества на 8 ноември.

    На Архангелова задушница се раздават вино, варено жито, питки (или хляб), пилешко, агнешко или въобще месо, дребни сладки, бонбони, ябълки и други плодове, кекс, но всъщност можете да подадете, каквото пожелаете. Освен на близките, се раздават и на хората около съседните гробове, дори и да са непознати. Житото символизира възкресението, хляба и виното – за спомен на Христовата жертва за нас. Поменът, който се прави, е и възпо менание на живите за починалия, че не е забравен.

    Архангелова задушница

    Във всички енории на Българската православна църква ще бъде отслужена обща панихида и заупокойна молитва за Архангелова задушница. Отбелязвана в събота преди големия празник Архангел Михаил на този ден се отдава почит към мъртвите. Архангелова задушница е последната Голяма задушница в църковния календар. Тя е наричана още мъжка или войнишка. На този ден отдаваме признателност и почитаме паметта на българските военнослужещи, загинали във войните. На общата трапеза на гробищния парк се поставят седем различни ястия. Първата хапка се дава за „Бог да прости”. На Архангелова задушница Българската армия отдава почит на загиналите български воини. Ритуалът се провежда от 1924 година. Прекъснат е през 1946 година. Тогава в молитвите си се сещаме за мъжете на България, оставили костите си в Македония, по сипеите на Мека Црев и Гургулят, край Булаир, Чаталджа и Люлебургас, в равните полета на Добруджа – край Кубадин, Кочмар, Карапелит и езерото Туркоайа, в Завоя на Черна, край бреговете на Дойран и по скалите на Мокра планина и Галичица. Предвижда се във Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища да бъде отслужена заупокойната молитва. На ритуала в София ще присъстват върховният главнокомандващ Българската армия президентът Росен Плевнелиев.

    На ритуала в София ще присъстват министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната генерал Константин Попов, командирите на Сухопътните войски и Военновъздушните сили генерал-майор Андрей Боцев и генерал-майор Цанко Стойков, представители на ръководството на Министерството на отбраната, висши офицери, членове на военнопатриотичните съюзи. Панихида по повод Архангелова (мъжка) задушница ще бъде отслужена в градовете Пловдив, Карлово, Плевен, Асеновград, Варна и Бургас. На ритуала ще присъстват представителни части от видовете въоръжени сили.

    www.24chasa.bg/novini

  • Режимът на Кадафи е заразил със СПИН децата в Бенгази. Медицинските ни сестри са невинни

    Режимът на Кадафи е заразил със СПИН децата в болницата в Бенгази в аферата, в която бяха обвинени българските медицински сестри.

    Както винаги сме твърдяли на страниците на Еврочикаго – нашите медицински сестри са невинни за заразяването на децата със СПИН.

    Двама бивши високопоставени представители на режима на Муамар Кадафи са заразили с вируса на СПИН децата в болницата в Бенгази, пише в тефтера на бивш либийски премиер Шукри Ганим.

    Разкритията идват близо 10 години след освобождаването на българските медицински сестри и палестинския лекар, които бяха невярно обвинени за тази епидемия. Припомняме техните имена Това са Кристияна Вълчева, Нася Ненова, Валентина Сиропуло, Валя Червеняшка, Снежана Димитрова и Ашраф ал-Хаджудж. Те лежаха в либийски затвор от 1999 до 2007 г. и бяха освободени благодарение на активна кампания на Франция.
    Мадицинските сестри в Либия

    Записките са открити след смъртта на Ганим през 2012 г.

    В тях той разказва, че през 2007 г. бил посетен от Мохамед ел Кадар, член на анкетната комисия на Либия, която разследва освобождаването на медицинските сестри. Според Ел Кадар при разпит в комисията шефът на военното разузнаване Абдула Сенуси заявил, че заедно с шефа на либийските тайни служби Муса Куса се сдобили с „епруветки със заразен вирус“ – четири за Сенуси и 27 за Куса.

    „Двамата са инжектирали вируса на децата. Тези 232 деца не са били от Бенгази, а са били доведени от болницата в Таджура“ (близо до Триполи), твърди членът на анкетната комисия пред Ганим.

    Аферата може да е била отмъщение към източния град Бенгази, който се бунтувал срещу режима на Кадафи, или да е имала за цел да представи преследваната за терористични прояви Либия като жертва, отбелязва АФП.

    Муса Куса живее в изгнание в чужбина. През септември 2012 г. Абдула Сенуси беше екстрадиран от Мавритания в Либия, където ще бъде съден.

    Ганим беше премиер на Либия от 2003 до 2006 г., а след това е бил министър на петрола.

    btvnovinite.bg, БТА

  • Мондешки със самопризнания за #Яневагейт: Записите били автентични и направени с цел рекет

    Пада основният аргумент срещу проверка на записите

    Материал на Биволъ

    14

    Вчера близкият до властта и депутата Делян Пеевски вестник „Труд“ публикува интервю на Петьо Блъсков и адвокат Момчил Мондешки относно Яневагейт. В интервюто Мондешки прави самопризнания, че записите са направени нарочно и съвсем съзнателно от актьорски колектив в състав: Владимира Янева, Румяна Ченалова и него самия, като радиопиеса, която да послужи за застраховка срещу „опраскване“. Тримата се разбрали:

    „да се говорят неща, които могат да звучат достоверно, хиперболизирано и как да кажа – пикантно за определени хора… В записите използвахме имената на влиятелни хора, за които това можеше да е окаже проблем вбъдеще.“

    Тези думи звучат директно като умишлено действие за шантаж и изнудване. Със самопризнанията си Мондешки директно сам вкарва себе си и двете си колежки – магистрати в състава на Глава втора „Престъпления срещу личността“, Раздел V, VI, VII, VIII от Наказателния кодекс. За нарушенията на Закона за съдебната власт и Кодекса за етично поведение на българските магистрати коментарът дори е излишен.

    А Румяна Ченалова осъществявала записите в дома си с диктофон. Като доказателство се прилагат два звукови файла, на които се чува как Ченалова казва „Как се спираше и как се прослушваше? Проба, проба“. От думите на Мондешки се разбира, че тримата участници не са били сами в пъкленото си дело, но той не желае да осветли други имена засега.

    Налице е следователно организирана престъпна група, която планирано е създавала компромати, злепоставящи и обвиняващи в престъпления по служба, търговия с влияние и липса на морал висши политици и магистрати, като премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров, шефа на ВАС Георги Колев, представляващият ВСС Димитър Узунов, шефът на Етичната комисия на ВСС Ясен Тодоров, други членове на ВСС, главен редактор на национален вестник, известен арбитражен адвокат, та дори и деловодителка и шофьор от СГС, които измъкнали по нареждане на Янева една „червена папка“. Списъкът на лицата не е изчерпателен, той непрекъснато се разширява. Съвсем основателно може да се счита, че жертвите на подготовката за извършване на престъпление са доста широк кръг наистина на влиятелни личности, но и на обикновени познати и колеги на участниците. Сега остава да видим, дали мишените на нарочно направените компромати (според Момчил Мондешки) ще потърсят правата си и ще дадат поне под граждански съд заговорниците!? И ако не го направят, то какъв пример ще дадат за законност и спазване на законите в България!?

    Според самопризнанията на Мондешки от този „Труп-ен сценарий“ се разбира, че той сериозно самоинкриминира тримата заговорници в „подготовка за изнудване чрез злепоставяне на хора на властови позици“. Ако допуснем, че интервюто отразява действителните факти и обстоятелства, действията на участниците са предварително подготвяни, обмисляни и осъществени съвсем умишлено. Това дава достатъчно основания да се счита, че става въпрос за подготовка за извършване на престъпление. Най-сериозните претенции могат да бъдат повдигнати към главната героиня в радио-пиесата – Владимира Янева, след това към самия Мондешки, а Румяна Ченалова би могла да мине почтни „метър“ защото е най-въздържана, вероятно заета с качеството на записа 😉 В сюжетната линия „най-интелигентното същество очевидно е кучето“, както отбелязва бившия правосъден министър Христо Иванов в свой коментар във Facebook., защото то не би могло да бъде обвинено в никакви незаконни и антиморални действия. Тъй като, по твърденията на Мондешки, именно Христо Иванов е човекът, който би трябвало да е получил записите, няма как да не счетем думите му за меродавни.

    Най-важното обаче за Биволъ и за обществеността, не само в България е, че с интервюто си адв. Момчил Мондешки предоставя неопровержимо доказателство, че записите са реални, а не виртуално направени, и че отразяват действителна обстановка от реално проведени разговори, независимо с каква цел и с какъв мотив са били изговорени те!

    Прокуратурата е длъжна тутакси да възобнови проверката по случая Яневагейт, да извика Мондешки на разпит и да анализира формата и съдържанието и на новите записи, които Биволъ публикува. Прокуратурата е длъжна да стигне до истината на този огромен скандал и да установи едно от двете: Дали записите отразяват истински факти и обстоятелства, които са проверими и дават основание да се повдигнат обвинения срещу високопоставени лица в държавата, или става дума за умишлено и целенасочено извършено престъпление за набеждаване, оклеветяване и принуждаване на властимащи фигури към злоупотреба с власт или служебно положение, с цел извличане на лични изгоди и облаги. До момента прокуратурата не проявява никакво желание да провери истината по този набрал голяма полулярност и в международен план скандал в съдебната ни система. Основният аргумент беше, че не е ясно дали записите отразяват реално проведени разговори, независимо от предоставената на следствието авторитетна експертиза от страна на Биволъ. В същото врема медиите на Делян Пеевски панически се опитваха да отклонят общественото внимание от темата, с неверни и клеветнически опорни твърдения срещу нашия екип и медия. Постигнаха обаче обратния ефект.

    Разбира се, версията на Мондешки звучи като съшита с бели конци. Според Биволъ тя е резултат на паника, заради непубликувани все още части от разговорите, които ще хвърлят доста нелицеприятна светлина върху влиятелните „жертви на шантажа“. Дори да допуснем, че тримата записващи се са завършили висша школа по актьорско майсторство и проявяват неочакван талант, за да звучат достоверно, има външни събития и намеси като разговори с трети лица, които са напълно и валидно проверими. За съжаление, отказът на Прокуратурата да ги провери е сам по себе си твърде красноречив.

    Записите с гласа на Ченалова, които са публикувани в „Труд“, също са съмнителни и съдържат следи от монтаж, които се чуват и с просто ухо. Един бърз анализ на честотната лента показва, че те са правени с микрофон с честотна лента до 12 Khz. А всички записи публикувани от Биволъ имат едни и същи характеристики до 16 Khz.

    Честотната лента на микрофона, с който са правени всички записи публикувани от Биволъ е до 16 khz.

    Честотната лента на микрофона, с който са правени записите, публикувани в Труд е до 12 khz. Стойностите над 18Khz са от психоакустичния кодек използван при компресията

    Сравнихме и записа, публикуван в друга медия на Пеевски, на който Ченалова говори с врачка. Той също бе представен по-рано като „доказателство“, че съдийката е записвала разговорите. Този запис се оказва правен с микрофон, покриващ честоти до 20 Khz.

    Честотната лента на микрофона, с който е правен запис на Ченалова и врачка, публикуван в Блиц, е до 20 khz.

    Дали Ченалова сама е записвала тази богата аудиопродукция с три различни микрофона, в крайна сметка трябва да каже разследването. Това, което със сигурност обаче може да се твърди е, че записите, публикувани от Биволъ, не са монтирани и че са автентични като съдържание. Вече го твърдят две от участващите лица – Ченалова и Мондешки. Остава да чуем и „основната актриса в компроматната пиеса“ – Владимира Янева, която засега пази мълчание.

     

    Записите на разговорите, приложени към този материал на Биволъ, могат са чуят в сайта на Биволъ.

    .

  • Как се унищожава един народ
    Ст. Николова
    Стела Николова

    Гониш кадърните и умни хора извън страната, като не могат да си намерят добре платена работа, освен в държавната администрация, т.е. на твое подчинение. Режеш възможността им да гласуват на избори, нищо, че те могат да гласуват само за това, което им се предлага в страната, а то пак е под твой контрол. По-лесно е без тях – без изненади. Един милион администрация – държавна, общинска и семейства гласува за НАС. Останалите да си пръскат вота.

    Държиш в зависимост населението, като работещи бедни. От страх да не загуби работата си, никой не шуква. Болшинството са заробени с кредити, а частните съдия изпълнители и банките имат чл. 417 от ГПК, нищо, че противоречи на еврозаконодателството.

    Убиваш бизнеса. Страната само на думи има пазарна икономика. Тук могат да оцелеят само фирмите, приближени до властта. На останалите пращаш проверки от десетките държавни институции, призвани да убият всякакъв напън за частен, нерегулиран от ТЯХ бизнес.

    Въвеждаш хиляди регулации, не спазваш законите, но народът няма сили, нито пари да си търси правата по съдебен ред.

    Скапваш образованието, изваждаш на пазара на труда все повече неграмотни, които не могат да се реализират и единствената им алтернатива е да чакат социални подаяния.

    Даваш на учителите мизерни заплати и им се подиграваш в Арена ”Армеец”, като си ги докарал там на разноски на данъкоплатците или на Европа.

    Ти си велик, те могат само да ръкопляскат, нямат думата!

    “Четири крака – да, два крака – не”

    Чалгализираш нацията.

    Кебапчета бира и сръбска или Димитровградска музика.

    Променяш ценностната система на населението.

    Не е важно дали си умен, а каква кола караш и колко пари изкарваш, независимо как, и кого познаваш, разбира се!

    Да не ти пука колко ТЕ крадат, важното е ти да имаш за храна и екскурзия до Анталия на ултра ол инклузив.

    Убиваш съдебната система.

    Крадеш колкото си искаш, но няма кой да ти повдигне обвинение, нито пък да те осъди.

    Купуваш съдии, прокуратурата е твоя и ти си вечен господар на малоумен и пасивен, страхлив и покорен народ!

    Купуваш медиите, които не са твои, просто са на хранилката ти. Няма бизнес, различен от твоя, който да подкрепи опозиционна преса. Малцината журналисти, които посмяват да ти се опълчат, са заглушавани от болшинството ти медии, които бълват рязане на лентички, процентни успехи и видими резултати.

    Гледам филма “Горяни” по БНТ.

    Заловена група на нелегално преминаващи през границата – 5 човека – бръснар, хлебар, два ученика 7-ми клас и един 6-ти  – убити!!!

    Къде е този народ?

    Къде са тези българи с достойнство и готови на борба, за да не бъдат поробени?

    Бяха убити – от “Белене”, от ДС, от статуквото, което не си е отивало.

    Днес, българинът покорно е навел глава и му е все едно кой го управлява, стига да има хляб на масата и бира в хладилника.

    Днес от гордият народ не е останал и помен.

    Няма хора, които да са готови да излязат на площада, а камо ли в нелегалност, да говорят истината и да се борят за свободата да живеят нормално.

    Ние сме в робство!

    ТЕ са несменяеми – държат и хляба, и ножа!

    Ние мълчим – удобно е и не изисква усилия!

     

    Стела Николова

    Източник: Forumat-bg.com

  • Правозащитникът проф. Янко Янков: Обвинителна реч

    Известният български правозащитник и политически затворник проф. Янко Янков е публикувал в блога си обвинителна реч до Софийски градски съд, 115 състав, във връзка с Административно наказателно дело № 3052/2016 г. Юристът проф. Янков е привлечен като обвиняем по въпросното дело, но речта му не е защитна, а обвинителна. 

    Проф.Янков

    До Софийския Районен Съд,
    115-ти състав, Административно наказателно дело № 3052/2016 г.,
    Насрочено за 31.10.2016 г., 15.00 часа, Бул. „Драган Цанков”, № 6

    Янко Николов Янков –

    гражданско лице – гражданин на България и на Европейския съюз

    (имащ легитимният статус на самостоятелен индивидуален субект на Международното право

    – тъй като съгласно Решение от 05 Февруари 1963 г. на Съда на Европейските общности по дело 26/62, Rec., 1963, p.3, concl. K.Roemer,

    Общността представлява НОВ ПРАВЕН РЕД В МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО, в полза на който държавите са ограничили суверенните си права и като СУБЕКТИ НА ТОЗИ НОВ РЕД НА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО ВЕЧЕ СА ВСТЪПИЛИ НЕ САМО ДЪРЖАВИТЕ-ЧЛЕНКИ, НО И ТЕХНИТЕ ГРАЖДАНИ);

    Академик, почетен член на Сръбската Кралска академия на науките и изкуствата;

    Дописен член (член-кореспондент) на Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ),

    Директор на Научния център по правни, политически науки и дипломация при БАНИ;

    ––-

    Председател на Управителния съвет на Базисния Институт за Проучване и защита на човешките права,

    Председател на Съюза на юристите-демократи

    ––––-

    ж. к. „Дианабад”, блок 4, етаж 6, ап. 38, София 1172

    Web site: http://iankov.info

    Web site: http://iankov.com

    Web site: http://velyovski.blogspot.com

    Web site: http://bg.wikipedia.org/wiki/Янко_Янков_(учен)

    Web site: http://www.librarything.com/author/iankovianko&all=1

    Web site: http://vbox7.com/collection:708949/

    Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100005417352051

    E-mail: [email protected]

    Skype: Veliovski3

    =========================================================

     

    31 октомври 2016 г. (Понеделник)

    До Софийския Районен Съд, 115-ти състав,

    Административно наказателно дело № 3052/2016 г.,

    Насрочено за 31.10.2016 г., 15.00 часа,

    Бул. „Драган Цанков”, № 6

     

    І. Преди всичко изрично и пределно ясно заявавам, че благодаря на тук визирания, така наречен „Съд” за решението му да ме призове

                ТОЧНО НА ТАЗИ ДАТА КАТО ОБВИНЯЕМ

                по това така наречено „Съдебно дело”.

                ТОЧНО НА ТАЗИ ДАТА, сутринта на 31 Октомври 1989 г.,

                СЛЕД ШЕСТ (6) ГОДИШЕН НЕИМОВЕРНО КОШМАРЕН „престой” в зловещите килии на Софийския, Пазарджишкия и пак Софийския Централен затвор

                АЗ БЕХ ОСВОБОДЕН и още на 17-тата минута бех в сградата на Посолството на САЩ, а на 24-тата минута

                бех приет лично от двамата най-високопоставени американски дипломати – Посланика Сол Полански и политическия секретр Маршал Харис.

                Оттогава до днес поне няколко десетки пъти съм имал т. нар. „удобен публичен повод”  да популяризирам този факт и да им благодаря за това, че и двамата, изрично и пределно ясно ми казаха и ми дадоха да разбера, че за мое и за тяхно лично (частно) съжаление,

                между съветските и американските специални служби (КГБ и ЦРУ) е било постигнато „джентълменско” споразумение, което съвсем скоро ще бъде оформено и като официално международно Споразумение между СССР и САЩ,

               съгласно което по абсолютно никакъв начин няма да бъде позволено на нито един от пострадалите от престъпния режим на Съветската Империя на Злото

              НЕ САМО да получи наказателно и репараторно Правосъдие,

              но и да получи каквато и да е висока професионална реализация както в България, така и в САЩ и в Западна Европа;

                тъй като:

                ***конфронтацията между Системите ще завърши с конвергенция на елитите срещу собствените им народи;

                ***и особено лица като мен, с особено висока професионална специализация в сферата на правните и политическите науки, каквато именно е моята професионална сфера,

                би бил изключително опасен „инструмент” или „оръжие” срещу реализирането на Височайшето Споразумение.

                {Впрочем, наскоро след това вторият дипломат, Маршал Харис, демонстративно-публично напусна дипломатическата си рабата и стана съветник на крайно десния сенатор Боб Доуъл, а после стана университетски преподавател}.

                Така, всъщност, се оказа, че аз съм попаднал в класическата, описана още от Шекспир ситуация – че целият Свят е Затвор, че аз, всъщност,

                съм бил освободен от Регионалния Затвор на Интернационалната комунистическа Съветска Империя на Злото,

                и съм „прекрачил прага” в предверието на

                Световния Затвор на Транснационалната НЕОкомунистическа БАНКСТЕРСКО-МАФИОТСКА Империя на Злото,       

                В НЕПОСРЕДСТВЕНОТО ИЗГРАЖДАНЕ И ФУНКЦИОНИРАНЕ на която ще ми се наложи да участвувам

                ИЛИ КАТО ПРЕСТЪПЕН СЪУЧАСТНИК,

                ИЛИ КАТО КАТЕГОРИЧЕН ПРОТИВНИК.

     

    ІІ. Благодаря на тук визирания, така наречен „Съд” за решението му да ме призове КАТО ОБВИНЯЕМ по това така наречено „Съдебно дело”,  с което, всъщност, ми даде поредния „повод” да „актуализирам” моята лична и семейна „статистика” съгласно която

                моята и на моите семейно и фамилно най-близки хора

                житейска ежедневна Съдба и самото ни съществуване като живи същества

                са дълбоко белязани от стоварените и стоварващите се върху нас

                от Септември 1944 г. ДО ДНЕС

                ПОВЕЧЕ ОТ 600 (ШЕСТОТИН) СЛОЖНО-СЪСТАВНИ, КОМПЛЕКСНИ, МНОГОАКТНИ, ПРОДЪЛЖАВАНИ И СИСТЕМНО ИЗВЪРШВАНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ДЕЛИКТИ,

                в които по същество се съдържат НЯКОЛКО ХИЛЯДИ отделни конкретни престъпни актове (престъпления),

                извършени и извършвани с неимоверна жестокост и перверзност  

               от професионално престъпния БЪЛГАРСКИ КЛАН на съветско-руските БОЙНИ КАДРИ,

               които през изтеклият вече повече от четвърт век са и ПАРТНЬОРСКИ БОЙНИ КАДРИ

               и на САЩ и на Втория Съветски Съюз – Европейския Съюз.

     

    ІІІ. Благодаря на тук визирания, така наречен „Съд” за решението му да ме призове КАТО ОБВИНЯЕМ по това така наречено „Съдебно дело”,

                ЗА ДА МИ ДАДЕ поредния организиран от

                НОВАТА      (вече не само Интернационална, но и Транснационална Банкстерско-Мафиотска) 

                ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ

                официален СЪДЕБЕН ПОВОД

                да не забравям КАКТО нищо от онова, което е било извършвано от уж вече несъществуващата стара Държавна сигурност, ТАКА и нищо от това, което е извършено и се извършва от НОВАТА БАНКСТЕРСКО-МАФИОТСКА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. 

                Така, тук и сега официално и публично, в тази уж „Съдебна зала”, ще цитирам част от текста на едно от моите многобройни писма до Министъра на вътрешните работи.

    (… … … … … )ИЗРИЧНО И ПРЕДЕЛНО ЯСНО ДЕКЛАРИРАМ:

              ***че отделно от предишния „традиционен” интензитет на престъпните посегателства срещу мен и мойте най-близки хора,

              през изтеклата една години точно трима души професори от СУ, с които се познаваме от много, много отдавна,

              са ми казали, че ИМ Е КАЗАНО ДА МИ КАЖАТ,

              че ИНТЕНЗИТЕТА И СЪДЪРЖАТЕЛНАТА СЪЩНОСТ на моите изключително многобройни официални писмени искания за Правосъдие, адресирани не само до българските държавни институции, НО И ДО МНОЖОСТВО ЧУЖДЕСТРАННИ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ МИСИИ (ПОСОЛСТВА) В СОФИЯ,

              ВЕЧЕ СА ДОСТИГНАЛИ ВИСОКО НЕПРИЕМЛИВА ИЛИ ДОРИ „ОПАСНА” ЗА МАФИОТСКАТА ДЪРЖАВНА ВЛАСТ „КРИТИЧНА ТОЧКА”;

              ***И ЧЕ АКО НЕ СПРА ДА ПИША ЩЕ МИ „СЕ СЛУЧАТ СЛУЧКИ”,         ИМАЩИ МНОГО ПО-ДРАСТИЧЕН ХАРАКТЕР

              от ОСАКАТЯВАЩИТЕ ПОКУШЕНИЯ, извършени срещу мен на 29 Декември 1995 г. и на 21 Юни 2010 г.

              (това, второто, бе извършено ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДЕМОНСТРАТИВНО ТОЧНО ПРЕД ЦЕНТРАЛНАТА СЪДЕБНА ПАЛАТА В СОФИЯ И ПРИ ТОВА ТОЧНО ПРЕД ОХРАНИТЕЛНИТЕ ВИДЕОЗАПИСНИ МОНИТОРИ и всичките мои интензивни опити да предизвикам РАЗСЛЕДВАНЕ са завършили с ФАКТИЧЕСКИ ОТКАЗ И ПЪЛНА ЛИПСА НА КАКВАТО И ДА Е АРГУМЕНТАЦИЯ),

              а също така и от многобройните оперативни мероприятия срещу членовете на семейството ми.

    Отделно от горното ПОСОЧВАМ, че през последните няколко месеци с мен са се случили няколко „случки” или „събития”,

              имащи характера на демонстративно пределно ясни т. нар. „оперативни семантични послания,  предупреждения и ДИРЕКТНИ заплахи,

              за т. нар. „вразумяване” или „затворническо дисциплиниране” в стил „АКО НЕ СЕ ПОДЧИНИШ, НЕ РАЗЧИТАЙ ДА ОСТАНЕТЕ ЖИВИ ТИ И ТВОИТЕ БЛИЗКИ ХОРА”.

    Също така ПОСОЧВАМ, че така посочените „случки” или „събития” са направени в следният контекст:

             Тъй като след НЯКОЛКОМЕСЕЧНИ

             НАПЪЛНО БЕЗРЕЗУЛТАТНИ МОИ ЮРИДИЧЕСКИ ПРЕЦИЗНО ОСНОВАТЕЛНО И ЛЕГИТИМНО МОТИВИРАНИ

             протестни присъствия пред посолството на Швейцария,

             на 11 Септември миналата (2015 г.) година

             АЗ РЕАЛИЗИРАХ МОЕТО ПРАВО ДА ПОКАЖА,

             ЧЕ ПРОТЕСТНОТО СЛОВО НЕ Е САМО ДУМИ,

             ЧЕ ДУМИТЕ СА САМО ЕДНО ОТ ИЗРАЗНИТЕ СРЕДСТВА НА СЛОВОТО,

             И ЧЕ СЪЩИНСКОТО СЪДЪРЖАНИЕ НА СЛОВОТО Е ПРИСТОЙНОТО КАТЕГОРИЧНО ЯСНО ПРОТЕСТНО И ОТБРАНИТЕЛНО-ЗАЩИТНО ДЕЙСТВИЕ;

             И ЧЕ ВСЕКИ ГРАЖДАНИН НА ПЛАНЕТАТА,

             ЧИИТО ПРАВА СА НАРУШЕНИ

             И ЧИИТО ДУМИ ПРЕСТЪПНАТА ДЪРЖАВНА ВЛАСТ НЕ ИСКА ДА ЧУЕ,

             ИМА ПРАВОТО ЧРЕЗ ПРИСТОЙНИ ДЕЙСТВИЯ ДА ПОКАЖЕ НА ПРЕСТЪПНАТА ДЪРЖАВНА ВЛАСТ,

             ЧЕ НАСТОЯВА ЗА СПАЗВАНЕ НА ПРАВОТО И ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ НА ПРИНЦИПИТЕ И НОРМИТЕ НА ПРАВОСЪОБРАЗНОСТТА.

             Така, ЧРЕЗ НАПЪЛНО ПРИСТОЙНИ ДЕЙСТВИЯ АЗ СЧУПИХ ПРОЗОРЦИТЕ НА ПОСОЛСТВОТО НА ШВЕЙЦАРИЯ;

             И ТЪЙ КАТО ТОВА МИ ДЕЙСТВИЕ Е ГАРАНТИРАНО

             КАКТО ОТ МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО,

             (а тъй като след Малтенските Съглашения от 03 Декември 1989 г. България фактически и реално е КОЛОНИЯ не само на СССР/Русия, но и на САЩ)

             ТАКА И ОТ ИМАЩОТО ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ПРЕЦЕДЕНТЕН СТАТУС РЕШЕНИЕ НА АМЕРИКАНСКИЯ СЪД

             ПО ПОВОД АНАЛОГИЧНОТО ПРОТЕСТНО ДЕЙСТВИЕ НА СЕГАШНИЯ ДЪРЖАВЕН СЕКРЕТАР НА САЩ ДЖОН КЕРИ,

             ИЗВЪРШЕНО ПРЕДИ НЯКОЛКО ДЕСЕТИЛЕТИЯ, КОГАТО СЛЕД ЗАВРЪЩАНЕТО МУ ОТ ВИЕТАНАМСКАТА ВОЙНА, ТЪЙ КАТО НИКОЙ НЕ ИСКАЛ ДА ЧУЕ ДУМИТЕ МУ ЗА ПРЕСТЪПНИЯ ХАРАКТЕР НА ТАЗИ ВОЙНА, ТОЙ ПОТРОШИЛ ПРОЗОРЦИТЕ НА ТРИ МИНИСТЕРСТВА,

             А СЪДЪТ ПРИЕЛ И ОТСЪДИЛ, ЧЕ ТОВА Е ЧАСТ ИЛИ ЕЛЕМЕНТ ОТ СЪДЪРЖАНИЕТО НА НЕГОВОТО ПРАВО НА ПРОТЕСТНО СЛОВО.

              ТАКА, В КОНТЕКСТА НА ГОРНОТО,

              НЕ САМО МОЕТО АРЕСТУВАНЕ ЗА ЕДНО ДЕНОНОЩИЕ ИМА АБСОЛЮТНО ПРОТИВОПРАВЕН ХАРАКТЕР,

              НО И АБСОЛЮТНО ПРОТИВОПРАВЕН ХАРАКТЕР ИМА И ЗАВЕДЕНОТО СРЕЩУ МЕН

              СЪДЕБНО АДМИНИСТРАТИВНО-НАКАЗАТЕЛНО ДЕЛО

              – № 3052/2016 г., което е насрочено за 31 Октомври 2016 г. в 15 часа в Софийския районен съд, бул. „Драган Цанков” № 6.

     

    Така, в контекста на горното ИЗРИЧНО И ПРЕДЕЛНО ЯСНО ПОСОЧВАМ, че така визираните „добронамерени уведомления” или „заплашителни предупреждения

             са НАПРАВЕНИ ОТ ФУНКЦИОНЕРИ НА ПРЕСТЪПНИТЕ СПЕЦИАЛНИ СЛУЖБИ НА ПРЕСТЪПНАТА ДЪРЖАВНА ВЛАСТ И НА МАФИЯТА;

             ПРИ КОЕТО, В КОНТЕСКТА НА ОПАСНОСТТА ОТ (ЗА) НАСТЪПВАНЕ НА ЗЛОВЕЩИТЕ СЪБИТИЯ, ЗА КОИТО СЪМ „УВЕДОМЕН” ИЛИ ПРЕДУПРЕДЕН, ЧЕ ЩЕ СЕ СЛУЧАТ,

             ОТ МЕН СЕ ИСКА ДА СЕ „СЪГЛАСЯ”

             ДА БЪДЕ СКЛЮЧЕНО

             ОФИЦИАЛНО СЪДЕБНО СПОРАЗУМЕНИЕ,

             С КОЕТО АЗ ДА СЕ ПРИЗНАЯ ЗА ВИНОВЕН

             И ДА ПРОСЯ ЗА МИЛОСТ

             ЗЛОВЕЩО-ПРЕСТЪПНАТА АНТИЧОВЕШКА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНА ВЛАСТ.

    *** *** ***

             Изрично и пределно ясно заявявам, че АБСОЛЮТНО СЪЩИТЕ УВЕДОМИТЕЛНО-ПРЕДУПРЕДИТЕЛНИ СЕМАНТИЧНИ СИТУАЦИИ

             С МЕН ДА СЕ БИЛИ СЛУЧИЛИ ПО ВРЕМЕТО НА УПРАВЛЕНИЕТО НА КЛАСИЧЕСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВНА ВЛАСТ.

             Така, след като в началото на Март 1984 г. домът на родителите ми в село Клисурица бе посетен от политическия секретар на посолството на САЩ Джоузеф Александър Кийл (в разсекретените архиви на Държавна сигурност той е обозначен с кодовото наименование „обект Диригент“),

             аз бях арестуван, осъден от Районния съд и принудително ВЪДВОРЕН ЗА СРОК ОТ ДВЕ ГОДИНИ В КОНЦЕНТРАЦИОННИЯ ТРУДОВ ЛАГЕР ЗА ПРИНУДИТЕЛЕН ТЕЖЪК ФИЗИЧЕСКИ ТРУД в химическите заводи на град Девня, Варненски окръг.

    Тъй като там, в концлагера, вместо да се усмиря, аз предприех енергични протестни действия, след два месеца

    бех арестуван в килиите на Главно следствено управление на ДС,

              където в продължение на пет месеци бех подложен на кошмарен режим, главното съдържание на който се свеждаше до искането да бъде пречупена волята ми и да се призная за виновен и да прося за милост.

    Тъй като този начин на „дисциплиниране” се оказа напълно неефективен, извергите приложиха НОВ МЕТОД ЗА МОТИВИРАНЕ – под предлог, че в Пето РУ на МВР трябва да осъществят т. нар. „очна ставка” с някого си, транспортираха ме до там, но тъй като се оказало, че такава не може да се осъществи, а колата, с която ме беха транспортирали „била заета другаде”,

    връщането ми в ГСУ трябвало да бъде осъществено пеша през центъра на София.

    Така, придружаван от четирима въоръжени милиционери, двама от които с кучета, аз бех преведен през най-централните софийски улици – покрай СУ, по бул. „Руски” и бул. „Витошка” до „Лозенец”, където се намираше СГУ при ДС.

    Тъй като, обаче, и този „мотивационен метод” се оказа неефективен и аз още по-упорито отказах да се призная за виновен и да прося за милост,

             аз бех „преведен” и настанен в килиите на Софийския централен затвор,

             в отделението, което е предназначено специално за изолационно третиране на осъдените на смърт;

             тук и сега няма да споменавам за прилаганите в това специално отделение срещу другите и срещу мен „специални методи”;

             тук и сега ще посоча един друг факт;

             всъщност, тук и сега ще цитирам част от публичния текст, в който вече официално съм описал някои от основните елементи на новото специално мотивационно оперативно мероприятие, приложено спрямо мен от българския клан на КГБ – комунистическата ДС.

    „(… … …) Както вече съм Ви писал, по силата на необходимостта още от 80-те години до наши дни, включително и до днес, съм се „срещал“ или по-точно – „сблъсквал“ с ченгета, следователи,прокурори и съдии,

    в резултат на което много, много отдавна изрично и ясно съм формулирал и официално съм използувал и използувам тезата, че

    те са внедрени в съответната система от специалните служби и от мафията

              и са неразделна част от престъпния механизъм на класическия комунистически и на посткласическия неокомунистически паравоенен ченгеджийско-мафиотски политически режим.

    Освен това, в духа на сарказма често пъти официално пиша и говоря, че в своята професионална дейност прокурорите и съдиите наистина са независими – най-вече от себе си и преди всичко от Правото.

    Както вече съм Ви писал, по силата на обстоятелствата не ми се е налагало да се „срещам“ или „сблъсквам“ по подобен интензивен начин с адвокатите, поради което за тях не съм писал нищо.

    Все пак, обаче, съвсем не по моя воля, веднъж ми се наложи да имам подобна „среща“ или „сблъсък“ с точно трима адвокати, с които, впрочем, по онова време се познавахме лично далеч преди визирания „сблъсък“.

    Тъй като, когато през есента на 1984 г. следователите от Главно следствено управление при Държавна сигурност трябваше официално да приключат разследването и да ми предявят обвинението, и тъй като съгласно характера на „престъплението“ участието на адвокат като мой защитник беше задължително, и тъй като отказах и категорично отказвах да си наема адвокат, то следователите от ДС бяха принудени да ми назначат т. нар. „служебен адвокат“.

    Дори нещо повече – след като проведоха няколко напълно безуспешни мероприятия, с които се опитаха да ме принудят да се призная за виновен и да пледирам за „милост“, те организираха бутафорен сценарий, при който ми назначиха точно трима служебни адвокати, които хвърлиха луди (но напълно безуспешни!) усилия да се опитат да ме преклонят да се призная за виновен и да пледирам за „милост“.

    Нека на този етап да не споменавам техните имена и техната конкретна, неимоверно нагла, чисто ченгеджийска дейност спрямо мен.

    Все пак, обаче, ще спомена това, че

    когато в деня преди съдебния процес ме „изведоха“ от изолационната килия на зловещото т. нар. „Седмо отделение“ (където по онова време „временно“, докато бъде изпълнена присъдата им, биваха настанявни най-вече осъдените на смърт),

    за да ме поставят в килия на т. нар. „етапно отделение“, от която сутринта ще ме отведат в Съдебната палата,

    малко преди самото ми въвеждане в тази „етапна“ килия, под предлог, че бил поискал официална адвокатска среща с мен, единият от адвокатите бе дошъл в затвора и ми каза:

    Тази нощ ще ти се случи случка. Вземи си поука и утре пред съда се признай за виновен, разкай се и поискай милост!“.

    Тук и сега няма да разказвам подробностите, свързани със „случката“, но все пак изрично и ясно ще кажа:

    *че целият циментов под на килията беше „плътно застлан“ с поне с половин сантиметър вода;

    *че по средата на килията имаше дървена скара или нар, който „се извисяваше“ над водата с около един или два сантиметра;

    *че нарът беше „широк“ само колкото за един човек;

    *че върху нара беше поставен един мъртъв затворник, завит с неимоверно мръсно с какви ли не екскременти одеало;

    *и че за да мога да оцелея през дългата и студена декемврийска нощ, на мен ми се наложи да „спя“ в буквалния смисъл на думата „прегърнат“ с мъртвеца.

    Освен това, когато сутринта отвориха килията и ме отведоха в т. нар. „етапен коридор“, където великодушно ми дадоха други дрехи да се преоблека, там ме чакаше вторият от тримата адвокати, който също така започна да ме убеждава да се призная за виновен и да моля за „милост“.

    В съдебната зала почти редом до самия прокурор се оказаха и тримата адвокати; аз протестирах техното присъствие, но съдията заяви, че само единият е назначен от следователите, и че другите двама са били наети от баща ми; баща ми, който беше в залата, обаче енергично и демонстративно се развика, като заяви, че не е наемал абсолютно никакъв адвокат.

    Все пак, в крайна сметка в залата остана само един, а после по време на другите дни на процеса тримата се сменяваха.

    Аз, разбира се,

              не само не се признах за виновен,

              но изрично и ясно заявих, че съм невинен,

              че не съм извършил никакво престъпление,

              и че престъпници са именно следователите, прокурорите, съдиите и тримата адвокати.

    Така, именно благодарение на това изрично и ясно мое поведение,

              след шест години Общото събрание на наказателните колегии на Върховния съд

              отмени присъдата ми

              и ме призна за напълно невинно осъден при пълна липса на изискуемите от Закона доказателства.

    Отделен е въпросът, че при вземането на решението за оневиняването ми като върховни съдии участвуваха поне половината от съдиите, които преди това, по време на различните инстанции, участвуваха в осъждането ми.

    Виж: 2014-09-23, Трето писмо до Софийската адвокатска колегия

    http://iankov.blogspot.bg/2014/09/blog-post_20.html

     

    ІVБлагодаря на тук визирания, така наречен „Съд” за решението му да ме призове КАТО ОБВИНЯЕМ по това така наречено „Съдебно дело”,

                ЗА ДА МИ ДАДЕ поредния организиран от НОВАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ официален СЪДЕБЕН ПОВОД

                да не забравям нищо от онова, което е било извършвано НЕ САМО от уж вече несъществуващата стара Държавна сигурност,

                НО И ОТ НОВАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ.

                Така, тук и сега официално и публично в тази уж „Съдебна зала” ще цитирам част от текста на едно от моите многобройни писма до Министъра на вътрешните работи.

    „(… … … … … )Така, без да възпроизвеждам и уточнявам приложените страници документация изрично и ясно настоявам за следното:

    Първо:

             тъй като българските специални служби категорично не са били имали абсолютно никакво право да „разработват” тук визираният

             депутат от Европейския парламент,

             с когото аз съм контактувал и съм обменял информация относно моите проекти да регистрирам в Швейцария правозащитно бюро за подпомагане на швейцарското и европейското правосъдие за съдене на онези лица, които са принадлежни към престъпния управляващ социален слой и са недосегаеми за българското правосъдие;

             тъй като все пак българските специални (секретни) служби са извършили престъпна дейност като са извършвали т. нар. „оперативна разработка” на тук визирания европейски депутат;

             тъй като видно от публикацията във в-к „168 часа”, брой 33 от 18-24 Август 2006 г.

             отделни важни елементи от тази именно престъпна дейност на българските специални служби са били възложени на тук посоченото лице,

             КОЕТО ИМЕННО Е ИЗВЪРШИЛО ДИРЕКТНАТА ПРОВОКАЦИЯ СПРЯМО ВИЗИРАНИЯ ДЕПУТАТ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ;

             тъй като видно от

             документацията, намираща се в патримониума на швейцарските държавно-властови служби

             тук визираният депутат от Европейския парламент

             е бил обект на престъпното внимание и на тези (на швейцарските!!!) служби,

             при което дори са документарани и моите телефонни разговори с този депутат, проведени от хотела в Швейцария;

     

             ТО, В ИМЕТО НА ИСТИНАТА, СПРАВЕДЛИВОСТТА И ПРАВОСЪДИЕТО, АЗ НАСТОЯВАМ:

             ***Да разсекретите целият документален масив относно престъпната дейност на българските специални служби и в частност на тук визираното българско агентурно зависимо лице, която престъпна дейност е извършена срещу тук визирания европейски депутат;

             ***Да поискате от надлежните държавни институции на Швейцария да разсекретят и да дадат абсолютно пълна публичност на абсолютно цялата документация, свързана с мен и членовете на моето семейство по повод и във връзка с нашето пребиваване в Швейцария с намерението да регистрираме правозащитно бюро за подпомагане на швейцарското и европейското правосъдие за съдене на онези лица, които са недосегаеми за правосъдието в България.

    Второ:

             Припомням Ви текста на моето официално писмо от 28 Август 2015 г., озаглавено катоПетдесет и трето (53-то)писмо-меморандум,

             адресирано до Посланика на Конфедерация Швейцария,

             в което

             В ИМЕТО НА ИСТИНАТА, СПРАВЕДЛИВОСТТА И ПРАВОСЪДИЕТО съм написал следният текст:

             „в частност ще се наложи да бъдат разсекретени и оперативните мероприятия,

             ръководени лично от Министъра на вътрешните работи на България

             по повод и във връзка с моите срещи в София

             с депутат на Европейския парламент, гражданин (по рождение) на западноевропейска държава,

             който бе посветен в плановете ми за регистриране в Швейцария на визираното Правозащитно бюро;

             както и за опитите на визирания Министър да компрометира въпросния евродепутат чрез специална публикация във вестник „168 часа“;

             както и изричният специален интерес към същия депутат от ЕП от страна на официалните служители на Швейцария

             по повод и във връзка с моите разговори с този депутат,

             проведени по станионарния телефон на хотела, в който аз и семейството ми бяхме настанени;

    в частност ще се наложи да бъде възобновено разследването и

    на едно мистериозно все още неразкрито убийство –

             в официалната документация, написана и подписана лично от мен и предоставена на швейцарските специални служби

             изрично съм посочил името на мой приятел от студентските години  

             –  по онова време високопоставен магистрат – 

             който непосредствено преди моето и на семейството ми заминаване за Швейцария ми каза, че разполага с информация,

             че е подготвено убийството на Янко Николов Янков, живеещ на шестия етаж в блок 4 в квартал „Дианабад“.

              Мистериозното в случая е това, че по онова време, а и дълго време след това,

             никой не е знаел, че лице, носещо абсолютно същите три идентификационни имена като моето,

            е закупило апартамент, намиращ се в същия блок, на същия етаж, в който живея и аз;

             впрочем, съвсем непосредствено след убийството на онзи Янко Николов Янков един изключително виден български журналист

             и добър познавач на дейността на секретните служби бе публикувал в неговия вестник „Поглед“ статия, в която изрично и ясно бе написал,

             че службите, които разследват убийството, никога няма да посмеят да разследват хипотезата за връзка между двамата, имащи същите три имена.

     

    Благоволете да проумеете, „Ваше“ „Превъзходителство“ Денис Кнобел,

             че Вашите престъпни опити да ангажирате официалните български държавни и мафиотски институции със задачата да ме елиминират „от сцената“ на търсенето на Правосъдие

             за мен е ежедневна реалност още от 70-те и 80-те години ДО ДНЕС;

             и че през това време именно по вина най-вече

             на поощряваните от СССР/Русия и САЩ,

             както и от Великобритания и Швейцария

             (а също така и на някои други държави)

             престъпни български държавно-властнически и мафиотски структури

             абсолютно всички мои семейно и фамилно близки хора

             бяха подложени на неимоверно жестоки и перверзни престъпни посегателства,

             в резултат на които са погребани пет души от моята фамилия и двама души от фамилията на съпругата ми,

             а останалите живи мои най-близки хора, включително и до днешния ден, са подложени на нескончаеми систематични форми на престъпни посегателства,

             ПОВЕЧЕТО ОТ КОИТО СА АКУРАТНО ОПИСАНИ И ПРЕДОСТАВЕНИ НА НАДЛЕЖНИТЕ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ – които, разбира се, дори не благоволяват да дадат съответния легитимен отговор.”

     

    Трето:

             Госпожо Министър,

             Изрично и пределно ясно настоявам

             да поискате от швейцарските държавно-властнически институции

             цялостната документация, свързана с мен и членовете на моето семейство и по повод и във връзка с това, че в същата документация изрично и ясно са регистрирани и

             ИЗВЪРШЕНИТЕ СПРЯМО МЕН И ЧЛЕНОВЕТЕ НА СЕМЕЙСТВОТО МИ

             ПРЕСТЪПНИ ОПЕРАТИВНИ МЕРОПРИЯТИЯ

             НА ШВЕЙЦАРСКИТЕ СПЕЦИАЛНИ (СЕКРЕТНИ) СЛУЖБИ.

             В частност там следва да се намира и някакво официално писмо, адресирано до швейцарските власти уж в моя защита,

             написано от ръководството на някаква ШВЕЙЦАРСКА крайно лява екстремистка комунистическа организация,

             с която аз не само абсолютно никога не съм имал никакви взаимоотношения, но и за съществуването на която никога не съм знаел;

             поради което и тогава и сега настоявам да бъдат разследвани съответните престъпни функционери

             на швейцарските специални (секретни) служби

             и техните български партньори;

             които именно са били организирали извършването на тази абсолютно провакационно фалшификаторска провокация

             срещу мен и членовете на семейството ми като са създали и използували фалшиви документални масиви за да обезпечат своето престъпно поведение спрямо мен и членовете на семейството ми;

             и така

             да предотвратят възможността за регистриране в Швейцария

             на правозащитното бюро

             ЗА СЪДНЕ НА НЕДОСЕГАЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ,

             което възнамерявах да регистрирам.”   

     

    V.  Благодаря на тук визирания, така наречен „Съд” за решението му да ме призове КАТО ОБВИНЯЕМ по това така наречено „Съдебно дело”,

                ЗА ДА МИ ДАДЕ официален СЪДЕБЕН ПОВОД

                тук и сега официално и публично, в тази уж „Съдебна зала”

                НАКРАТКО да кажа,

                че ТУК ПРЕДСТАВЕНИТЕ И НАДЛЕЖНО РЕГИСТРИРАНИ МОИ 170 СТРАНИЦИ доказателствена документация, са САМО ЧАСТ от цялостната документация, относно

            СЪВМЕСТНАТА ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ

            НА БЪЛГАРСКИТЕ

            И НА ШВЕЙЦАРСКИТЕ СПЕЦИАЛНИ СЛУЖБИ

            НАСОЧЕНА КЪМ ТОВА,

            ДА НЕ МИ БЪДЕ ДАДЕНА ВЪЗМОЖНОСТ ДА РЕГИСТРИРАМ В ШВЕЙЦАРИЯ

            ИНФОРМАЦИОННО-ДОКУМЕНТАЛНО БЮРО,

            КОЕТО ДА ПОДПОМАГА ШВЕЙЦАРСКОТО И ЕВРОПЕЙСКОТО ПРАВОСЪДИЕ,

            ЗА СЪДЕНЕ НА ВСИЧКИТЕ ОНЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ,

            КОИТО ПОД ЗАКРИЛАТА НА ПРЕСТЪПНАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНА ВЛАСТ

            СА НЕДОСЕГАЕМИ ЗА БЪЛГАРСКОТО ПРАВОСЪДИЕ.

            Изрично и пределно ясно ДЕКЛАРИРАМ, че в така визираната документация многократно, в една или друга конкретна изризна форма  съм отбелязвал следното:

    На 17 Ноември 2006 г. с препоръчана поща изпратих от град София писмо, адресирано до Федералния министър на вътрешните работи на Конфедерация Швейцария г-н Паскал Кушпен и отделно от това копия от писмото официално са предоставени на 8 (осем) акредитирани в София дипломатически представителства (посолства).

    В писмото изрично и пределно ясно съм написал, че в близките дни аз и членовете на семейството ми ще пристигнем в Швейцария, за да продължа обществено-политическата и правозащитната си дейност, като създам и регистрирам (съгласно изискванията на швейцарското право) организация, наречена „Истина и Справедливост”, главната цел на която да бъде:

    събиране на доказателства за престъпната дейност на отделни личности, които по официален или секретен (таен) начин са били свързани с официалната българска държавна власт или с Мафията, които именно в качеството си на такива са осъществявали своите съответни престъпни действия и в България са абсолютно недосегаеми от правосъдието;

    провеждане на официална информационна дейност, насочена към мотивиране на швейцарската и останалата европейска и световна общественост и властническа институционалност с оглед приобщаване към идеята и практиката за търсене на наказателна и репараторна отговорност за всяко отделно престъпление на всеки отделен престъпен деец;

    извършване на всякаква, необходима за подпомагане на правосъдието конкретна дейност, насочена към реализирането на търсената наказателна и репараторна отговорност;

    да довърша научно-изследователската си дейност по редица теми“.

     

    Само броени минути след пристигането ни пред съответната швейцарска държавно-властническа институция

              аз и членовете на семейството ми станахме обекти на изключително брутални престъпни процедури,

              каквито преди години по отношение на мен и най-близките ми хора бяха систематично прилагани от българския клан на съветската КГБ – комунистическата Държавна сигурност.

    При това главната цел на тези процедури не само не бе прикривана или завоалирвана,

              а директно, нагло и цинично откровено ни бе заявявана –

              да бъдем „мотивирани“ и фактически принудени да се откажем от намерението за създаване на такава информационно-документална и правозащитна организация

              и да бъдем принудени да напуснем територията на Швейцария.

    Нещо повече – от визираната документация е видно, че именно в контекста на най-перверзните процедурни издевателства на швейцарската държавна власт

    на мен все пак изрично и пределно ясно ми бе казано,

          че създаването и функционирането на такава организация в Швейцария

          „се заплаща“

          по един-единствен начин –

          чрез вербуване

          и поставянето на организацията в пълна зависимост от швейцарските секретни служби.

    Тъй като категорично отказах „подаденото ми захарче“, оттогава до днес не съм спирал да обосновавам тезата за

     

    СЪВМЕСТНА (СЪУЧАСТНИЧЕСКА) ДЕЛИКТНА И РЕПАРАТОРНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРОТИВОПРАВНИ ДЕЯНИЯ на Конфедерация Швейцария и на Българската държава,

              и, разбира се, на специалните държавни и мафиотски служби на Швейцария и на България,

              КАКТО И НАКАЗАТЕЛНА И ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ НА (ЗА) МНОЖЕСТВО ОТДЕЛНИ ПРЕЦИЗНО ДОКАЗАНИ ПРЕСТЪПНИ ПЕРСОНАЛНИ ДЕЙЦИ.

     

    VІ.     И накрая, благодаря на тук визирания, така наречен „Съд” за решението му да ме призове КАТО ОБВИНЯЕМ по това така наречено „Съдебно дело”,

                ЗА ДА МИ ДАДЕ официален СЪДЕБЕН ПОВОД

                тук и сега официално и публично, в тази уж „Съдебна зала”

               НАКРАТКО да кажа следното:

    Първо:

                Благодаря на този, тук така наречен „Съд” за призоваването ми като обвиняем по това така наречено „Съдебно дело”,

                за да ми даде възможност за вероятно повече от СТОКРАТЕН ПЪТ да получа пълно пътвърждение за моята обосновавана

                (в научните ми книги и статии, в публичните ми медиини изяви, включително и в документален филм на една немска телевия)

                вече в продължение на четвърт век теза,

                че вътре в българската държава няма мафия, а конфигурацията е точно обратната – ДЪРЖАВАТА Е ВЪТРЕ В МАФИЯТА, при това на най-ниското йерархично структурно разположение, намиращо се на нивото на проституцията;

                поради което т. нар. Председател на Парламента, Президент, Премиер, Главен Прокурор, Министър на вътрешните работи, Министър на Правосъдието и прочее,

                всъщност изпълняват функцията на

                Мадам на съответния проститутски вертеп;

                и че, В ЧАСТНОСТ, този, тук така наречен „Съд” ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ще пътвърди тезата, че

                ФУНКЦИОНЕРИТЕ НА ПОЛИЦИЯТА, НА ПРОКУРАТУРАТА И НА СЪДА НАИСТИНА СА НЕЗАВИСИМИ –

                най-вече от себе си

                и преди всичко от Правото;

                Както и, че задачата на цялата тази Система е

                да се води тотална ВОЙНА не против престъпността, а за установяване и налагане на пълен контрол върху нея;

                и респективно да се води тотална унищожителна ВОЙНА срещу абсолютно всеки,

                който има илюзията, целта или амбицията да иска и да настоява за

                СПАЗВАНЕ И ПРИЛАГАНЕ НА ПРИНЦИПИТЕ И НОРМИТЕ НА СПРАВЕДЛИВОСТТА И ПРАВОСЪОБРАЗНОСТТА

                И ЗА ТЪРСЕНЕ И НАЛАГАНЕ НА НАКАЗАТЕЛНА И РЕПАРАТОРНА ОТГОВОРНОСТ ОТ ВСЕКИ ОТДЕЛЕН И НАДЛЕЖНО ДОКАЗАН ПРЕСТЪПЕН ДЕЕЦ.

                Както и че, „решението” на този, тук, така наречен „Съд” да ме призове

                ТОЧНО НА ТАЗИ ДАТА КАТО ОБВИНЯЕМ по това така наречено „Съдебно дело”

                всъщност, е решение съвсем не на този тук, така наречен „Съдия”, а е решение на НЕГОВИТЕ СУТЕНЬОРИ;

                И ЧЕ СЪЩИНСКИЯТ СМИСЪЛ НА ТОВА РЕШЕНИЕ Е

                именно в контекста на вътрешните ДОЛБОКО КРИЗИСНИ ИКОНОМИЧЕСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЦЕСИ

                вътре в САЩ, вътре във Втория Съветски съюз – Европейския Съюз, вътре в СССР/Русия, и, разбира се, вътре в техната СЪВМЕСТНА КОЛОНИЯ – България,  

           ДА БЪДЕ ДЕМОНСТРАТИВНО ПОКАЗАНО,

           ЧЕ ВСЕКИ ОТДЕЛЕН ЧОВЕШКИ ПОРИВ

           ЗА ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ НА ЗЛОТО,

           ЗА ТЪРСЕНЕ НА СПРАВЕДЛИВОСТТА И ПРАВОСЪОБРАЗНОСТТА,

           ЗА ЗАЧИТАНЕ НА ЧОВЕШКОТО ДОСТОЙНСТВО И ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА,

           ЩЕ БЪДЕ ПРЕЦИЗНО СМАЗВАН, СМАЗАН И УНИЩОЖЕН.

     

    Второ:

                Благодаря на този, тук така наречен „Съд” за призоваването ми като обвиняем по това така наречено „Съдебно дело”,

                за да ми даде възможност ДА ПОПИТАМ ТУК УЧАСТВУВАЩИТЕ така наречен „ПРОКУРОР”,  и така наречен „СЪДИЯ”:

     

    Второ 01:

                Чии ovarium са крепели когато, преглеждайки „документацията” по това „дело” НЕ СА ВИДЯЛИ,

                че в папката НАПЪЛНО ЛИПСВАТ КАКВИТО И ДА СА ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ИЗВЪРШЕНИТЕ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ РАЗСЛЕДВАЩИ ОРГАНИ НА МВР

                 ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПРОЦЕСУАЛНИ РАЗСЛЕДВАЩИ ДЕЙСТВИЯ

                ПО ПОВОД И ВЪВ ВРЪЗКА С МОЕТО ЛЕГИТИМНО ИЛИ ПРЕСТЪПНО ДЕЙСТВИЕ ИЛИ ДЕЯНИЕ,

                ИЗРАЗЯВАЩО СЕ КАКТО

                В МОИТЕ МНОГОБРОЙНИ НАПЪЛНО ЛЕГИТИМНИ ПРОТЕСТНИ ПРИСЪСТВИЯ ПРЕД ПОСОЛСТВОТО НА ШВЕЙЦАРИЯ

                И В СЧУПВАНЕТО НА ПРОЗОРЦИТЕ НА ПОСОЛСТВОТО.

     

    Второ 02:

                Чии ovarium са крепели когато, преглеждайки „документацията” по това „дело” НЕ СА ВИДЯЛИ,

                че в моето „обяснение”, датирано на 12.09.2015 г., изрично и ясно е записано, че „отказвам да давам обяснения”, ТЪЙ КАТО „всичко е обяснено в официалните ми меморандуми”;

                които, естествено, вече, преди това изявление, са били надлежно предоставени, но … които ЛИПСВАТ В ДОКУМЕНТАЦИЯТА НА ПАПКАТА ПО ДЕЛОТО.

     

    Второ 03:

                Чии ovarium са крепели И КРЕПЯТ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ДНЕС, когато, ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ОСЪЗНАЛИ ЕЛЕМЕНТАРНИЯ ФАКТ,

                ЧЕ ТАЗИ ПЪЛНА ЛИПСА НА КАКВАТО И ДА Е ДОКУМЕНТАЦИЯ ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ (ЗА ИЗВЪРШВАНЕ) НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ СЛЕДСТНВЕНИ ДЕЙСТВИЯ,

                ОТ ЮРИДИЧЕСКА ГЛЕДНА ТОЧКА ИМА ХАРАКТЕРА НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПО СЛУЖБА,

                ИЗВЪРШЕНО ОТ ОРГАНИТЕ НА ПОЛИЦИЯТА,

                НО И ОТ СОЦИОЛОГИЧЕСКА ГЛЕДНА ТОЧКА ИМА И ХАРАКТЕРА НА Т. НАР. „ПОЛИЦЕЙСКА УСЛУГА”, ТОЕСТ – НА ПОЛИЦЕЙСКА ПРОСТИТУЦИЯ,

                ИЗВЪРШЕНА В ПРЕСТЪПНА ПОЛЗА НА ПРЕСТЪПНИТЕ БЪЛГАРСКИ И ШВЕЙЦАРСКИ СПЕЦИАЛНИ СЛУЖБИ.

     

    Второ 04:

                Чии ovarium са крепели И КРЕПЯТ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ДНЕС,

                КАКТО ТУК ПОДВИЗАВАЩИЯТ СЕ ПРОКУРОР,

                ТАКА И ТУК ПОДВИЗАВАЩИЯТА СЕ СЪДИЯ,

                когато, ВСЕ ОЩЕ НЕ СА СЕ ОТКАЗАЛИ

                КАКТО ОТ ИЗВЪРШЕНОТО И ОТ ПРОДЪЛЖАВАЩОТО ИЗВЪРШВАНЕ ОТ ТЕХ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПО СЛУЖБА И ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПРОТИВ ПРАВОСЪДИЕТО,

                ТАКА И ОТ ИЗВЪРШЕНАТА ОТ ТЕХ

                ПРОКУРОРСКА И СЪДИИСКА ПРОСТИТУЦИЯ

                В ПОЛЗА НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИ БЪЛГАРСКИ И ШВЕЙЦАРСКИ СПЕЦИАЛНИ СЛУЖБИ.

     

    Второ 05:

                Чии ovarium са крепели И КРЕПЯТ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ДНЕС,

                КАКТО ТУК ПОДВИЗАВАЩИЯТ СЕ ПРОКУРОР,

                ТАКА И ТУК ПОДВИЗАВАЩИЯТ СЕ СЪДИЯ,

                когато, ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ОБЪРНАЛИ ВНИМАНИЕ НА ФАКТА, че на стр. 55 (16) се намира документ, датиран на 05.01.2016 г., имащ характера на т. нар. ЗАКЛЮЧИТЕЛЕН ДОКУМЕНТ

                в който се твърди едновременно,

                КАКТО ЧЕ ОБВИНЯЕМИЯТ ПО ДЕЛОТО Е ЯНКОВ,

                ТАКА И ЧЕ ОБВИНЯЕМИЯТ ПО ДЕЛОТО Е … АЛЕКСИЕВ.

     

    Трето:

                Чии ovarium са крепели И КРЕПЯТ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ДНЕС,

                КАКТО ТУК ПОДВИЗАВАЩИЯТ СЕ ПРОКУРОР,

                ТАКА И ТУК ПОДВИЗАВАЩИЯТА СЕ СЪДИЯ,

                ПОРАДИ КОЕТО

                НЕ СА МОГЛИ ДА ПОИСКАТ от органите на МВР

                цялостната документация по т. нар. „полицейско разследване”,

                която документация е надлежно регистрирана както в системата на т. нар. Пето Районно управление, така и в офиса на Министъра на вътрешните работи и има следните надлежни регистрации:

                (01) Призовка, изпратена до мен, подписана от ПИ Граматиков;

                (02) Акт, съставен от ПИ Граматиков;

                (03) Наказателно постановление, издадено от Комисар Н. Василев;

                (04) Мое официално писмо, адресирано до Комисар Н. Василев, надлежно регистрирано в офиса на 29.12.2015 г.;

                (05) Мое официално писмо по СЪЩИЯ КАЗУС, адресирано до Министъра, надлежно регистрирано на 30.12.2015 г.;

                (06) Мое официално писмо по СЪЩИЯ КАЗУС, адресирано до комисар Н. Василев и ПИ К. Граматиков, надлежно регистрирано на 04.01.2016 г.;

                (07) Мое официално писмо по СЪЩИЯ КАЗУС, адресирано до комисар Н. Василев и ПИ К. Граматиков, надлежно регистрирано на 04.01.2016 г.;

                (08) Мое официално писмо по СЪЩИЯ КАЗУС, адресирано до Министъра, надлежно регистрирано на 04.01.2016 г.;

                (09) Мое официално писмо по СЪЩИЯ КАЗУС, адресирано до комисар Н. Василев и ПИ К. Граматиков, надлежно регистрирано на 26.01.2016 г.;

                (10) Мое официално писмо по СЪЩИЯ КАЗУС, адресирано до Министъра, надлежно регистрирано на 27.01.2016 г.;

                (11) Мое официално писмо по СЪЩИЯ КАЗУС, адресирано до комисар Н. Василев, ПИ К. Граматиков и Разследващ полицай И. С. Иванов, надлежно регистрирано на 01.02.2016 г.;

                (12) Мое официално писмо по СЪЩИЯ КАЗУС, адресирано до Министъра, надлежно регистрирано на 01.02.2016 г.;

                (13) Мое официално писмо по СЪЩИЯ КАЗУС, адресирано до Министъра, надлежно регистрирано на 05.02.2016 г.;

                (14) Мое официално писмо по СЪЩИЯ КАЗУС, адресирано до Министъра, надлежно регистрирано на 26.02.2016 г.;

                (15) Мое официално писмо по СЪЩИЯ КАЗУС, адресирано до Министъра, надлежно регистрирано на 09.03.2016 г.;

                (16) Мое официално писмо по СЪЩИЯ КАЗУС, адресирано до Министъра, надлежно регистрирано на 14.03.2016 г.;

     

    Четвърто:

                Благодаря на този, тук така наречен „Съд” за призоваването ми като обвиняем по това така наречено „Съдебно дело”,

                ЗА ДА МИ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ за пореден път, като автор на ДВЕ книги по „Психология на Правото” и една книга по „Психология на Политиката”

                за пореден път за заявя моята категорично ясна констатация:

               Никога не съм бил и не бих и могъл да бъда привърженик на стратегията за признаване и легитимиране на тезата на т. нар. „по малко Зло”,

                тъй като за мен Злото си е Зло независимо от неговите отделни конкретни количествени проявни степени и форми.

     

                И все пак, като научен изследовател съм абсолютно категоричен,

              че Регионалната Съветска комунистическа „Империя на Злото” , по време на която:

             в продължение на ТРИ ГОДИНИ аз бех принудително заточен в моето родно село и в концлагера на химическите заводи в Девня, край Варна;

              и после в продължение на ШЕСТ ГОДИНИ бех политически затворник;

              и през което време КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ИЗВЕРГИ не само разбиха първото ми семейство КОЕТО БЕЗУМНО ОБИЧАХ, и завинаги ме лишиха от моя тогава още ЧЕТИРИГОДИШЕН СИН,

              НО И ПОДЛОЖИХА НА НЕИМОВЕРНИ ПРЕСТЪПНИ ПОСЕГАТЕЛСТВА най-близките ми хора и

              ОБЕЗПЕЧИХА СМЪРТТА, т.е. ФАКТИЧЕСКОТО УБИЙСТВО на баба ми Петката, дядо ми Янко, брат ми Камен, баща ми Никола и майка ми Евтима,

             е пионерска организация в сравнение с Транснационалната НЕОкомунистическа империя на Злото.

     

    31 октомври 2016 г.

    .